background preloader

50 curts imprescindibles per treballar les emocions i els valors a l'aula I natibergada.cat

50 curts imprescindibles per treballar les emocions i els valors a l'aula I natibergada.cat
A l’escola, a part d’ensenyar matemàtiques, llengua, ciències,… és fonamental treballar les emocions i els valors. Una bona manera de fer-ho és utilitzar els curts. A partir de la seva visualització es poden establir diàlegs i converses molt interessants amb els infants. En aquest article trobaràs 50 curts que et poden ser útils per treballar valors fonamentals com el treball en equip, la convivència, la motivació, la solidaritat, l’amistat, l’amor, la resolució de conflictes… Nota: Per poder accedir als curtmetratges fes clic al títol o la imatge. Si trobes algun enllaç trencat (sovint passa que hi ha vídeos que desapareixen del Youtube per temes de drets d’autor), pots fer la cerca al Youtube pel nom. Curts per treballar la convivència La convivència és l’acció de conviure, viure en companyia d’un altre o altres . Dia i nit. For the birds. Curts per treballar la solidaritat i la generositat La generositat és la inclinació a donar i compartir per sobre el propi interès. Cuerdas. Presto.

http://natibergada.cat/curts-per-treballar-valors

Related:  VALORSTutoriaeines

racó de les emocions Per què t’interessa aquesta mini guia? Perquè consideres important l’educació emocional i vols tenir-la present en el dia a dia de les teves criatures.Perquè tens ganes de treballar les emocions però no tens temps de crear materials.Per a millorar la consciència i l’expressió de les pròpies emocions dels seus nens.Perquè tens una classe/fills que tot sovint tenen conflictes i necessites crear un espai de calma on es puguin relaxar i tranquil·litzar. Contingut Aquesta mini guia és un punt de partida per a crear un racó acollidor i relaxant per a parlar de les emocions, treballar l’autoconeixement emocional i trobar activitats que ajudin a l’infant a tornar a la calma si ho necessita. El racó pots crear-lo a casa o l’escola.

45 cortometrajes para educar en valores El cine ha llevado a la gran pantalla muchas películas en las que se tratan temas relacionados con el mundo de la educación.Continuamos ampliado esta entrada con vuestras propuestas hasta alcanzar los 70 cortometrajes para educar en valores. Con ellos, el alumnado reflexionará sobre la amistad, la solidaridad, el trabajo en equipo, el respeto a las personas… Cortrometraje escrito y dirigido por el brasileño Fáuston da Silva, este cortometraje cuenta la historia de un niño llamado Lucas que vive en las favelas y como su vida empieza a cambiar cuando un día empieza a leer ‘Así habló Zaratustra’, animado por el consejo que le da un recolector de cartones. El afán de superación y el deseo de no desistir son algunos de los valores proyectados en esta propuesta que capta la esencia de estos barrios marginales y sus habitantes. A través de esta sugerencia, es posible trabajar y profundizar en el aula los valores familiares.

25 cortometrajes educativos sobre valores y emociones Descubre 25 exquisitos cortometrajes para niños donde poder trabajar los valores y las emociones con imágenes preciosas e historias maravillosas que nos conmoverán y nos harán reflexionar a pequeños y grandes. ¡Una ocasión para disfrutar aprendiendo juntos! Te presento una preciosa y delicada selección de cortometrajes educativos sobre valores y emociones para niños, pensados para verlos en familia, poderlos comentar y utilizarlo como herramienta para descubrir lo que piensan nuestros niños sobre estos temas. Te he de confesar que la selección está inspirada en esas emociones que nuestros hijos han ido experimentando estos días de adaptación a los nuevos ciclos escolares, a los educadores, a los compañeros.. y también a la importancia de transmitir unos valores básicos de convivencia para que su estado emocional pueda estar lo más equilibrado posible.

El significado cultural del amor Por Rosana Larraz | Actualizado el 11.10.14 | Publicado el 14.02.14 En un día como hoy, las imágenes de parejas paseando por parajes idílicos o cenando a la luz de las velas intentan estimular nuestras emociones. Sin embargo, mientras que algunos consideran que ello refleja el ideal de amor universal, otros ven el espejo de una sociedad tendente al individualismo y al consumo. Según la antropóloga Mari Luz Esteban, desentrañar el significado cultural del amor supone dejar al descubierto los cimientos de nuestra cultura y, al mismo tiempo, nuestras propias contradicciones y excesos. Porcentaje de personas que dicen sentirse muy amadas.

Com podem educar les emocions a l'escola? I natibergada.cat Les emocions són importants i cal que les treballem a l’escola. L’educació emocional afecta el desenvolupament dels alumnes, ja que incentiva la seva motivació, predisposa a actituds més positives, millora les seves relacions i obté millors resultats acadèmics. Per aconseguir que un nen creixi, en tota la dimensió de la paraula, no n’hi ha prou amb l’adquisició de coneixements. Generar un clima emocional positiu també influirà de forma decisiva en el seu desenvolupament. Si l’educació ha de ser un procés d’aprenentatge per a la vida, les emocions són molt importants i les hem de tenir en compte. Com a mestre/a és important que ensenyis als teus alumnes a gestionar les pròpies emocions: controlar la ràbia, conèixer la por, acceptar els errors, tenir empatia, tenir una bona autoestima … La relació amb els altres és essencial i cal que ajudem els nostres alumnes a forjar-se una intel·ligència emocional.

La notícia de la setmana: Timecode i altres “curts” El diumenge 29 de gener es va celebrar la cerimònia de lliurament dels IX Premis Gaudí a produccions cinematogràfiques. Aquesta gala, organitzada per l’Acadèmia del Cinema Català, té any rere any més ressò i la segueixen milers de persones amants del món del cinema. T’agraden els curtmetratges? Timecode es va endur l’estatueta del Premi Gaudí al millor curtmetratge i també, en una altra cerimònia celebrada la setmana següent, el premi Goya al millor curtmetratge de ficció espanyol. Dirigit per Juanjo Giménez, aquest curt ja acumula més de 60 premis de cinematografia, entre els quals destaca una prestigiosa Palma d’Or del Festival de Cinema de Cannes. A més, ha estat nominat per als premis Oscar de Hollywood.

Colección de 50 Ideas para trabajar las emociones de forma divertida en casa y en clase La importancia de trabajar las emociones con los niños estriba en que ellos aprenden a conocerse mejor, a distinguir porqué y cómo se sienten y así aprenden poco a poco a regular y controlar sus estados emocionales, algo básico para su bienestar y buen funcionamiento a lo largo de toda la vida. Con las actividades y juegos que te propongo, podrás trabajar con tus niños: la expresión emocional, la conciencia emocional interpersonal, la confianza, la empatía y la solidaridad. ¿Jugamos?. La semana pasada te hablaba acerca de la inteligencia intrapersonal, que junto con la inteligencia interpersonal, es lo que Goleman denomina Inteligencia emocional. ¿Qué son las Emociones? La Inteligencia Emocional pues sería la capacidad de entender, tomar conciencia y manejar nuestras emociones y las de terceras personas.

La notícia de la setmana: com guiar els alumnes en a gestió dels errors, a partir de la notícia de l’error als premis Oscar? Durant el lliurament dels premis Oscar d’enguany es va cometre un error molt sonat: es va donar un sobre equivocat als encarregats de lliurar l’Oscar a la millor pel·lícula. Com a resultat, es va anunciar La, la, land com a guanyadora quan, en realitat, el premi era per a la pel·lícula Moonlight. Què hem de fer quan cometem un error? Tot i les nostres bones intencions, no sempre som capaços de fer les coses sense cometre errors. Els errors poden tenir efectes negatius, però si els gestionem bé ens poden ajudar a millorar. Hem d’aprendre a conviure amb els nostres errors i els dels altres, controlar la frustració que generen i, si és possible, mirar de corregir-los.

Restar fechas en Excel Restar fechas es Excel es un proceso más o menos complicado dependiendo de cómo se quiere mostrar el resultado de la resta. La forma más sencilla de restar fechas, es una simple resta de celdas: A1-B1. Para restar celdas se necesita que las celdas que contienen las fechas, estén en formato fecha. Para ello ubíquese sobre las celdas respectivas, de clic derecho con el ratón, y en el menú contextual que aparece, elija “Formato de celdas”

Related: