ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΕΙΣ / SACKS OLIVER. ΣΚΕΨΗ, ΑΡΓΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ (ΒΙΒΛΙΟΔΕΤΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ) / KAHNEMAN DANIEL. Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ. Η ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ / ANDRE CHRISTOPHE , LELORD FRANCOIS. Αποτελέσματα από σύνθετη αναζήτηση: gestalt. Η τέχνη της αναπνοής / Zi, Nancy. ΘΕΡΑΠΕΙΑ GESTALT / GINGER SERGE. Κλινική ψυχολογία στην πράξη / Συλλογικό έργο. Η Κλινική Ψυχολογία είναι από τους πλέον ενδιαφέροντες τομείς της επιστήμης της Ψυχολογίας.
Οι εφαρμογές της, οι οποίες ποικίλουν από την αξιολόγηση των αιτούντων βοήθεια, τη διάγνωση, τη συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία, την καθιστούν απαραίτητη σε όλο το φάσμα των υπηρεσιών υγείας ιδιαίτερα δε στο χώρο της ψυχικής υγείας. Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειονότητα των συγγραμμάτων που περιγράφουν το γίγνεσθαι της Κλινικής Ψυχολογίας στην Ευρώπη και ΗΠΑ, το παρόν πόνημα καλύπτει ένα σοβαρό κενό. Την παντελή απουσία συγγράμματος στην ελληνική βιβλιογραφία που να περιγράφει ορισμένες από τις εφαρμογές του αντικειμένου στην Ελλάδα. Το ανά χείρας βιβλίο επιδιώκει να περιγράψει το έργο του Κλινικού Ψυχολόγου σε ποικιλία πλαισίων, στη χώρα μας, με τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που παρουσιάζει το κάθε πλαίσιο αλλά και με τον τρόπο που ασκείται το κλινικό έργο από τους συμμετέχοντες στην παρούσα εργασία. Εισαγωγή στην κλινική ψυχολογία / Heiden, Lynda A. Η κλινική ψυχολογία είναι από τους πιο διαδεδομένους και ενδιαφέροντες κλάδους της εφαρμοσμένης ψυχολογίας.
Το βιβλίο αυτό, γραµµένο από καταξιωµένους επιστήµονες και ειδικούς του χώρου, εισάγει µε τον καλύτερο και πιο κατανοητό τρόπο τον αναγνώστη στο αντικείµενο µελέτης της κλινικής ψυχολογίας. Περιγράφει αναλυτικά την ιστορία, τα θεωρητικά µοντέλα και το αντικείµενο σπουδών της κλινικής ψυχολογίας. Εξετάζει διεξοδικά την ψυχολογική αξιολόγηση (των νοητικών ικανοτήτων, της προσωπικότητας και της συµπεριφοράς) και επεξηγεί τα αποτελέσµατά της. Παρουσιάζει τις βασικές αρχές και µεθόδους παρέµβασης της θεραπείας συµπεριφοράς και της ψυχοδυναµικής ψυχοθεραπείας.
Σκιαγραφεί τις επαγγελµατικές δραστηριότητες και τους χώρους εργασίας των κλινικών ψυχολόγων. ? Εκτός από τους φοιτητές και τους επαγγελµατίες υγείας, και µη ειδικοί αναγνώστες θα βρουν το βιβλίο ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Προσωπικότητα / Συλλογικό έργο. Το παρόν σύγγραμμα επιδιώκει να καλύψει το κενό στην Ελληνική Βιβλιογραφία τη σχετική με τις θεωρίες προσωπικότητας, την κλινική πρακτική και την έρευνα.
Στα κεφάλαια του βιβλίου παρουσιάζεται η ψυχαναλυτική προσέγγιση του S. Freud, η συμπεριφοριστική προσέγγιση των I. Pavlov και B.F. Skinner, η γνωστική προσέγγιση του A. Beck, η προσωποκεντρική προσέγγιση του C. Στατιστική για τις επιστήμες του ανθρώπου και της κοινωνίας / Μπεχράκης, Θεόδωρος Ε. Στατιστικές μέθοδοι στις κοινωνικές επιστήμες / Συλλογικό έργο.
Η Στατιστική είναι πλέον ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ποσοτικής ανάλυσης στο χώρο των κοινωνικών επιστημών και των επιστημών της αγωγής.
Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να παρουσιάσει τις κυριότερες τεχνικές της στατιστικής ανάλυσης στα συγκεκριμένα πεδία. Απευθύνεται σε όσους ξεκινούν την ενασχόλησή τους με το χώρο της στατιστικής ανάλυσης των δεδομένων, αλλά και στους πιο έμπειρους ερευνητές (π.χ. μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές), οι οποίοι επιθυμούν να ενημερωθούν για εξελιγμένες μεθοδολογίες στο χώρο της εφαρμοσμένης Στατιστικής. Το βιβλίο μπορεί να "χωρισθεί" σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αποτελείται από τα Κεφάλαια 1-9 και καλύπτει τις πιο γνωστές στατιστικές προσεγγίσεις στο χώρο των κοινωνικών επιστημών. Στο μεγαλύτερο μέρος αυτών των κεφαλαίων δεν απαιτείται ισχυρό μαθηματικό υπόβαθρο και η ύλη είναι ανάλογη ενός προπτυχιακού προγράμματος σπουδών ή είναι επαρκής για μια αρχική προσέγγιση σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
40 μελέτες που άλλαξαν την ψυχολογία / Hock, Roger R. Στα 130 χρόνια ύπαρξής της ως επιστήμης, η ψυχολογία δεν έχει καταλήξει σε μια αποδεκτή από όλους ενιαία θεωρία.
Έχει όμως να επιδείξει έναν τεράστιο αριθμό ερευνητικών πορισμάτων που ανήκουν σε μια ευρύτατη ποικιλία περιοχών έρευνας και εφαρμογών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν μερικά που άφησαν εποχή όχι μόνο για την απήχηση που είχαν στο ευρύτερο κοινό, αλλά κυρίως για την επιρροή που άσκησαν και ασκούν στους υπόλοιπους ερευνητές.
Στο βιβλίο του "Σαράντα Μελέτες που άλλαξαν την Ψυχολογία", ο Roger R. Μέθοδοι έρευνας στην κλινική ψυχολογία / Σταλίκας, Αναστάσιος. Το βιβλίο αποτελεί έναν πλήρη οδηγό των θεωρητικών και πρακτικών θεμάτων που απασχολούν την έρευνα στην κλινική ψυχολογία.
Ειδικότερα εξετάζονται οι φιλοσοφικές και επιστημολογικές βάσεις των ερευνητικών μεθόδων, οι ερευνητικοί σχεδιασμοί που καλύπτουν όλο το εύρος της ψυχολογικής έρευνας μαζί με σχετικά παραδείγματα, τα ζητήματα εγκυρότητας που απασχολούν κάθε ερευνητική πρωτοβουλία, καθώς και οι κανόνες και οι διαδικασίες επιλογής του δείγματος μιας έρευνας. Η μελέτη του βιβλίου βοηθά τον αναγνώστη να κατανοήσει τη φιλοσοφία, τη λογική και τη διαδικασία της έρευνας στην ψυχολογία, να αντιληφθεί το εύρος των μεθόδων αναζήτησης και απόκτησης της γνώσης, να στοχαστεί το ζήτημα της ύπαρξης μιας αντικειμενικής αλήθειας ή της υποκειμενικής βίωσής της, και να προβληματιστεί για τις δυνατότητες των διαφορετικών ερευνητικών μεθόδων να απαντήσουν σε καίρια επιστημονικά ερωτήματα.
Εφαρμοσμένη στατιστική / Γναρδέλλης, Χαράλαμπος. Πολυδιάστατη ανάλυση δεδομένων / Μπεχράκης, Θεόδωρος Ε. Ο αυταρχισμός / Deconchy, Jean - Pierre. Εισαγωγή στην κοινωνική ψυχολογία / Συλλογικό έργο. Εισαγωγή στην κοινωνική ψυχολογία / Παπαστάμου, Στάμος. Η νέα και βελτιωμένη "Εισαγωγή στην Κοινωνική Ψυχολογία" είναι ένα έργο το οποίο φιλοδοξεί να δώσει στο ελληνικό κοινό μια όσο το δυνατόν πληρέστερη και πιο ενημερωμένη εικόνα των θεωρητικών, εμπειρικών και πειραματικών ερευνών που εντάσσονται στο χώρο της κοινωνικής ψυχολογίας.
Ο αναγνώστης του συγγράμματος δεν θα γνωρίσει μόνο πώς δημιουργείται και λειτουργεί η κοινωνική σκέψη, θα μάθει επίσης πώς λειτουργεί και χειραγωγείται η συλλογική συμπεριφορά, γεγονός που θα του επιτρέψει να δει μια σχετικά άγνωστη πτυχή του κοινωνικού και ψυχολογικού γίγνεσθαι, το οποίο όχι μόνο υφίσταται, αλλά και -είτε το ξέρει είτε όχι- δημιουργεί. Το έργο απευθύνεται στους φοιτητές των Τμημάτων Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας και άλλων επιστημών του ανθρώπου και της κοινωνίας, οι οποίοι, μέσα από το πρόγραμμα σπουδών τους αλλά και εξαιτίας των επιστημονικών ενδιαφερόντων τους, καλούνται να ασχοληθούν συστηματικά με το γνωστικό αντικείμενο της κοινωνικής ψυχολογίας.