Health and Food 102- // [ artikel: Vleeswaren op het menu? Waarom niet?] 20/04/2010 Article Vleeswaren passen perfect in een evenwichtige voeding.
Wel moeten ze met mate gegeten worden en moet de consument weten hoe ze te gebruiken. Dit geldt overigens voor alle voedingsmiddelen. Dé stelregel voor een evenwichtige voeding luidt nog altijd: afwisseling en matiging. Eiwitten zijn nodig! Zoals vlees, gevogelte, vis en eieren, leveren vleeswaren eiwitten van een hoge biologische waarde. Vleeswaren leveren ook diverse vitamines, waaronder vitamine A en B12. Vleeswaren brengen ook ijzer en selenium aan. De keerzijde van de medaille Van vleeswaren wordt beweerd dat ze veel zout bevatten. Een ander aspect is de kwaliteit en de kwantiteit van het vet aanwezig in vleeswaren. Goed kiezen in plaats van verbannen Vanuit nutritioneel oogpunt is het aangewezen voor de zogenaamde magere vleeswaren te kiezen. Waar te situeren? Onder welke vorm en hoe vleeswaren inschakelen in een evenwichtig voedingspatroon? Alexandre Dereinne, diététicien Références: La santé vient en mangeant.
5 Gezonde alternatieven voor vleeswaren, kaas en zoet broodbeleg. Misschien vraag je je na het lezen van de titel van deze post wel af waarom je eigenlijk alternatieven nodig zou hebben voor je huidige broodbeleg.
Want wat is er dan niet goed aan kaas op brood of hagelslag? Vreemd genoeg ligt dat eraan aan wie je het vraagt… De producenten van de betreffende voedingsmiddelen doen er alles aan om ook mee te gaan met alle trends op voedingsgebied. Is er in het nieuws geweest dat pure chocola beter is dan melkchocola? Dan wordt het interessant om een vernieuwde/verbeterde versie van de huidige pure chocopasta te maken, om in te spelen op die informatie en aan ‘de behoefte’ van de consument te voldoen.
Niet dat er nou zo veel wordt veranderd aan het eigenlijke product. Terug naar de vraag waarom je hoogstwaarschijnlijk niet de meest verantwoorde keuzes maakt wat betreft je broodbeleg. Helaas zijn vleeswaren niet pure vleeswaren. Tja, hier is geen eenduidig antwoord op te geven. Gelukkig zijn er talloze andere opties voor op brood. Lever en voeding - De Homoeopaath.
Het idee dat chronische ziekten vormen zijn van vergiftiging van het metabolisme (stofwisseling) is de laatste jaren aan een opmars bezig.
Vooral via de darmen en de luchtwegen komen dagelijks vele gifstoffen ons lichaam binnen; deze organen zijn daarom een belangrijke schakel in het proces van het ontstaan van ziekten. Doordat het lichaam allerlei schadelijke stoffen opneemt via onder andere de voeding en het drinkwater en via het inademen van vervuilde lucht kan er een opeenhoping ontstaan van gifstoffen in weefsels en organen. Een voorbeeld: vetoplosbare bestrijdingsmiddelen hopen zich op in het vetweefsel. Door regelmatige uitwisseling tussen de tussenruimtelijke vloeistof (vloeistof in de weefsels) en het bloed geven we onszelf continue een soort infuus met schadelijke stoffen uit het vetweefsel. Het orgaan dat het meest onder de binnengekomen gifstoffen te lijden heeft is de lever.
Algemeen. Lever overbelast? Informatie over vertering van vetten. Jouw lever is een druk baasje.
Als een soort vuilverwerkingsdienst reinigt en ontgift de lever jouw lichaam. Met ons moderne voedingspatroon is dat een hele opgave aan het worden. Maar daar blijft het niet bij, want jouw lever voert nog hónderden andere taken uit. Het is dus zeker de moeite waard om lief voor jouw lever te zijn. 1. In je lever spelen zich honderden processen af die van belang zijn voor een goed functionerend lichaam. 2. Je lever heeft een haat-liefdeverhouding met vet. Levervriendelijke koudgeperste oliën en vetten zonnebloemolie sesamolie maïskiemolie lijnzaadolie teunisbloemolie vetten uit vette vis (haring, tonijn, zalm, sardine of makreel) Leveronvriendelijke vetten en oliën geraffineerde oliën en vetten geharde, gehydrogeneerde oliën warm geperste oliën oliën verkregen uit extractie met chemische oplosmiddelen te veel verzadigde vetten top 3.
Een lekker roomsoepje vooraf, gevolgd door een gebakken biefstukje met kaassaus en een heerlijk dessert met slagroom toe. Eet goed, Voel je goed: Wees Lief voor je Lever - Deel 1. Dit is weer een bijdrage van Epigenetisch therapeut, Jeanette Korf.
Deel 2 en 3 verschijnen op de volgende donderdagen. Eet goed, Voel je goed: Wees lief voor je Lever - Deel 2. Dit weer een wekelijkse bijdrage van Epigenetisch therapeut Jeanette Korf.
Wat heb je op je lever? Een veelgehoorde uitdrukking, helemaal ingeburgerd in de Nederlandse taal. Niemand die er bij stilstaat wat die uitdrukking nou feitelijk betekent. Want ‘iets op je lever hebben’ kan vele vormen aannemen! In Deel 1 van de Lief voor je Lever serie heb je kunnen lezen wat de gevolgen zijn als je lever niet goed functioneert, maar ook waarom het dus zo belangrijk is om ‘lief voor je lever’ te zijn. Dagelijks worden we blootgesteld aan allerlei kwalijke invloeden van buitenaf, maar ook vanuit onszelf. Wat is nu eigenlijk ontgiften? Ontgiften betekent feitelijk je lichaam ontdoen van gifstoffen. Een gezonde lever is afhankelijk van een goed dieet waarin de juiste voedingsstoffen zitten die de leverfunctie ondersteunen en versterken. Hoe werkt ontgiften? De schadelijke in vet oplosbare stoffen worden in deze twee fasen omgezet tot wateroplosbare stoffen.
Middelen die het ontgiften remmen. Eet goed, Voel je goed: Wees lief voor je Lever - deel 3. Dit is de wekelijkse bijdrage van Epigenetisch therapeut Jeanette Korf.
Welkom bij deel 3 van de ‘Wees lief voor je Lever’ serie. In deel 1 heb je kunnen lezen wat de signalen zijn van een slechte ontgifting en wat het belang van goede ontgifting is. In deel 2 zijn we flink de diepte in gegaan om je (hopelijk) duidelijk te maken hoe ontgiften werkt en waarom het dus zo belangrijk is. Nu, gewapend met deze kennis ;-) gaan we aan de slag!