background preloader

Caini

Facebook Twitter

Cainele tau mananca sanatos? Listă de rase de câini. Despre Pit Bull (Terrier de tip Bull) - articol publicat de Razvan Popescu in categoria "Rase de caini" - PetDating.ro - Matrimoniale pentru caini, pisici si alte animale ;) Publicat la 15/07/2009, 14:10 Ultima actualizare: acum 4 ani(i) de Razvan Popescu Termenul de Pit Bull este folosit pentru a descrie mai multe rase de caini din marea familie Molosser (din care face parte si Mastiff-ul englezesc): American Pit Bull Terrier, American Staffordshire Terrier si Staffordshire Bull Terrier.

Despre Pit Bull (Terrier de tip Bull) - articol publicat de Razvan Popescu in categoria "Rase de caini" - PetDating.ro - Matrimoniale pentru caini, pisici si alte animale ;)

Aparitia rasei Pit Bull in Anglia In general (mai ales in media) termenul este de multe ori gresit folosit stunci cand include si rase precum: Perro de Presa Canario, Cane Corso, Dogo Argentino, Alano Español, Japanese Tosa, Dogue de Bordeaux, Alapaha Blue Blood Bulldog, American Bulldog, Boxer, Valley Bulldog, Olde English Bulldogge, Renascence Bulldogge, si Banter Bulldogge.

Acestia se aseamana fizic insa nu au aceleasi radacini. Strabunii Pit Bull-ului modern provin din incrucisarea intre bulldog-ul si terrierul englezi; la un moment dat in Anglia fiecare comitat detinea propria rasa de terrier, multe dintre ele existand si astazi. Pit Bull-ul in America. Maidanez. Maidanezii sunt câinii fără stăpân de pe străzi, care au ajuns o prezență constantă și îngrijorătoare în destule locuri din lume din pricina mușcăturilor, bolilor care în cazuri extreme se soldează chiar cu moartea victimelor.

Maidanez

Ei pot fi întâlniți în zone diverse ale globului, de la spațiul fostei Uniuni Sovietice și Balcani până în Asia și America de Sud. În lume există aproximativ 500 de milioane de câini, trei sferturi dintre aceștia fiind vagabonzi.[1] În România, după 90, au fost înregistrate zece decese provocate de mușcăturile maidanezilor[2][3][4] Între cca 10.000-16 000 de persoane se prezintă anual la Centrul Antirabic din cadrul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, din București, după ce au fost mușcate de câini, arată statisticile din ultimii ani.[5][6] În 2010 13.220 de persoane au venit la Centrul Antirabic din capitală. 8.348 dintre ele au fost mușcate de câini maidanezi (63%)[7].

Maidanezii în România[modificare | modificare sursă] Maidanezi în Drumul Taberei. Ciobănesc german. Ciobănescul german este o rasă de câine care se presupune că a apărut prin domesticirea lupului.

Ciobănesc german

Considerația are în vedere asemănările aspectului general. Literatura de specialitate menționează folosirea acestui câine din vremuri străvechi de către ciobanii germani, rasa prezentând variabilitate mare sub raportul însușirilor morfologice de la o regiune la alta, adaptânduse condițiilor de climă și climaterice fie modificându-și talia, viteza de mișcare pentru zonele de câmpie, fie având o talie mai mare pentru cei cu origine montană. S-a constatat că au existat împerecheri numeroase între câinii ciobănești și lup, descendenții fiind domesticiți și utilizați pentru pază.

"Spre sfârșitul secolului al XVIII-lea se constată aceeași neuniformitate a materialului biologic până la expoziția din anul 1899 de la Karlsruhe, unde s-a constituit "Asociația câinilor Ciobănesc german". Terra Nova (câine) Aspectul este impunător datorită masivității și a părului lung, lucios, des și negru.

Terra Nova (câine)

Înălțimea la grabăn este cuprinsă între 68 si 75 cm. Capul este masiv, urechile mici, triunghiulare, purtate în jos, stop foarte pronunțat, pus în evidență și de părul bogat de pe cap, botul de lungime potrivită, puternic, cu buze bine închise. Ochii plasați-spre față, întotdeauna de culoare închisă, sunt rotunzi, bine închiși, cu o privire inteligentă și binevoitoare. Trunchiul este masiv, cu spatele lat, orizontal, pieptul bine dezvoltat, gât puternic dar scurt, coada foarte stufoasă, prinsă sus, lată și puternică, este purtată totdeauna în jos. Câinele are un caracter temperat, cu agresivitate redusă și este un bun tovarăș de joacă și apărător al copiilor. Culoarea este de regulă neagră antracit, dar se admit și nuanțe maronii.

Rase Caini de Paza. Câine. Linia prezentă de câini a fost domesticită din lupii cenușii cu aproximativ 15.000 ani în urmă.

Câine

Deși au fost găsite în Siberia și Belgia rămășițe de câini domesticiți în urmă cu aproximativ 33.000 de ani, niciuna dintre aceste specii nu pare să fi supraviețuit după ultima glaciațiune. Testarea ADN-ului sugerează o scindare evoluționară între câini și lupi în urmă cu circa 100.000 ani, dar nu au fost găsite specimene mai vechi de 33.000 ani care să fie în mod clar, morfologic, câini domestici. Rase[modificare | modificare sursă] Rasele de câini sunt împărțite în mai multe grupe în funcție de caracteristici și utilitate: Note[modificare | modificare sursă] ^ Originea și vârsta genetică a câinelui Vezi și[modificare | modificare sursă] Un câine în mişcare Legături externe[modificare | modificare sursă]