Läromedel i matematik för högstadiet från digilär.se 49kr Per elev och läsår Digilärs läromedel i matematik för grundskolans åk 7-9 är nu lanserat. Det kommer att vara helt klart inför skolstarten i augusti 2015. Testa gratis i 14 dagar Beställ Prova arbetsflödet "Tabeller och diagram" Vår vision är att: Öka kunskapen, förståelsen och intresset för matematiken.Belysa förmågor och lyfta fram problemlösning.Spara tid för läraren.Ge helstäckande introduktionsfilmer och självrättande diagnoser. Vi vill att eleverna ska få verktyg att värdera, analysera, uttrycka, tolka, reflektera och granska inom matematiken. Ett komplett läromedel Vi har ett komplett läromedel som helt kan ersätta en matematikbok, men som dessutom kan erbjuda mer än vad en bok kan göra. Läromedlet har ett lektionsflöde i varje avsnitt. Våra fördelar Med hjälp av animerade presentationer vill vi skapa förutsättningar för repetitioner eller att arbeta med flipped classroom. De elever som vill eller behöver träna fler uppgifter kan använda Träning som tävling. Problembibliotek
Njutafilms » Hur jag började hata matte Finns det någon mening med att lära sig matte i skolan? Har man verkligen nytta av det i sitt vardagliga liv? Och varför är det så tråkigt? Det här är frågor som filmskaparen Olivier Peyon bestämt sig för att äntligen få svar på. Nominerad till Bästa dokumentärfilm vid franska Cesar Awards. “En fantastisk och generös film som transporterar dig till en oväntad, underbar och charmerande plats: matematikens värld” – LeMonde”Fascinerande!” Inför Världsvattendagen 2014 - WaterAid Lördag den 22 mars är det dags för den årliga Världsvattendagen. Världsvattendagen instiftades av FN 1993 för att få människor i hela världen att uppmärksamma vikten av att verka för en hållbar förvaltning av världens vattentillgångar. Vi är alla beroende av att ha tillgång till rent vatten och runt om i världen samlas och engagerar sig människor i olika arrangemang lördag den 22 mars. Till er hjälp har vi tagit fram 10 korta fakta om vatten, som vi hoppas ni vill använda för att uppmärksamma detta. 10 fakta om vatten: · 768 miljoner människor i världen har inte tillgång till rent vatten. · I områden utan tillgång till rent vatten måste kvinnorna gå i snitt en mil om dagen bara för att hämta vatten. · I Sverige använder vi i snitt 160 liter vatten om dagen, i USA är snittanvändandet 570 liter vatten om dagen. · Varje dag dör 2000 barn av diarré orsakad av smutsigt vatten – det är den näst vanligaste dödsorsaken för barn under fem år. · Att förse en by med rent vatten förändrar allt!
Bedömningsstöd i matematik Läs- och skrivutveckling & taluppfattning i årskurs 1-3 Nu finns två bedömningsstöd för att du lättare ska kunna följa upp elevers kunskaper i årskurs 1-3. Bedömningsstöden kan användas redan från årskurs 1 för att tidigt identifiera elever som riskerar att få eller som redan har svårigheter inom läs- och skrivutvecklingen eller i taluppfattningen inom matematik. Du kan även se när en elev kommit längre i sin kunskapsutveckling och behöver ytterligare stimulans. I den här filmen får du en introduktion till bedömningsstödet i taluppfattning inom matematik. Under hösten 2015 kan materialet användas i en utprövningsomgång. Enkät om bedömningsstödet i taluppfattning För att få tillgång till bedömningsstöden krävs inloggning till vår bedömningsportal. Gå direkt till bedömningsstödet i taluppfattning i bedömningsportalen Så får du tillgång till lösenordsskyddat material i bedömningsportalen Bedömning för lärande i matematik, årskurs 1-9 Bedömning för lärande i matematik Diamant, årskurs 1-9
Dan Meyer’s Dissertation June 3rd, 2015 by Dan Meyer Title Functionary: Learning to Communicate Mathematically in Online Environments Bloggy Abstract I took a collection of recommendations from researchers in the fields of online education and mathematics education and asked our friends at Desmos to tie them all together in a digital middle-school math lesson. These recommendations had never been synthesized before. Mixed Media You’re welcome to watch this 90-second summary, watch my defense, read it if you have a few minutes, or eventually use it with your students. Process Notes True story: I wrote it with you, the reader of math blogs, in mind. That is to say, it’s awfully tempting in grad school to lard up your writing with jargon as some kind of shield against criticism. Everything from my methods section and beyond gets fairly technical, but if you’re looking for a review of online education and the language of mathematics, I think the early chapters offer a readable summary of important research.
Skrivarskola - Mediekompass Publicerad: 10 december 2018 Medie- och informationskunnighet – MIK – är centrala frågor i Skolverkets styrdokument och avgörande för vår förmåga och möjlighet att orientera oss i en komplex och föränderlig omvärld. Förståelse för och kunskap om det journalistiska uppdraget och arbetssättet är därför av stor betydelse i undervisningen för våra barn och ungdomar. Mediekompass Skrivarskola syftar till att underlätta för lärare som vill använda sig av det journalistiska arbetet som metod i sin undervisning. Centralt i Skrivarskolan är Publicistguiden som Mediekompass utvecklat tillsammans med Statens Medieråd. Här finner du Publicistguiden som nedladdningsbar PDF. Publicistguiden 2018 i helhet Inledning Press- & nyhetshistoria Tryck- & yttrandefrihet Upphovsrätt Vem gör vad på en redaktion? Texter i tidningen Medieordlista Vad blir en nyhet? Journalistiskt skrivande: fakta- och opinionstexter från notisen till recensionen Att intervjua Bilder som journalistik Informationssökning Källkritik Publicering
Matte På Tuben - Genomgångar i matematik från YouTube | mattepåtuben.se | Genomgångar i matematik från YouTube Klas Matematik - Matte - Öva huvudräkning Detta är en sida för Dig, Dina barn eller skolbarn att öva matte, huvudräkning på tid. Du kan göra egna inställningar för att välja vilken typ av tal du vill öva eller välja bland de förinställda. Genom att göra egna inställningar kan man säkert hitta lämpliga övningar för alla åldrar. Du kan öva alla de fyra räknesätten: addition, subtraktion, multiplikation och division med heltal. Sidan är kanske mest lämpad för att öva gånger (multiplikationstabellen) vilken man lär sig utantill för att där kunna bli riktigt snabb. Jag har även försökt skapa en utskriftsanpassad layout för att man på ett enkelt sätt ska kunna skriva ut sin övning och fylla i den på papper. För att börja, tryck på länken "Öva naturliga tal" och välj något av de förinställda valen eller varför inte göra en egen övning. Lycka till!
Hitta motivationen | Orka plugga Bra pluggstrategier är viktigare än talang Läraren Martin Fernström är övertygad om att alla kan lära sig plugga. Det handlar bara om att hitta rätt strategier! Din skolgång kostar en miljon Skolan är gratis för dig, men utbildningen du får kostar ungefär en miljon kronor. Alla kan lära sig plugga Vi människor kan inte springa som geparder eller klättra som lemurer, men vi är skapta för att lära oss olika saker. ”Alla människor kan lära sig, det handlar inte om talang utan om att lära smart och att använda rätt... Läsning kan öppna världar Att läsa är ett unikt sätt att få ta del av en annan människas upplevelser och perspektiv. Alla har olika strategier "När du känner att du förstår och att det lossnar - fortsätt så!"
Formulär och formativ bedömning Den vanligaste frågan som jag får om Flipped Classroom är vad som händer om eleverna inte tittar på filmerna i förväg. Svaret är förstås att då går det inte så bra. För även om jag inleder lektionerna med en kort genomgång av de mest centrala delarna, blir det svårt för elever som inte har fått den teoretiska grunden genom filmen. Instuderingsfrågor i förväg För att säkerställa att alla elever verkligen tittar i förväg har jag börjat koppla uppgifter till filmens innehåll, som ska besvaras innan lektionen. När eleverna till exempel hade sett filmen om tal i potensform: skulle de svara på tre frågor som alla handlade om innehållet i denna film: Frågorna publicerar jag med hjälp av formulär i Google Drive och när eleverna hade fyllt i det fick jag automatiskt en sammanställning som visade vad varje elev svarat (namnen dolda): Om en cell är grön har eleven svarat rätt och och är cellen vit är svaret fel. Kommer det betygsättas?