Imperecherea la caine. Lucrurile stau astfel: la aproximativ sase-opt luni, masculul si femela au atins maturitatea sexuala fiziologica, dar nu si pe cea organica.Testiculele initial "ascunse" in cavitatea abdominala, la o atare varsta sunt definitiv coborate in pungile scrotale.
Dar nu rareori un testicul ramane necoborat, si in acest caz este vorba de un mascul monorhid.El nu poate fi prezentat la nici o expozitie canina, deoarece monorhidia este un defect care se poate transmite ereditar cu usurinta; din acelasi motiv masculii respectivi nu se folosesc la reproductie, desi sunt fecunzi. Intrarea in calduri este precedata de o tumefiere a organelor genitale externe, respectiv a vulvei.La unele catele, poate aparea, inainte de ciclu si o modificare a dispozitiei psihice.Dupa doua-patru zile apare o sangerare (menstruatie) in flux sangvinolent, mai inati fiind un lichid rosu-clar, apoi de un rosu-inchis, al carui miros atrage si excita masculii.
Cum sa ingrijesti cainele corespunzator. Câine. Linia prezentă de câini a fost domesticită din lupii cenușii cu aproximativ 15.000 ani în urmă.
Deși au fost găsite în Siberia și Belgia rămășițe de câini domesticiți în urmă cu aproximativ 33.000 de ani, niciuna dintre aceste specii nu pare să fi supraviețuit după ultima glaciațiune. Testarea ADN-ului sugerează o scindare evoluționară între câini și lupi în urmă cu circa 100.000 ani, dar nu au fost găsite specimene mai vechi de 33.000 ani care să fie în mod clar, morfologic, câini domestici. Rase[modificare | modificare sursă] Hranire. Activitati de interior pentru caini. Zilele ploioase de toamna sau cele geroase de iarna iti pot strica planurile de a iesi afara impreuna cu patrupedul tau.
Ai planificat cu ceva timp in urma sa iesiti in parc si sa alergati impreuna sau sa va jucati cu freesbie-ul, insa acum acest lucru este posibil deoarece exista multe activitati pe care le puteti face si in interiorul caminului. Uitati-va impreuna la televizor Prima reactie pe care o ai este aceea de a spune ca animalul nu se uita la televizor. Insa, de ceva timp, au aparut pe piata filme special destinate cainilor. Desi ei nu pot vedea la televizor la fel cum vedem noi, ei pot percepe miscarile care au loc in spatele ecranului si devin foarte interesati de televizor. Lista poze rase caini. Husky Siberian. Husky Siberian este un câine de talie medie, cu blana deasă și dublă.
Originar din Siberia, acest câine este agil, alert, inteligent și prietenos. Generalități[modificare | modificare sursă] Husky-ul siberian este și el un câine considerat a face parte din grupul câinilor de muncă. Este un câine de mărime medie rapid, suplu și are o eleganță deosebită în mișcare. Siberianul se distinge printr-un corp bine îmblănit, urechi drepte, vigilente și o coadă stufoasă, ca de vulpe. 2 dintre câini Husky Siberian ai crescătoarei Lorna Demidoff Caracteristici Dimensiunea și greutatea Înălțimea măsurată la greabăn Masculi: 55 cm - 60 cm; Femele: 50 cm - 55 cm. Greutatea Masculi: 20 kg - 27 kg; Femele: 16 kg - 23 kg. Doberman Pinscher. The Doberman Pinscher (alternatively spelled Dobermann in many countries) or simply Doberman, is a breed of domestic dog originally developed around 1890 by Karl Friedrich Louis Dobermann, a tax collector from Germany.
Saint-Bernard. Saint-bernardul este o rasă de câine uriaș, cu o expresie oarecum tristă.
Câine de talie mare, având originea în Alpii Elveției unde a fost utilizat pentru paza gospodăriilor și a turmelor, pentru cărăușie și tracțiune. A devenit celebru în secolul al XIX-lea fiind folosit, datorită puterii și simțului său remarcabil de orientare, pentru salvarea călătorilor care se rătăceau sau erau înzăpeziți în trecătorile alpine. Numele îi vine de la trecătoarea Saint Bernard, unde a trăit și cel mai celebru reprezentant al rasei, cîinele Barry, care între 1800 și 1812 a salvat 40 vieți omenești și este considerat câinele național al Elveției. Saint Bernardul modern este rezultatul unei selecții dirijate, la care au contribuit în mare măsură crescătorii britanici pe la mijlocul secolului trecut, subliniindu-se în special aspectul său masiv și fixarea caracteristicilor specifice ale colorației sale alb-roșii. Golden Retriever.
Câine de rasa Golden Retriever Golden Retriever este o rasă de câini de vânătoare populari în Scoția.
Golden Retriever-ii au nimerit în mod consecvent în vârful listei celor mai îndrăgiți câini de companie adresați familiei. Adesea, asociați cu copiii și viața suburbană, și cu dragostea lor față de apă, precum și cu abilitatea înnăscută de salvatori, de recuperatori, Golden Retriever-ii sunt, de asemenea, excelenți parteneri la partidele de vânătoare. Rottweiler. Rottweiler este numele unei rase de câini.
Alimentația[modificare | modificare sursă] Alimentația Rottweilerului nu este una specială, poate fi hrănit atât cu hrană uscată cât și cu hrană preparată (de preferință orez fiert cu carne de vită sau pui și puțin morcov precum și iaurt cu mussli, supă de pui, dar si arpacaș fiert și condimentat etc.), în nici un caz carne de porc sau grăsimi. Comportament și psihologie[modificare | modificare sursă] Dresajul și îngrijirea corespunzătoare a Rottweiler-ului îl pot face un câine de companie excelent. Labrador Retriever. Labradorul Retriever (cunoscut și sub numele de Câinele Sfântului Ioan)[necesită citare] este o rasă de câini originară din Canada.
Acest patruped era folosit de pescari la prinderea peștelui deoarece labradorul este o rasă de câini cărora le place să se scalde în apă și să înoate. După cum și spune numele "retriever" este și un câine de aport. Istorie[modificare | modificare sursă] Labradorul Retriever își are originile în provincia Newfoundland din Canada, fiind un câine de aport, iar mai târziu, după antrenarea acestuia a fost folosit și pentru vânătoare. Pescarii îl foloseau pentru aducerea spre țărm a plaselor în care era prins peștele. Durata de viata a unui caine - Info Caini.