Glass - Presentaciones de Google. Skolstartslektion och frågor om sommaren. Jag skulle starta en skolvecka med frågor.
Varje lektion skulle jag ge en sommarlovsfråga: Berätta om ett möte med en insekt? Berätta om en glass du ätit? Berätta om en regnig dag? Berätta om en simtur? Jag skulle låta eleverna få byta samtalspartner och diskutera frågan under en minut. När eleverna har fått prata kan man be varje elev berätta något som klasskamraten berättade.
Sommarglassar och Lgr11. Sommarglassar!
Hur mycket glass har ni i gruppen ätit tillsammans under sommarlovet? Detta var skolårets första matematiklektion och är ett exempel på FETA frågor. I kursplanen står: ”Genom undervisningen i ämnet matematik ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att formulera och lösa problem med hjälp av matematik samt värdera valda strategier och metoder,använda och analysera matematiska begrepp och samband mellan begrepp,välja och använda lämpliga matematiska metoder för att göra beräkningar och lösa rutinuppgifter,föra och följa matematiska resonemang, ochanvända matematikens uttrycksformer för att samtala om, argumentera och redogöra för frågeställningar, beräkningar och slutsatser.”
Ett lärorikt sommarlov. Verkligen mysigt att få träffa alla härliga barn igen efter sommaren!
Våra nya klasskamrater har varmt välkomnats med leenden och under dagens musiklektion med Marija fick vi chansen att träna på allas namn med en rolig rörelselek. Kul när vuxna och barn kan leka och skratta tillsammans! Första skoldagen pratade vi om vad barnen lärt sig eller hur de använt sina kunskaper under sommarlovet. Hur har du använt din engelska i sommar? Berätta om några gånger du verkligen fick använda matematiken i sommar! Vi sorterade upp all deras upplevelser kring olika skolämnen. Kanske inte så många tänkt på att de lärt sig om ämnet idrott och hälsa när de badat vid en strand? Digitala läromedel för grundskolan. Pusselbit.
Lektion_se_13208_Puzzel_pa_forsta_skoldagen. Stödmall, analysförmågan och sommaren. Idag använde vi för första gången en stödmall med inspiration av Göran Svanelid för att träna analysförmågan när vi bearbetade sommaren som varit.
Det gick jättebra!! Barnen fick först tänka själva och skriva ner stödord. Sedan pratade de med en eller två kompisar och skrev ner vad de fick veta. Därefter kom vi till analysen :) Vi pratade tillsammans om vad analysera kunde stå för, ordet jämföra kom upp, orden lika och olika. Barnen tittade sedan på sina arbetsblad och markerade det som var lika (om de hittade något som var lika) sedan skrev de ner sin analys. Jag märkte att fler elever var mer aktiva än de brukar. Vårt välkomstbrev till ettagluttarna. På uppropet fick alla barnen ett paket från oss, en sk goodiebag…här ser ni delar av innehållet. Brevet som följde kommer här: Välkommen till klass 1 Vi är så glada att Du är här Här får du en liten goodiebag för att kunna starta igång läråret 13/14 på bästa sätt!
Ett sudd för att påminna dig om att alla gör misstag men att det är av misstagen vi lär oss. Stickersen talar om att vi håller ihop. Pusselbiten vill visa hur bra vi alla passar ihop och att alla bitar behövs för att vi ska vara som bäst! Lektioner: Att starta upp efter sommarlovet. A Depth Of Knowledge Rubric For Reading, Writing, And Math.
A Depth Of Knowledge Rubric For Reading, Writing, And Math by Terry Heick This is part 1 in a 3 part “Return To The Classroom” series, so-named because we, somehow, loathe the phrase “Back to School.”
Today’s post is on assessment, with a look at rubrics for the Depth of Knowledge framework. My first three years as a teacher, my district used Norman Webb’s Depth of Knowledge framework. Bloom’s Taxonomy gets most of the press in education, and UbD 6 Facets of Understanding, and Marzano’s New Taxonomy are also useful frameworks for dispersing “cognitive actions,” but it was the “DOK” model that I used first, and so it has a soft spot in my heart. Taxonomies can be used to create assessment, map big ideas in a curriculum, structure discussions–in fact, this should probably be a post of its own. The basic organization here is higher numbers = higher levels of thinking. As with all things in education, thinking is a matter of trend. Reading Level 3: Complex Reasoning about text. Lektion att starta upp med efter sommarlovet kap 3.
Den här lektionen brukar jag alltid göra.
Den är rolig och den ger utrymme till elevernas berättelser om sommarlovet. Jag har gjort den för elever från årskurs tre och uppåt – det spelar inte så stor roll – huvudsaken är att eleverna kommer igång och får berätta. Jag skriver ned en massa frågor på ett papper. Eleverna får pappret och ska fylla varje fråga med ett namn. Det ska inte vara samma namn på någon fråga så det gäller att fråga runt. Mina klassrum har varit organiserade så att jag har skapat ytor där vi kan sitta i ring… så det blir automatiskt möjlighet i mitt klassrum.
Lektioner: Starta upp efter sommarlovet del 2 – som alldeles ny lärare. Det är en sådan underbar tid den där uppstartsveckan.
Jag tänker på alla saker jag har hittat på inför mötet med eleverna. Jag minns min första klass, de var förstaklassare och jag var förstagångslärare. Jag måste göra något speciellt. Jag tänkte på muminmammans packning i en berättelse jag läst om och om igen. Muminmamman packar med sig allehanda saker som man kan behöva på en ö, ja för själva resan dit när båten heter Äventyret och man egentligen inte vill lämna mumindalen men för att resten av familjen jublar. Jag packade en resväska. Jo, mina elever mindes långt efteråt att jag hade favoritgodiset – vita sockerbitar, att jag älskar kanelbullar, baka och äta, kaffe är ett allvarligt måste, långfärdsskridskorna full rulle fart på isarna … och det var roligt. De andra uppstarterna kom att handla om andra saker.