MAESTROTECA EDUCACI INTERCULTURAL. Proposta d'activitats pel treball de la interculturalitat amb joves Contactar Presentem una proposta didàctica que incita a l’anàlisi, la crítica i la reflexió entorn de la possibilitat i la necessitat de la convivència entre persones i comunitats d’origen cultural divers. És un material pensat per treballar amb grups d’adolescents i joves. És per això que el presentem com un conjunt d’activitats dinàmiques que impliquen i interpel·len el jove en el seu dia a dia, en la seva relació amb l’entorn, en la seva quotidianitat. És també un material de suport a l’educador, al professor, al monitor per animar-lo a treballar a l’aula o amb el grup sobre aquests temes, sovint presentats com a conflictius o punyents i tractats massa ràpidament i superficial. És un material àmpliament contrastat en molts centres educatius de secundària des de fa més de cinc anys que s’ha anat millorant conjuntament amb els tutors i els alumnes. Hem pogut realitzar l’edició digital d’aquests materials gràcies a l’ajut de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
Pagina de la Historia El Web de les Ciències Socials Enllaços i recursos per a les Ciències Socials a l'ESO i al batxillerat: Història, Geografia, Història de l'Art, etc. © El Web de les Ciències Socials, 2018 Apunts Incomplets: Història món contemporani, 1r batx. Apunts Incomplets: Història, 2n batxillerat Apunts Incomplets: Socials ESO (Moderna i Contemporània) Facebook i Història món contemporani, cursos 2011-2013 Bloc d'Història Oral a Quart d'ESO, curs 2007-2008 Treball de recerca de Btx: El pas de l'AVE per Riells i Viabrea Treballs de geografia humana a tercer d'ESO, curs 2004-2005 Treballs d'història oral a quart d'ESO, curs 2003-2004 Materials d'història aportats pels alumnes, 2004, 2008, 2010 Castelló de Farfanya al segle XVIII República, guerra i postguerra a Gelida Fem Socials amb l'ordinador La pissarra digital Que no pari la música Web Històrica de l'INS Vescomtat de Cabrera (2006-2016) Eix cronològic: Restauració al segle XIX (1875-1898) Eix cronològic: Restauració al segle XX (1989-1931) Eix cronològic: Segona República (1931-1936)
Interculturalidad en educación infantil y primaria con la música. Interculturalidad en educación infantil y primaria con la música Por Cristina Isabel Gallego García (curriculum) y Mª del Mar Gallego García. La educación intercultural promueve relaciones de igualdad, cooperación entre personas procedentes de culturas diferentes, mediante la enseñanza-aprendizaje de valores, habilidades, actitudes, conocimientos... Junto a esta expresión de educación intercultural, también se emplean otras como educación multicultural, multiétnica, multirracial... La integración de los niños desde las primeras etapas educativas en la cultura de un grupo social, incluyendo la formación cívica en los valores y normas del mencionado grupo es primordial, pero también debemos fomentar en ellos el respeto y la convivencia entre los individuos o los grupos socialmente diferentes. La educación en ningún caso es un proceso neutro, y por eso nosotras, a través de la música, queremos optar por transmitir valores como la cooperación, la solidaridad, la empatía... Bibliografía
Proyecto Clío Clases de Ciencias Sociales