La tablet en Educación Primaria. Tauletes tàctils per a escolars de Primària i Secundària de Torres de Segre i Alcarràs. Una 'tablet' per llibreta. L'escola digital, lenta però imparable. Associar imatges arrossegant-les sobre la pantalla, muntar puzles virtuals, treballar la numeració...
Són algunes de les coses que els nens de P-3 de l'Escola Jacint Verdaguer de Castelldefels podran fer aquest curs amb les seves tablets acabades d'estrenar. És la primera escola pública catalana que introdueix un 1x1 de tablets : des de P-3 fins a sisè de primària cada nen té la seva tablet com a eina principal d'aprenentatge. Els pares han hagut de pagar l'aparell, que val uns 200-300 euros, i a canvi s'han estalviat pagar llibres. Però que ningú s'espanti, que el paper no desapareix de les aules. "Tenim ja una bossa de llibres i pensem que és bo que el nen continuï tenint contacte amb llibres de text, però posem més pes en els continguts digitals", explica la directora del centre, Glòria Ruiz. "El procés no s'atura" Tot i que "l'experiència és encara molt incipient", Prats creu que "és un procés lent però imparable".
Habilitats del segle XXI. Ipad a les aules. Article del diari La Vanguardia, del dijous 12 de juliol, relacionat amb la introducció dels iPads en l'Escola Garbí Pere Vergés d'Esplugues i Badalona.
Si disposeu de subscripció, podeu consultar-lo en aquest enllaç Se acabó el portátil en las aulas Ensenyament dejará de subvencionar los ultraportátiles escolares a partir de este septiembre. Hasta ahora la Generalitat aportaba 150 € por alumno para la compra de netbooks –la familia pagaba otros 150 euros–, pero ya no habrá más dinero público. El Ministerio de Educación suprimió hace unos meses el programa de Zapatero Escuela 2.0 y creará su propio plan de digitalización escolar, aunque todavía ha de concretar su contenido y el presupuesto –será mucho menor que el del ejecutivo socialista–. El curso 2011-2012 cerca de 600 centros úblicos y concertados de Catalunya habían implantado ya el netbook en la modalidad “un ordenador por estudiante” (1x1). Otros centros, en cambio, han apostado por continuar con un portátil por alumno. Freno. Tablets: avantatges i inconvenients de les tabletes en general.
Cada vegada és més freqüent trobar-se gent pel carrer amb una tauleta, llegir el diari en una d’elles o fins i tot consultar-hi la recepta de cuina del sopar.
I és que ja les tenim aquí, s’han aconseguit fer amo i senyor del dia a dia d’una gran majoria. Però, realment, són necessàries les tauletes? O més aviat són una extravagància que reflexa el consumisme compulsiu de la nostra societat? Quina tablet em compro? Per a fer un ús educatiu. Detalls Creat el Dimarts, 23 Juliol 2013 10:38 La presència de les tablets a l'aula cada dia és més gran.
Aquest curs escolar desenes de centres del nostre país ja han experimentat el seu ús a través de diferents proves pilot que han tingut uns resultat majoritàriament satisfactoris. És per això, que s'espera que de cara al proper curs altres centres s'animin a provar els beneficis que ofereixen aquests dispositius a l'aula. Com en qualsevol producte que es vulgui comprar i sobre el qual no es tingui un bon coneixement del tema és normal que apareguin alguns dubtes sobre què comprar. És difícil comparar les tablets entre elles perquè cadascuna està dissenyada i pensada per satisfer unes necessitats específiques. Asus -Memo Pad HD És una tablet bàsica de 7 o 10 polzades. Acer Iconoa w3 És una tablet amb pantalla de 8.1 polzades. Google Nexus 10 En primer lloc, dir que és un tablet de 10 polzades fabricada per Samsung però que Google li ha posat la marca.
Sony Xperia Z Samsung Galaxy Tab 3. El iPad llega a las escuelas.