SO
> Anchgu
Evas Superkoll del 16 - Barnkonventionen. Malarbok barnkonventionen. Teskedsorden. Geografi. Bedömningsmatris So åk 1-3 Gu och Hg. So-ämnen årskurs 1- 3. Stenåldern (Mellanstadiet) - Historia. Bedömningsmatris i religion åk 3. Baby_sauri_mandala. Trafikmärken. Trafikmärken Du behöver:FärgpennorPdf:er på vägmärken (finns längst ner på sidan)Facit (finns längst ner på sidan) Vi har fått förfrågningar om material med trafikmärken.
Vi har valt ut 15 stycken vanliga trafikmärken som du ofta ser i din närmiljö. Ett förslag kan vara att skriva ut färgläggnings-pdf:erna och häfta ihop dem till en liten bok och sedan gå ut på en promenad för att se om du kan hitta några av dem. Då kan se du vilken färg de olika skyltarna har. Det finns olika sorters skyltar med olika färger som med hjälp av färgen och formen berättar vad det är för slags skylt. Kom ihåg att vara försiktig i trafiken! Förbudsmärken (nästan alltid runda)Förbudsmärken betyder att någonting är förbjudet. Anvisningsmärken (oftast fyrkantiga i blått och vitt men kan även vara gröna, vita och gula)Anvisningsmärken berättar vad som gäller för en viss plats, väg eller vägsträcka.
Det var en gång...Tidernas Äventyr 1-24. Upload Svenskt Galleri Loading...
Working... ► Play all. Från Dinosaurier till vikingar. FORNTIDEN. Bibeln för barn. Världsreligionerna del 2: På väg från tal till skrift. IMG_5255. Sverigeguiden. Kapten Balans och tidsmaskinen: Tidshopp med pizza. Maritima Birka - djupdykning i vikingatiden. Världsreligionerna del 2: På väg från tal till skrift. I ett tidigare inlägg har jag delgett min planering kring Världsreligionerna.
Där finns en mer ingående LPP för lärare och här kommer ni få ta del av en mer lättläst LPP ämnad för elever och föräldrar. I förra veckan inledde vi vårt nya tema i SO. Vi fyllde i en VÖL-tabell utifrån vad eleverna vet om ämnet och vilka frågor de har. Vi tittade också på en inspirerande film. Mer om det kan du läsa här. Nu senast genomförde jag den andra delen av min planerade lektion 1: Ett litet experiment med eleverna.
Sverige en Introduktion (Geografi) Mellanstadiet. Lyssna.nu. Planering: Världsreligionerna i åk 3. Här har jag gjort en åk 3-planering för ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt kring världsreligionerna.
Försöker få in så mycket som möjligt av språkutveckling i ämnet med läsfixare, VÖL, VENN och textkopplingar. En läsande klass-texterna från PULS SO-boken kommer väl till pass. Lektion 1: Världsreligioner VÖL-modell (vet, önskar veta) Film sli: Religionskunskap för barn Läsa lektion 46 ELK PULS SO-boken Skriva nyckelord på tavlan Återberätta VÖL (lärt oss) Lektion 2: Titta på LPP tillsammans.
Eleverna får ge förslag på arbetssätt.Abrahams rötter Läsa berättelsen om Abraham Se bildspel och släktträd om Abraham och hans ättlingar Sammanfatta berättelsen med egna ord Skriva utifrån bilder Lektion 3: Kristendom: Film: Mötesplats jorden Rutsystem för alla religioner med symboler, högtider, byggnader, ledare. Lektion 4: Judendom ELK lektion 47: Aron går till synagogan Bildspel Film: Mötesplats jorden Rutsystem fylls på.
Bonden i skolan. Tk2014 tiaa webb. Forntiden.jpg (JPEG Image, 978 × 203 pixels)
Vikingatiden. Självständiga kvinnor Vikingatidens kvinnor var självständiga och betraktades i det närmaste som jämbördig med mannen.
Kvinnor kunde vara allt från husmor och prästinna till gårdens överhuvud, köpman, hantverkare, piga och så vidare. Att kvinnorna hade hög status märktes bland annat då männen var ute på långväga resor. Kvinnorna skötte då gården med hjälp av husfolk och trälar. Kvinnans starka ställning under vikingatiden innebar inte att hon ägnade sig åt vad vi idag betraktar som typiskt manliga sysslor.
De typiskt kvinnliga sysslorna hindrade dock inte kvinnorna från att utöva idrott. Den nordiska kvinnans starka ställning väckte stor uppmärksamhet och förvåning hos utländska handelsmän som besökte Norden. När sedan kristendomen bredde ut sig i Norden minskade kvinnans status. Läs mer om vikingarnas jordbruk, upptäcktsresor och kolonisation m.m Nordens kristnande avslutar vikingatiden.
Pyssel - Historiska. Historiska museet har gjort enkla pyssel för pysselglada barn i åldrarna 5–11 år.
Rena rama forntiden: Runor. Kolla vad du kan Istiden - Bok (9789147081226)
Faktatexter och arbetsuppgifter i samma bokFör dig som letar efter ett riktigt lätt material i SO/NO!
Häftena har en lugn och tydlig layout, med faktatexter på vänstersidorna och uppgifter på högersidorna. Barnen skriver svaren direkt i boken. Läs merKolla vad du kan-serien finns för de barn som tycker det är knepigt att läsa och förstå faktatexter i vanliga grundböcker. Häftena innehåller enkla texter om viktiga och roliga fakta inom olika ämnen. Till varje sida finns några arbetsuppgifter i olika svårighetsgrad. Om författarnaFörfattare till Vikingatiden och Medeltiden är Anna Gustavsson.
Istiden för år 2-3.
Aha! NO och SO Träna mera NO Grundskola år 4-6 Grundskola Liber. Varje häfte innehåller fakta och uppgifter om ett speciellt ämne.
Eleverna får på så sätt möjlighet att arbeta med en sak i taget och läraren kan individualisera beroende på elev och grupp. Häftena karaktäriseras av lättillgängliga texter och information med uppgifter som är varierande och roliga för eleverna. Strukturen är enkel med ett moment på varje sida, ibland på ett uppslag. I häftena för läsförståelse ser varje uppslag likadant ut.
E471026201. Trafikkalendern. Trafikkalendern. Mattepatrullen: Piraten, kartan och verkligheten. Lektion_se_16861_LOJLIGA_FAMILJEN. Nationellt prov i SO år 6.
Val demokrati
Geografi. Filmsnuttar. Kompisar. Boken om SO 1-3 Grundbok av Annica Hedin, Elisabeth Ivansson utgiven av Liber - Bläddra i boken på Smakprov.se. Samhällskunskap. Historia. Lilla Aktuellt. (Du har väl inte missat vår sändningstid?
Kl 10 i svtplay - och kl 14.30 i Barnkanalen) Kriminella gäng I Sverige, precis som i alla världens länder, finns kriminella gäng. Den senaste tiden har det pratats mycket om de brott som kriminella gäng gör, bland annat att de skjuter varandra. Många politiker har sagt att mer måste göras för att stoppa våldet, och Stefan Löfvén har lovat att polisen ska få mer resurser. Är det tryggt där ni bor?
GE. SO/NO.