4A: Realitat augmentada i codis QR. Realitat augmentada - detall - CanalTIC. Què és la Realitat Augmentada?
Taller de Realitat Augmentada. Rescato un d'aquest posts que, per manca de temps, queda en la llista d'esborranys, sense veure la llum.
Concretament és tracta d'un post que vaig escriure el dia 7 de maig, per tant acaba de fer vuit mesos, des del mateix taller que va organitzar l'Associació Espiral, Educació i Tecnologia. El que vaig redactar en aquell moment va ser quelcom semblant a això: Catalunya Connecta. Què és Es tracta d'una aplicació de realitat augmentada desenvolupada per dispositius mòbils pensada per a la instal·lació d'antenes de TDT Amb la voluntat de donar suport als instal·ladors de TDT, el pla Catalunya Connecta ha apostat pel desenvolupament d'una aplicació de consulta en camp dels centres emissors de TDT mitjançant la realitat augmentada.
Aquesta aplicació permet consultar en camp , utilitzant un terminal amb sistema operatiu iOS o Android, quins són els centres emissors de TDT més propers. L'eina permet veure a través de la càmera del telèfon, sobreposades sobre el paisatge les torres de telecomunicacions i els canals que emeten aquestes. Això permet als instal·ladors, de manera senzilla i ràpida, conèixer la direcció exacta cap a la que han d'orientar les antenes.
Codis QR i Realitat Augmentada en educació. ¿Qué Gafas de Realidad Virtual existen? (actualizado) La Realidad Virtual ya es un hecho.
Esta tecnología va triunfar este año y es gracias a que grandes empresas (Facebook, Samsung, Sony…) han apostado por ella desarrollando sus propias gafas de Realidad Virtual, y ahora se les suman Apple y Goolge. ¡La “guerra” ha comenzado y estos son los diferentes bandos! Oculus Rift Las gafas de realidad virtual por excelencia son las Oculus Rift. Lo curioso de este dispositivo es que nació a través de la plataforma de crowdfunding Kickstarter, aunque luego recibió una inversión de 16 millones de dólares por parte financiación privada. Esta inyección fue lo que catapultó a las Oculus al éxito que tienen actualmente.
El único fallo que vemos a las Oculus Rift es la resolución de la pantalla: 1280 x 800 en HD (más que suficiente en un móvil o tv). En el link, encontrarás todos los juegos de realidad virtual que se pueden disfrutar con unas Oculus, así como avances de los próximos. Realidad Aumentada en la Escuela - REALITAT AUGMENTADA. Por dónde empezar Una de las cuestiones más sobresalientes en la lectura del tema de la realidad aumentada en educación, es la enorme red de ideas, formas y posibilidades por explorar en el tema.
Siempre tiene uno la sensación de no haber leído todo, de no haber descubierto algo importante, porque a cada vuelta de página (o clic) nos encontramos con algo más sorprendente o más adaptable a nuestra realidad concreta. Entonces, ¿por dónde empezar el tema? Algo que considero fundamental es dejar en claro no solo qué es la Realidad Aumentada sino y fundamentalmente que existen distintas formas de tecnologías a las cuales se engloba en general con la idea de Realidad Aumentada. Y por otra parte, tener en claro que estas formas van mutando en función de las mutaciones de las mismas tecnologías o bien de las aplicaciones y usos que las personas hacen de esas tecnologías.
REALITAT AUGMENTADA - EsCola 2.0. Azonmedia és un generador de codis QR molt complet.
Des d'aquesta web podeu generar codis QR de text, URL, nº de telèfon, missatge SMS, una adreça de correu electrònic, crear la nostra tarja de visita, geolocalitzar un punt a google maps, fer el nostre de xarxes socials, un vídeo de YouTube ... Podem crear un compte gratuït i fer el seguiment del nostre codi per saber quantes persones l'han escanejat. QR-Planet Un altre generador de codi QR, en aquest cas podem seleccionar l'idioma: espanyol, català, anglès, alemany o italià. Realitat Augmentada: Nova eina educativa. Realidad Aumentada en el aula. La Realidad Aumentada (AR= Augmented Reality, término inglés) es una tecnología que poco a poco se va incorporando a los distintos ámbitos de la vida cotidiana incluyendo el mundo educativo.
En este artículo se explican algunos de sus detalles y se aporta información de interés sobre su uso educativo. ¿Qué es la realidad aumentada? La realidad aumentada consiste en la visión de un entorno físico del mundo real a través de un dispositivo (smartphone, tablet, etc) para que se muestre en tiempo real junto con una capa adicional de elementos virtuales.
A diferencia de la realidad virtual, no se trata de sustituir a la realidad física, sino que se sitúan en la vista del mundo real distintos elementos informativos de tipo multimedia: textos, imágenes, modelos 3D, vídeos, audios, animaciones, etc. Estos elementos multimedia se encuentran almacenados y asociados en un servidor remoto. Infografía «Realidad aumentada» de Eroski Consumer Elementos de la realidad aumentada Cámara. Códigos QR. Layar. CODIS QR: 12 IDEES PER A FER DEL MÒBIL UNA EINA DIDÀCTICA. Codi QR. El codi QR (sigla provinent de l'anglès Quick Response o resposta ràpida) és un sistema per emmagatzemar informació en una matriu quadrada de punts dissenyada per ser llegida amb la càmera d'un telèfon intel·ligent o tauleta tàctil entre d'altres.[1] Es tracta doncs d'un codi de barres bidimensional creat per la companyia japonesa Denso Wave, subsidiària de Toyota (1994).
Els seus creadors, Euge Damm i Joaco Retes, aspiren que el codi permeti que el seu contingut es llegeixi a alta velocitat.[2] Els codis QR són molt comuns al Japó i, de fet, és el codi bidimensional més popular en aquest país. Generador CODIGOS QR. QR Code Generator. Instrucciones de uso del generador de CODIGOS QR Seleccionar el tipo de código QR a generar direcciones url, SMS, texto libre, email, geolocalización, eventos, red WIFI (solo android), números del teléfono y datos de contacto para Vcards usando las solapas superiores del menú del generador.
Rellenar los datos del formulario dependiendo del tipo de contenido a codificar. MuseumNext Barcelona. Cultura mòbil: estratègies, realitat augmentada i codis QR. L’any 2016 hi haurà més de 10.000 milions de mòbils connectats a Internet i l’any passat a Espanya ja hi havia més línies d’smartphones que d’ADSL, tal i com va apuntar Albert Sierra en la seva presentació sobre apps de patrimoni a la jornada DIGIMUS.
Les xifres d’ús i implantació de la tecnologia mòbil evidencien un canvi vertiginós en la forma de transmetre i compartir continguts culturals, tant per part de les institucions com per part dels usuaris. Algú ja comentava en la darrera edició de MuseumNext a Edimburg que hem arribat al punt en què un visitant d’un museu porta més tecnologia a sobre que la que pot tenir la institució en les seves sales.