background preloader

Engelska i åk 6-9 Public Group

Engelska i åk 6-9 Public Group

https://www.facebook.com/groups/engelskaiak69/

Related:  ENGLISHvictoriadahlSPEAKING

Betygssamtal utifrån checklistan i ESP · Mia Smith Hur lägger man då upp samtalen? Jag har valt att utgå från de checklistor som finns som en del iden europeiska språkportfolion . Länkar, tips, övriga ämnen - Korallens friskola Aktuella rubriker: Sv, SO, NO, Eng, Musik, Blandat, "appar" (även för tillgänglighet/läs-och skriv) Först lite generellt: Barnens bibliotek med bl.a boktips, skrivtips, sagomaskiner, länkar, läsvärt .... Elevspel här finns bokstavsträning, rättstavning, prepositioner I Sebran finns övningar för dig som håller på att lära dig läsa, skriva Bokstavsträning och alfabetet

Kamratrespons på muntlig text – ThereseLinnér Jag jobbar mycket med egenrespons och kamratrespons på skriven text och men även på lösningar i matematik. När vi jobbar med den skrivna texten jobbar vi med stödstrukturer i form av responsformulär och vi avslutar alltid responsen, både den egna och kamratresponsen med två stjärnor och en önskan som ett sätt att sammanfatta sina åsikter. Under hösten har vi jobbat intensivt med muntlig text. Muntlig text i form av att skapa en radiopodd om valet.

Shipwrecked - written and spoken language Syfte och beskrivning av projektet Shipwrecked är ett temaprojekt i engelska som går att individanpassa utifrån varje elevs kunskapsnivå. Man kan använda det för yngre elever men då får man förmodligen använda enklare webbsidor. tipsar om appar- engelska för elev med dyslexi Jag ser sociala medier som min största supportbank i mitt arbete. Idag kan jag bjuda tillbaka och imorgon kan det vara jag som behöver hjälp. Det finns alltid någon att fråga och ofta får man svar från fler, och dessutom kan svaren variera så jag själv kan bygga vidare på den, och på så sätt göra den nya kunskapen till min egen. Sharing is caring <3 Pixabay.com Idag handlar inlägget om en spännande fråga jag fick från en lärare via mitt nätverk på Facebook.

Kickstarta läsåret med strategier - Mia Smith Ingen slöjdlärare skulle beordra eleverna att såga utan att först gå igenom hur man använder sågen på bästa sätt, eller beordra eleverna att använda symaskinen utan att först lära eleverna hur man hanterar alla spakar och rattar. I språkundervisningen har vi inga sågar eller symaskiner, men vi använder verktyg. Och även vi måste lära eleverna att använda verktygen. Sight words och att förstå upp emot 80% av engelsk text När jag träffar elever och elevgrupper som har stora svårigheter att förstå engelska brukar jag köra en intensiv period av Sight words-träning. Kort bakgrund När man lär sig Sight words så ser man orden som ordbilder. På svenska har vi tex ordet 'och', det ljudar man sig inte igenom utan ser direkt. Eleverna ska kunna se orden utan att "läsa" dem, alltså utan att ljuda dem.

Elever som pratar grammatik – lärande på djupet Så har jag ännu en gång kört på samma koncept för grammatik, inspirerat av Dylan Wiliam, fast den här gången på engelska. Vilka härliga samtal det blir, eleverna emellan! Grundupplägget är att de får börja med några flervalsalternativ. Vilken mening av dessa fyra är korrekt? Uteundervisning Som komplement till klassrumsundervisningen är det uppskattat att gå ut och ha lektion. Vi är tre lärare med var sin klass (årskurs 4-5) som går ut och undervisar. De ämnen vi tar med oss ut är NO, matematik och engelska. Klasserna roterar så att de en vecka har engelska ute, nästa matematik osv. Photo-Hunter Den första uppgiften i engelska är ”Photo-Hunter”!

Vägar till engelska vid läs och skrivsvårigheter - Nypon Förlag Hur ska man tänka som pedagog i engelska när det finns elever i klassen som har det kämpigt med att läsa och skriva? Det är frågor som Susanne af Sandeberg ägnat mycket tid åt. Hon är fil.mag i läs- och skrivsvårigheter och aktuell med en ny bok på Nypon förlag. Så här beskriver Susanne syftet med boken, Vägar till engelska vid läs- och skrivsvårigheter. – Jag vill ge inspiration till engelskundervisningen. Creating characters and setting Förmågor: Ni kommer att få arbeta med att utveckla ert skrivande, läsande och strategier för detta inom engelskan. Skrivandet kommer ni få utveckla genom att läsa och skriva om karaktärer och miljö i gestaltande form. Ni kommer få instruktionerna nedan uppdelat per gång och på engelska när vi sätter igång nästa v. Att göra: Vi börjar med att läsa olika miljöbeskrivningar.

Walk and talk med elever Idag under engelsklektionen gick vi ut på gården och hade ”Walk and talk” i ca 30 min. Eleverna fick själva göra gruppindelningen utifrån ”hitta någon du känner dig trygg att prata engelska tillsammans med”. De delade upp sig i par eller i grupper om 3. Jag har haft eleverna i flera år nu och vet att de kan göra denna indelning under eget ansvar men detta måste du som lärare kanske styra upp så att alla hittar en kamrat. Det var samma grupper under hela passet men samtalsinnehållet varierade.

Related: