Zoom
Trash
IISY Oy
Iisy Oy on Sisäilmaongelmia ennaltaehkäisevä digitaalinen asiantuntijatalo. Ratkaisemme sisäilman ongelmia. Tutkimusten mukaan 15% rakennuksista on sisäilmaongelmaisia. Sisäilmavahinkoja on kalliimpi korjata viivästyneesti ja ihmiset sairastuvat helpommin huonossa sisäilmassa.
Miten voit ehkäistä sisäilmaongelmien syntymistä? Sisäilmaongelmia esiintyy rakennuksissa monessa eri muodossa: siinä missä toiset voidaan havaita silmällä, voivat toiset vaatia mittavan määrän tutkimuksia ja asiantuntijoita.
Tyypillisesti rakennuksen sisäilmaongelmien selvitys lähtee käyntiin käyttäjän havainnosta, jolloin ongelma on ollut olemassa jo pitkään. Pahimmassa tapauksessa käyttäjät ovat sairastuneet huonosta sisäilmasta, ja rakennus on vaurioitunut pitkään väärin toimiessaan niin merkittävästi, että se lyhentää rakennuksen elinkaarta ja aiheuttaa mittavia odottamattomia kustannuksia. Ongelmien ennaltaehkäisemisen ja nopean tunnistamisen edellytyksenä on tietojohdettu sisäilmajohtaminen, jossa sisäilmaa mitataan jatkuvasti kiinteillä mittalaitteilla ja mittadataa tulkitsee asiantuntija, joka osaa tehdä mittadatasta oikeita havaintoja sekä toimenpide-ehdotuksia kiinteistön ylläpidolle.
Opi parantamaan sisäilman laatua - IISY. Mikä on rakennusautomaatiojärjestelmä? Taloautomaatiojärjestelmien käyttö Mitattujen olosuhteiden ja lämpökäyrien perusteella talon automaatiojärjestelmät voivat seurata lämpöä ja ilmanvaihtoa.
Vanhoissa rakennuksissa on yleensä ilmanvaihtojärjestelmä, joka toimii ennalta asetettujen aikataulujen mukaisesti. Tätä ilmanvaihtoa muutetaan esimerkiksi siten, että se tarjoaa maksimaalisen tuuletuksen suunnitellun käytön välillä klo 7:00 - 18:00 ja saavuttaa puolitehoisen energiansäästötilan odotetun käyttöajan ulkopuolella.
Lämmitystä säädetään kuitenkin normaalisti ennalta-asetetun lämpökäyrän mukaan käyttämällä ulkolämpötilaa ja patteritermostaatteja. Ennalta asetettujen parametrien vaikeus on, että niitä ei voi muuttaa. Freesi varmistaa, että koko kiinteistökantasi sisäilma on terveellistä. Kuinka rakennusautomaatiojärjestelmä voi vaikuttaa sisäilman tehokkuuteen? Varmista, että rakennusautomaatio toimii oikein Freesin avulla. Tee sisäilman käyttäjäkysely FEELIS-palvelun avulla. Hanki luotettava Freesi-sisäilmapalvelu! Kuinka mitata sisäilman laatua? Sisäilman mittaaminen on lähtökohta sisäilman laadun varmistamiseen ja kehittämiseen.
Kiinteistönomistajat tyytyvät usein pelkästään kuuntelemaan kiinteistön käyttäjien palautetta ja odottamaan konkreettista sisäilmaongelmaa sen sijaan, että he mittaisivat jatkuvasti kiinteistökantansa sisäilmaolosuhteita ja pyrkisivät ennaltaehkäisemään ongelmia ja optimoimaan sisäilmaolosuhteet. Tyypillisesti sisäilman mittaamiseen ryhdytään tilanteessa, jossa kiinteistön käyttäjät ovat alkaneet oireilemaan. Tämän tyyppisestä hetkellisestä mittauksesta onkin hyötyä, kun halutaan saada varmistus siitä, että oireilu juontaa juurensa nimenomaan sisäilmaongelmista. Ongelmat sisäilmassa syntyvät kuitenkin useimmissa tapauksissa hiljalleen ajan saatossa, jolloin jatkuvaa mittausta käyttämällä säästettäisiin niin kuluissa kuin mahdollisissa terveysriskeissäkin. Jos käyttäjien oireilu on alkanut, ovat ongelmat edenneet jo pitkälle. Mitä suureita sitten kannattaa mitata suurimman hyödyn saavuttamiseksi? Valitse FEELIS sisäilman laadun käyttäjäkyselyksesi. Kärsiikö kiinteistökantasi sisäilmaongelmista?
Valvo ja johda sisäilmaa Freesin avulla. Hallitse sisäilmaa IISY Freesin avulla. Hanki oikea ratkaisu sisäilmaongelmaasi. Ihmiset oleilevat sisätiloissa jopa 90 prosenttia ajastaan, jolloin sisäilma ja sen ongelmat vaikuttavat jatkuvasti terveyteemme.
Se on käyttäjän kokemus rakennuksen tuottamista olosuhteista – kun sisäilma on kunnossa, sitä ei pitäisi huomata. Sisäilmaan ja siitä syntyviin ongelmiin vaikuttavat monet tekijät, kuten olosuhteet eli ilmanvaihto, lämmitys ja painesuhteet. Lisäksi esimerkiksi talotekniikalla, rakenteilla ja niiden terveellisyydellä sekä rakennuksessa käytetyillä materiaaleilla on oma roolinsa sisäilmakokonaisuudessa.
Yhdistävänä tekijänä edellä mainituille on sekä mitatun että koetun sisäilmatiedon puute. Hajallaan oleva tai jopa puutteellinen tieto vaikuttaa käyttäjäkokemukseen eivätkä kiinteistön omistajatkaan välttämättä osaa yhdistää näistä palasista loogista kokonaisuutta, josta ongelmakohdat havaitsisi vaivattomasti. Tunnista huonon sisäilman oireet Freesin avulla. Sisäilman laatu vaikuttaa meihin niin terveydellisesti kuin taloudellisestikin.
Hyvä sisäilma saa meidät työskentelemään tehokkaammin ja voimaan paremmin. Kiinteistöjen sisäilman laatuun voi vaikuttaa jo pienillä teoilla, kuten huolehtimalla siisteydestä ja ilmanvaihdosta. Sisäilman laatu vaikuttaa merkittävästi ihmisten terveyteen, sillä ihmiset viettävät keskimäärin 90 % ajastaan sisätiloissa. Huono sisäilma voi aiheuttaa väsymystä, huonovointisuutta ja päänsärkyä, mutta monet tunnistavat huonon sisäilman sen kuivuudesta tai tunkkaisuudesta.
Hanki asiantuntijoiden sisäilmapalvelut Freesin avulla. TVOC ja CO2 -mittausten merkitys sisäilmassa. Hiilidioksidi on yleisin sisäilmaongelmien aiheuttaja rakennuksissa Korkea hiilidioksidipitoisuus on rakennuksen yleisin sisäilmaongelmien aiheuttaja.
Ihmisille korkeat pitoisuudet hiilidioksidissa aiheuttavat päänsäryn ja väsymyksen lisäksi myös merkittäviä ongelmia jaksamisessa ja kognitiivisissa kyvyissä. Hiilidioksidin mittaamista on tehty pitkään ja sen pitoisuuksille huoneilmassa on annettu raja-arvot niin sisäilmastoluokituksessa kuin asumisterveysasetuksissakin. Raja-arvojen avulla voidaan arvioida toimiiko rakennuksen ilmanvaihto oikein, sillä jokaisen rakennuksen ilmanvaihto on suunniteltu toimimaan näiden raja-arvojen mukaisesti. Paranna sisäilman laatua Freesin avulla. Moderni sisäilmapalvelu terveellistä ympäristöä varten. Moderni sisäilmapalvelu helpottaa rakennuksen ennaltaehkäisevää kunnossapitoa ja tuo kustannussäästöjä Kiinteistö- ja rakennusala on yksi Suomen vanhimmista toimialoista eikä ihmekään, että vanhat toimintatavat ovat edelleen tiukasti osana nykypäivän prosesseja.
Konservatiivinen kiinteistöala on toistaiseksi omaksunut muita aloja hitaammin digitalisaation ja tietotekniikan mahdollisuuksia osana liiketoimintaansa, mutta vihdoin alan edelläkävijät ovat muuttamassa vanhoja toimintatapojaan. Perinteisessä reaktiivisessa kunnossapidossa noudatetaan rakennukselle suunniteltua huolto-ohjelmaa ja poikkeamiin reagoidaan käyttäjien tai huoltohenkilökunnan palautteen perusteella. Tällä toimintatavalla on kuitenkin mahdotonta varmuudella todeta kiinteistön toimivan suunnitellusti, sillä suoritettujen toimenpiteiden onnistumista tai toivottujen sisäilmaolosuhteiden toteutumista ei seurata. Kiinteistöjohto nojaa edelleen käyttäjien reagointiin. CO2 ja TVOC - tasojen mittaus ja havainnointi. Oletko sisäilman hiukkasmittausta vailla? Sisäilman laadun mittaus ammattilaisten tekemänä. Sisäilman mittaus: Avain sisäilman laadun varmistamiseen.
Sisäilman mittaus on avain sisäilman laadun varmistamiseen.
Sisäilmaa aletaan mittaamaan yleensä tilanteessa, jossa kiinteistön käyttäjät ovat alkaneet oireilemaan tai jos on ilmennyt jokin syy epäillä sisäilmaongelmia kiinteistössä. Tällaisia ovat esimerkiksi mahdolliset kosteusvauriot tai home. Sisäilman ongelmat kehittyvät vähitellen, jolloin hetkellisestä mittauksesta on hyötyä, kun halutaan saada varmistus ongelmien olemassaololle tai selkeys kiinteistökannan nykytilasta. Tämä kuitenkin tarkoittaa moninkertaisia kuluja ja terveysriskejä verrattuna siihen, että käytössä olisi jatkuva mittaus sisäilmaongelmien ennaltaehkäisemiseksi. Kun sisäilmaongelmat alkavat aiheuttamaan terveyshaittoja, sisäilman tila on jo huono. Jokaisessa kiinteistössä tulisi valvoa ainakin lämpötilaa, ilmankosteutta ja ilmanvaihtoa. Sisäilmaa voi mitata joko kiinteistössä valmiiksi olevilla mittalaitteilla tai järjestelmillä sekä langattomilla sisäilmaa mittaavilla IoT-antureilla.
Valvo sisäilman laatua Freesi sisäilmapalvelulla. Merkkejä siitä, että kiinteistössäsi on huono sisäilman laatu. FEELIS – sisäilman viestintä- ja palautejärjestelmä. Huonepalautejärjestelmä, käyttäjäkyselyt ja sisäilmaviestintä.
FEELIS Sisäilmakysely on avaimet käteen -palvelu, jonka avulla kiinteistöjohdolla on mahdolliuus saada jatkuva tieto rakennusten käyttäjätyytyväisyydestä sekä kommunikoida olosuhteista käyttäjän oman matkapuhelimen avulla. Yhdessä Freesi-sisäilmapalvelun kanssa ne hyödyntävät sekä koettua että mitattua sisäilmatietoa selkeäksi raportoinniksi, havainnoiksi ja toimenpide-ehdotuksiksi. FEELIS Sisäilmakyselyyn sisältyy: Jatkuva sisäilmaolosuhteiden huonepalautejärjestelmä QR-koodilla toteutettuna: Puhelimen omalla kameralla toimiva QR-koodinlukija siirtää käyttäjän huonepalautejärjestelmään, jonka avulla käyttäjät voivat milloin vaan halutessaan antaa palautetta tietyn tilan sisäilman laadusta. Parhaat sisäilmapalvelut Freesiltä. Sisäilman laatuun liittyy merkittäviä terveys- ja turvallisuuskysymyksiä.
Ihmisten viettäessä suurimman osan ajastaan sisätiloissa kotonaan tai toimistoissa, he voivat kohdata lukuisia sisäilmasta johtuvia ongelmia kuten väsymystä, huimausta, päänsärkyä, hengästymistä tai jopa allergioita. Sisäilmatyökaluilla voit helposti hallita kiinteistökantasi sisäilmatietoa. Freesin ratkaisu sisäilmaongelmiin. Huonon sisäilman laadun merkit ja oireet. Sisäilman laatu vaikuttaa meihin niin terveydellisesti kuin taloudellisestikin. Hyvälaatuinen sisäilma saa meidät työskentelemään tehokkaammin ja toimimaan paremmin.
Sisäilman laatuun voi vaikuttaa jo pienetkin laiminlyönnit esimerkiksi siivouksessa ja ilmanvaihdossa. Sisäilman laadun tasolla on merkittävä vaikutus ihmisen terveyteen, sillä ihmiset oleskelevat keskimäärin 90 prosenttia ajastaan sisätiloissa. Huono sisäilma voi aiheuttaa väsymystä, pahoinvointia ja päänsärkyä. FEELIS esittelyvideo kiinteistönomistajille. Sisäilmakysely – FEELIS. Sisäilmasta huolehtiminen ja sisäilmaongelmien ennaltaehkäiseminen optimoi kiinteistökantasi olosuhteita, parantaa energiatehokkuutta ja ennen kaikkea parantaa kiinteistön käyttäjien terveyttä. Miksi siis jättää siitä kertomatta? Freesi FEELIS on erityisesti kiinteistöjohdolle kehittämämme sisäilman viestintä- ja palautejärjestelmä, jolla varmistat käyttäjien tyytyväisyyden kiinteistökannan olosuhteisiin ja viestit sisäilman laadusta tehokkaasti. Se sisältää huonepalautejärjestelmän, olosuhdekyselyn sekä sisäilmatiedotuksen käyttäjille.
FEELIS on ainutlaatuinen tapa yhdistää palautteen kerääminen, olosuhteista viestiminen sekä sisäilmatiedon analysointi. Tyypillisiä huonon sisäilman oireita. Freesi ja koettu sisäilman laatu.
IISY:n Freesi auttaa kiinteistönomistajia johtamaan sisäilman laadun kehitystä. Huonon palautteen määrä vähentyy, kun omistajat pääsevät jakamaan sisäilmatietoa kiinteistön käyttäjille Freesin avulla. Vieraile sivustollamme! – iisyoy
Ratkaisu sisäilmaongelmiin kiinteistössäsi. Jatkuvaa palautetta sisäilmakyselyn avulla.
FEELIS on helppokäyttöinen ja verkkopohjainen sisäilmakysely käyttäjille. Kiinteistönomistajat saavat koetusta sisäilmatiedosta raportointia ja havaintoja. Vieraile sivustollamme niin opit lisää siitä, miten FEELIS toimii. – iisyoy
Terveempiä rakennuksia sisäilmaongelmat määrittämällä. Sisäilmaongelmat ja kuinka ne ratkaistaan. Sisäilma on ennen kaikkea käyttäjän kokemus rakennuksen tuottamista olosuhteista – kun sisäilma on kunnossa, sitä ei pitäisi huomata.
Huono sisäilman laatu on ongelma, joka usein jätetään huomiotta. Tämä blogi kertoo tavallisista sisäilmaongelmista ja siitä, miten voit korjata ne. Vieraile sivuillamme ja opi lisää palveluistamme. – iisyoy
Sisäilmaan ja siitä syntyviin ongelmiin vaikuttavat monet tekijät, kuten olosuhteet eli ilmanvaihto, lämmitys ja painesuhteet. Lisäksi esimerkiksi talotekniikalla, rakenteilla ja niiden terveellisyydellä sekä rakennuksessa käytetyillä materiaaleilla on iso rooli sisäilmakokonaisuudessa. Sisäilmaongelmat ovat paljon muutakin kuin hometta rakenteissa Yhdistävänä tekijänä edellä mainituille on sekä mitatun että koetun sisäilmatiedon puute. Hajallaan oleva tai jopa puutteellinen tieto vaikuttaa käyttäjäkokemukseen eivätkä kiinteistönomistajatkaan välttämättä osaa yhdistellä näistä palasista loogista kokonaisuutta, josta ongelmakohdat havaitsisi vaivattomasti. Sisäilman laadun selvitystyö hukkaa useimmiten resursseja Tavallisesti sisäilmaan liittyvät toimenpiteet ovat reaktiivisia – pyritään sammuttamaan jo syttynyt tulipalo. Kuinka parantaa kiinteistösi sisäilman laatua? Sisäilman laatu vaikuttaa meihin niin terveydellisesti kuin taloudellisestikin.
Hyvä sisäilma saa meidän työskentelemään tehokkaammin ja voimaan paremmin. Kiinteistöjen sisäilman laatuun voi vaikuttaa merkittävästi jo pienilläkin teoilla, kuten huolehtimalla siisteydestä ja ilmanvaihdosta. Jotkut tilanteet vaativat kuitenkin kunnon ryhtiliikkeen kiinteistön ylläpitoon. Huonon sisäilman ei tarvitse olla pysyvä piirre, johon täytyy tyytyä, vaan tekemällä oikeita toimenpiteitä voi saada aikaan suuren muutoksen. Sisäilman laatu vaikuttaa merkittävästi ihmisten terveyteen, sillä ihmiset viettävät keskimäärin 90 % ajastaan sisätiloissa. Freesi-sisäilmapalvelu kiinteisöösi.
Freesi-sisäilmapalvelu auttaa kiinteistönomistajia saavuttamaan terveellisemmät sisäilmaolosuhteet. Kiinteistön käyttäjien terveyden parantamisen lisäksi se tuo myös taloudellista hyötyä säästöjen muodossa. Tutustu nyt! – iisyoy
Sisäilman mittaus ja sisäilmakysely. Sisäilmapalvelut - FREESI. Freesi FEELIS ohjevideo. Katsaus Freesi-sisäilmapalveluun. Ratkaisut sisäilmanhallintaan.
Ilman epäpuhtaudet voivat aiheuttaa monenlaisia lyhyen ja pitkän aikavälin terveysongelmia. Freesi tarjoaa ratkaisuja kiinteistönomistajille sisäilmaongelmien ehkäisemiseksi. Ota meihin yhteyttä lisätietoja varten! – iisyoy
Hallinnoi kiinteistösi sisäilmaa Freesin palveluilla.
IISYi tarjoaa palveluita, jotka auttavat sinua olemaan parempi sisäilmajohtaja. Me autamme sinua hallinnoimaan tehokkaasti ja seuraamaan sisäilmasi laadun kehitystä kiinteistössäsi. Vieraile sivuillamme lisätietoja varten! – iisyoy
Sisäilmapalautejärjestelmä - FEELIS™ Freesi - Ylläpidä sisäilmaasi!