Gewenst klasgedrag bevorderen met knikkers - iedereenzent. Ik deed het mijn kleine spruit elke avond voor het slapengaan: zittend op de rand van het bed mijmeren we samen over de mooie momenten van de afgelopen dag.
We beleven de dag nog een keer. Alle pieken maar ook de dalen passeren de revue. Zo probeer ik mijn kind bewust te maken van wat er die dag gebeurd is. Je kan dit perfect ook in de klas doen aan het einde van de dag. We horen vaak dat er cirkelmomenten of dergelijke aan het begin van de dag zijn, maar we horen veel minder over afsluitmomenten. Een aantal voorbeelden van vragen die je kan bespreken: Waarover kunnen we trots zijn vandaag?
Vertel ook je eigen ervaringen van die dag. En sluit af met de vraag: ‘Wat was voor jou een geluksmomentje?’ Voor elk geluksmomentje stop je een knikker in de (grote!) En dan? Vier het met een extra gezellige activiteit samen. Met de pot knikkers zelf kan je ook een hele leuke activiteit doen die tijdens mijn lesjes steeds met enorm veel enthousiasme onthaald wordt! Breuken oefenen: de beste handleiding met uitleg (2021) Tellers, noemers, breuken optellen en aftrekken, breuken vermenigvuldigen en delen.
Rekenen met breuken kan best lastig zijn.Als je niet uitkijkt wordt je kind er tureluurs van. Daarom krijg je in dit artikel uitleg (met video), tips en leuke spelletjes, zodat je jouw kind kunt helpen met het oefenen met breuken. Wat is een breuk? Een breuk is niets anders dan dat er iets gebroken is en je hebt van dat eerdere geheel nu een aantal delen om mee te werken. Een voorbeeld: Je hebt met vier vriendjes een chocoladereep gedeeld (in totaal zijn jullie dus met z’n vijven). Verschillende soorten breuken De volgende soort sommen komen in een rekenmethode van de basisschool in groep 6 en 7 aan bod.
100+ Leesbevordering tips en activiteiten rond lezen - unicorns & fairytales.
Creativiteit. Wiskunde. Juffrouwen. Muzemundo. Fons - Didactisch tijdschrift voor leerkrachten Nederlands. Muziek. Videoplatform. Editor PDF. Percent to Fraction conversion calculator. Fraction to percent converter ► How to convert percent to fraction Divide the percent by 100 to get decimal number.Count the number of digits (d) to the right of the decimal point of the decimal number.Example: 2.56 has 2 digits to the right of the decimal point, so d=2.Calculate the factor (f) for making the decimal number an integer:f = 10dExample:f = 102 = 100Multiply and divide the decimal number x by the factor f:x × f / f = y / fExample:2.56 × 100 / 100 = 256 / 100Find the greatest common divisor (gcd) of the fraction.Example:gcd(256,100) = 4Reduce the fraction by dividing the numerator and denominator by the gcd value:Example:256 / 100 = (256/4) / (100/4) = 64/25 Example.
Minecraft in Schools. Zeven regels voor het maken van een goede mindmap. - VanJufMarjan. Mindmappen is iets waar ik met de kinderen regelmatig mee bezig ben.Met nieuwsbegrip wordt ook regelmatig met mindmappen gewerkt.
Na een vakantie of lang weekend laat ik de kinderen ook wel eens mindmappen hierover. Zo blijft het dicht bij de kinderen en kun je ze het principe van mindmappen goed uitleggen. Maar doe ik daar wel goed aan? Voor mij een reden om eens uit te zoeken hoe je nu een goede mindmap maakt. De bedenker van de mindmap is Tony Buzan.
De 7 regels voor het maken van een goede mindmap: Regel 1: In het midden van je papier (zonder lijntjes) schrijf of teken je het onderwerp waaronver je de mindmap gaat maken. Regel 2: Verwerk kleine tekeningetjes in de mindmap. Regel 3: Schrijf in blokletters. Regel 4: Schrijf woorden op een lijn. Regel 5: Gebruik per lijn één woord of tekening. Regel 6: Gebruik verschillende kleuren per tak. zo geef je overzicht aan je categorieën. Regel 7: Gebruik je fantasie. Ik gebruik het mindmappen regelmatig in mijn Nieuwsbegriplessen. Prikborden. Naast een creatieve verwerking van de leerstof of het maken van een bulletin board naar aanleiding van een seizoen of feestdag, is een grappige uitspraak natuurlijk ook een leuke aanzet...
Over de klas: -Onze kleurrijke klas (kleurpotloden met daarop de namen van de kinderen) -Wij stappen in groep 6 (schoenen met naam van de kinderen aan het begin van het schooljaar) -Iedereen aan boord voor het nieuwe schooljaar. (zeilboot of grote boot met daarachter bijvoorbeeld surfplankjes met de namen van de kinderen in de surfzeilen) -Meer plezier in groep 4! (vissen gekleurd met wasco met daarop de namen van de kinderen in het water met waterplanten, schatkist, luchtbellen) -Van harte welkom in onze klas!