Organisera för kollegialt lärande. För fyra år sedan tog S:t Petri skola ett helhetsgrepp kring det kollegiala lärandet.
I dag är det en naturlig del, både på schemat och bland lärarna och skolledningen. – Det har lett till en medvetenhet och ett gemensamt språk. Jag tycker också att lärarna är väldigt avancerade i sitt tankeresonemang, säger Eva Daun, rektor. På S:t Petri är det kollegiala lärandet ständigt närvarande. Alla lärare är uppdelade i lärgrupper utifrån sitt ämne.
Grupperna träffas regelbundet och med hjälp av en processledare i varje grupp drivs det kollegiala lärandet framåt. – Vill man något med kollegialt lärande måste det få kosta. Att lärarna blev organiserade i ämnesgrupper är ett beslut som baseras på att en stark ämnestradition på skolan. LÄS MER: Marie Sjöblom, lektor i kollegialt lärande, skriver om skolutvecklingstrianglar där kollegialt lärande är en viktig del. På skolan finns det en gemensam definition av kollegialt lärande som processledarna har tagit fram som lyder: How School Leaders Can Attend to the Emotional Side of Change. Ihmisten johtaminen perustuu aina jonkinlaiseen ihmiskäsitykseen. Nykypäivän ja tulevaisuuden johtamisen haasteet ovat ihmisten johtamisessa.
Miten saada ihmiset toimimaan yhteisen suunnan mukaan tavoitteelisesti ja työskentelemään erilaisten ihmisten kanssa innostuneina luovasti ja innovatiivisesti, mutta myös tehokkaasti ja hyvää tulosta tuottaen. Miten se tehdään? Ihmisten johtamisen keinot eivät löydy ”temppuvalikoimasta”, josta voisi käydä nappaamassa keinon toimia kulloisissakin tilanteissa oikein ja rakentavasti. Ihmiset eivät ole ”marionetteja”, joita voisi langoilla ohjata ja puhaltaa innostusta heihin. Ihmiset ovat yksillöllisiä ja sellaisina heidät pitäisi kohdata. Hyvä ihmisten johtaminen vaatii johtajuuden johtamista koko organisaatiossa. Vaikka ihmisten johtaminen on kehittynyt huimasti viimeisen vuosikymmenen aikana, silti jossain vielä johtajat toimivat entisten mallien mukaan. Ei riitä, että yrityksessä on teoriassa sovittu arvostavasta ihmisten johtamisesta.
On vain yksi ihmiskäsitys, joka vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen. (32) 2017 Inside Quest: Interview with Simon Sinek (MUST WATCH!) Re:Work. The Digital Advantage How Digital Leaders Outperform their Peers in Every Industry. Suomea kalvaa johtamisvaje, joka tulee kalliiksi – Vincitin toimitusjohtaja: "Meillä ei ole varaa ylläpitää tällaista tehottomuutta" Koskelan oppien aika meni jo - tulevaisuuden johtajat luopuvat vallasta ja kehittävät itseään. Patruunat, tehtaiden ja yritysten isähahmomaiset ja järeät johtajat ovat tunnettu osa suomalaista teollisuushistoriaa.
Suomalaisen johtamisen historia on tarina vahvoista johtajista. Vielä tänäkin päivänä eräs johtajaesimerkki suomalaisille johtajille on Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan hahmo Koskela. Moni käyttää johtamisestaan puhuessaan sotavertauksia. He johtavat joukkoja edestä, menevät etulinjaan, panostavat, lataavat täyslaidallisen ja tähtäävät.
Johtajat kokevat olevansa yksinäisiä. Sota-aikoina tarvittiin sota-ajan johtamista. 2020-luvun lähestyessä, kun maailma verkottuu ja digitalisoituu ja toimialat siirtyvät murroksesta toiseen, kyky saada aikaan oppimisen tai kokeilun kulttuuria on paljon tärkeämpi kuin kyky päättää asioista toisten puolesta. Johtajuudesta puhutaan ja kirjoitetaan 2010-luvulla paljon. Suomalaiset johtajat eivät ole sen enempää hukassa maailman muutoksen suhteen kuin muutkaan. Suomalaisesta johtajuudesta on juhlapuheissa jopa kaavailtu vientituotetta. Home - School of Herring. Martela kouluvideo - Inspiring School. LEAP-projekti. Asiantuntijavaihtoa: OPSIA – LEAP– 2015 Opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat OPSIA ry toteutti OPSIA – LEAP - pilottihankkeen vuonna 2014.
Kokemukset pilottihankkeesta olivat hyviä ja osallistujia oli viisi Australiasta ja viisi Suomesta. Viime vuoden kokemuksista löytyy aineistoa sivuilta: Opsian hallitus päätti jatkaa yhteistyötä myös vuonna 2015. LEAP-verkoston (Leading Educators Around the Planet) australialainen johtaja Warren Marks on ollut Opsiaan yhteydessä ja kertonut, että monet australialaiset opetustoimen johtajat ja rehtorit ovat jo tässä vaiheessa ilmaisseet kiinnostuksen yhteistyöstä suomalaisen kollegan kanssa.
Taustaa LEAP - verkoston koordinaatio tapahtuu Australiasta (NSW, Sydney) ja mukana on ollut osallistujia Kanadasta, Englannista, Irlannista. Pedagogiikkaa ja koulupolitiikkaa II: OPS 2016 tulee - oletko valmis? Päivitetty 29.12.ONNEKSI olkoon Irmeli Halinen & tiimi.
Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet on nyt hyväksytty ja pdf on kaikkin luettavana OPH:n sivuilla. LUIN tänään yleisen osan, lähes 100 sivua. Enkä ollenkaan huonolla mielellä. PERUSTEET on yleisen osan osalta hyvinkirjoitettu ja johdonmukainen, ennen muuta opetusfilosofiansa osalta. Uskallan väittää, että se on parempi kuin vuoden 2004 perusteet. Takkaan sille, että yleisessä osassa on vanhaa didaktista dinosaurusta miellyttävää retroa. The 70/20/10 Rule in Learning and Development. We often think that learning in the workplace is something which ‘is delivered to us’.
The traditional organisational learning scenario goes something like this: a student attends a course and learns from an expert via a training course. From my own experience the primary value I extracted from the course (assuming it was good) was that it informed me about best practice, theory and allowed me to make new contacts. On the downside, unless I got the chance to put the learning into action quickly, I got skill fade. This highlights the downside of the traditional training course; it’s often completed in isolation. It also ignores how learning really occurs within an organisation. Personal development. Productivity Strategies. Tips and Techniques.