Θεματικό Δίκτυο Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”.
Σκοπός του Δικτύου είναι να γίνει μια κοινότητα μάθησης και ένα πεδίο για γόνιμο προβληματισμό, επιμόρφωση, συνεργασία, δημιουργικότητα και ανταλλαγή ιδεών ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και σε εξειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο των ΤΠΕ. Στοχεύει στην ενημέρωση-επιμόρφωση εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων σχετικά με την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, τους τρόπους και πρακτικές πρόληψης και αποφυγής των κινδύνων κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα καθώς και την αποφυγή κινδύνων εθισμού. Στην ιστοσελίδα θα αναρτάται ψηφιακό υλικό, ελεύθερα διακινήσιμο, για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Παιχνίδι για ενίσχυση της παρατηρητικότητας και της συγκέντρωσης μέσα στην τάξη. Γιατί τα παιδιά μας βαριούνται στο σχολείο.
Τί κάνουμε όταν τα παιδιά αντιγράφουν στις εξετάσεις; Τα περισσότερα παιδιά κάποια στιγμή στη μαθητική τους ζωή -ιδίως την περίοδο των εξετάσεων– χρησιμοποιούν «σκονάκι», αντιγράφουν από βιβλία, από συμμαθητές τους ή επινοούν κάποια άλλη μέθοδο για να κλέψουν.
Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο αυτό έχει πάρει επιδημικές διαστάσεις. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχει ερευνηθεί, αλλά στην Αμερική, σύμφωνα με εκτενή έρευνα της Ακαδημίας Εντιμότητας, πάνω από το 70% των μαθητών γυμνασίου και λυκείου παραδέχτηκε ότι αντέγραφε στις εξετάσεις, ενώ το 60% ότι κατέφευγε σε λογοκλοπία.
Της Χαράς Καραμήτσου (λογοπεδικός, M.R.C.S.L.T.) Σχεδι@ζω για όλους - Αρχική σελίδα - Σχεδι@ζω για όλους - Σχεδιασμός και ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες. Συμβουλές για εκπαιδευτικούς που έχουν στην τάξη τους παιδιά με σύνδρομο Asperger. Στην τάξη Δυσκολεύεται να ακολουθήσει τους κανόνες!
Σηκώνεται, πηγαίνει συχνά για νερό ή τουαλέτα, τρώει μέσα στην τάξη, εμφανίζει νευρικότητα κ.α. Πανελλήνιες: Ο δεκάλογος ενός υποστηρικτικού γονέα. Οι Πανελλήνιες πλησιάζουν, η αγωνία και το άγχος μαθητών και γονιών φτάνει στο ζενίθ.Οι εξετάσεις αυτές είναι μια ψυχοφθόρα κατάσταση για τους εφήβους.
Η πίεση από την οικογένεια και το σχολείο, ο ανταγωνισμός και το βαρυφορτωμένο πρόγραμμα είναι κάποια από τα στοιχεία που προκαλούν άγχος στους υποψηφίους. Πώς αντιμετωπίζουμε τους καλούς ή κακούς βαθμούς των παιδιών; Τι άλλο έχει σημασία στη σχολική τους επίδοση πέρα από τους βαθμούς; Πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να βελτιωθούν; Έχουμε τόσες προσδοκίες από τα παιδιά μας!
Αγχωμένοι για το μέλλον τους, για την επαγγελματική τους αποκατάσταση, συνειδητά ή ασυνείδητα, πολλοί γονείς αγωνιούμε υπερβολικά για τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών μας, με αποτέλεσμα να τα σπρώχνουμε στο «κυνήγι» του άριστα, δηλαδή στη βαθμοθηρία, θεωρώντας ότι έτσι θα μάθουν τον τρόπο να τα βγάζουν πέρα αργότερα στην άκρως ανταγωνιστική κοινωνία μας. Κι ας έχουμε όλοι υπόψη μας πληθώρα παραδειγμάτων που επιβεβαιώνουν ότι η άριστη επίδοση στο σχολείο δεν εξασφαλίζει απαραίτητα μια μελλοντικά επιτυχημένη ζωή! Αντιμέτωποι με τους "μαθητές - οθόνες" οι εκπαιδευτικοί. Εκπαιδευτικοί: Αντιμέτωποι με τους «μαθητές – οθόνες» Το σφυροκόπημα των παιδιών από κάθε είδους οθόνες (τηλεόραση, κινητό, υπολογιστής, tablet κλπ) αρχίζει πολύ νωρίς και αυτά που φτάνουν σήμερα στο σχολείο είναι συχνά «μπουκωμένα» από οθόνες, ήδη από την τρυφερότερη ηλικία τους.
Οι μαθητές στην εποχή μας μοιάζουν σα να ζουν σε δυο παράλληλους κόσμους. Στον έναν κόσμο, αυτόν εκτός σχολείου, τα παιδιά αντικρίζουν τον κόσμο πολλές ώρες τη μέρα μέσα από μια οθόνη. Compassionate Discipline: Dealing with Difficult Students. If you are tired of dealing with negative student behaviors day in and day out, you are not alone—in fact, you are firmly in the center of the average teacher's experience.
Still, managing difficult student behaviors eventually sucks the energy from most teachers, no matter how talented or experienced. 6 Strategies For Dealing With ‘Difficult’ Students. Διαδικασία Επίλυσης Συγκρούσεων - Δραστηριότητες. (Τελευταία Ενημέρωση: Ιούνιος 18, 2017) Δραστηριότητες και Ενδεικτικά παραδείγματα για Διαδικασία Επίλυσης Συγκρούσεων Τάξεις Δ΄- Ε΄- Στ΄ Με τον όρο «επίλυση συγκρούσεων» εννοείται μια διαδικασία αντιμετώπισης προβλημάτων, η οποία βασίζεται στη συνεργασία και βοηθά τα άτομα και τις ομάδες να ορίσουν τις επιδιώξεις τους και να βρουν λύσεις που θα ικανοποιούν τις επιδιώξεις αυτές.
Οι απαραίτητες δεξιότητες για την επίλυση διαπροσωπικών συγκρούσεων αρχίζουν να μαθαίνονται και να αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια των πρώτων παιδικών χρόνων και κατακτώνται κατά την εφηβική ηλικία. Η εκμάθησή τους γίνεται μέσω της καθοδήγησης, της ενίσχυσης ή της προβολής προτύπων από τους «σημαντικούς άλλους» στο περιβάλλον τον παιδιού, στο πλαίσιο της οικογένειας, στο σχολείο, στις ομάδες των συνομηλίκων κ.ά. Πρόσφατες θεωρίες και έρευνες υποστηρίζουν, ότι οι συγκρούσεις με συνομηλίκους συμβάλλουν στην ανάπτυξη του παιδιού και αντιπροσωπεύουν μια σημαντική πτυχή της κοινωνικής του αλληλεπίδρασης. 30 Techniques to Quiet a Noisy Class. One day, in front 36 riotous sophomores, I clutched my chest and dropped to my knees like Sergeant Elias at the end of Platoon.
Instantly, dead silence and open mouths replaced classroom chaos. 15 More Must Teach Middle School Routines - Maneuvering the Middle. 1.
Where do backpacks go? Yep! I tripped over several this year due to a new desk layout. I prefer for students to have them under their desks so that the aisles are clear, but I could also see students hooking them to the backs of their chairs. Some of you might have lockers or other corrals for backpacks, which is awesome. 10 Things Teachers MUST DO on the 1st Day of School! - The Owl Teacher. Ahhhh… Summer is gone. Where did it go? It seems that it was only yesterday that you were packing up your classroom and driving off into the beach’s sunset.