background preloader

Ekologiska fotavtryck

Ekologiska fotavtryck

NAZCA - Climate action El och värme. Allt du behöver veta för att sänka strömkostnaderna. Undvik standby-läge En apparat som står i standby-läge kan dra upp till 50% av strömmen jämfört när den är påslagen. Bara det att stänga av teven genom att dra ut kontakten, istället för att klicka av den via fjärrkontrollen, gör så att du sparar upp till 100 kronor per år. Dessutom så sänker du även brandrisken och blir mer miljövänlig. Uppskattningsvis så kostar apparater som står i standby-läge ett normalstort hushåll mellan 400 och 600 kronor per år. Täta fönster och dörrar Genom att täta både fönster och dörrar så minskar du värmeutsläppet och således även strömförbrukningen. Sänk värmen Om du vrider ner värmen med 1 grad så minskar du strömförbrukningen med ungefär 5%. Isolera vinden Nästan 15% av ett hus värmekostnader försvinner genom taket. Byt glödlampor Belysningen står ofta för så mycket som 25% av energiförbrukningen. Kastruller Använd bara kastruller som är planslipade. Kylskåp och frys Det är viktigt att hålla rätt temperatur i kylskåpet och frysen. När du ska vädra Golvvärme

Pär Holmgrens hemsida Geografi åk 9 | sobloggalfa Hej gänget! När ni läser det här har ni förhoppningsvis redan träffat mig – Ellen, lärarstudenten som ska vara hos er två veckor framåt. Och då är det ju lika bra att jag använder mig av den här finfina bloggen precis som Lotta! Jag är 24 år och flyttade till Halmstad för fem år sedan för att plugga till lärare. Jag gillar djur och natur, matlagning och att träna. Just nu tränar jag för att springa maraton. SkolanAlla: Vi diskuterar tillsammans kring vilka begrepp som vi kan kalla centrala för ”hållbar utveckling.” Basgrupp: I er basgrupp skapar ni tillsammans en stödmall, en stödmall som kommer fungera som stöd vid er enskilda bedömningsuppgift. Enskild uppgift (bedömningsuppgift):Utifrån vår klassdiskussion om hållbar utveckling och utifrån de centrala begrepp som vi har diskuterat fram, samt utifrån det arbete ni gjort i era basgrupper, kommer du att få resonera kring olika ekologiska, ekonomiska och sociala hållbarhetsfrågor och hur du ser på de här frågorna.

märkningen - TCO Känner du igen märkena längst ned? De sitter på 50 procent av världens alla bildskärmar och visar att de klarar högt ställda krav på både bra användaregenskaper och låg miljöpåverkan. Tack vare TCO:s stora engagemang för en bra arbetsmiljö för datoranvändare på kontor har TCO-märkningen haft en stor betydelse för bättre arbetsmiljö för miljoners IT-användare världen över. Idag anses TCO-märkningen vara en av de mest betydelsefulla pådrivarna för allt mer miljöanpassad IT-utrustning, enligt analysföretaget Displays Search. Kvalitets- och miljömärkningen är ett viktigt fackligt verktyg som bidrar till att skapa hållbara arbetsplatser. Genom TCO-märkning kan företag och organisationer enkelt välja IT-utrustning som är bra för både medarbetarna och miljön. TredjepartsmärkningTCO-märkningenär en tredjepartsmärkning, vilket innebär att ackrediterade testlaboratorium verifierar att produkten uppfyller kraven i märkningen.

millenniemålen | åtta mål för en bättre värld I love eco ICAs egna varor – bra både för dig och den som gjort dem Med ICA I love eco vill vi inspirera dig till en ekologisk livsstil som både smakar och gör gott. Ungefär hälften av alla ICAs egna livsmedelsvaror, förutom frukt och grönt, är producerade i Sverige. Ofta av mindre företag. Ett exempel är halländska Berte Kvarn som tillverkar ICAs ekologiska mjöl. Mer än mat ICA I love eco är en ekologisk sortimentslinje som har modern design med produkter inom hela ICA. Se filmen om Berte Kvarn och ICAs ekologiska mjöl Innan samarbetet med ICA hade Berte Kvarn ett överskott av mjöl.

Film - Hållbar utveckling i skolan Lärarportalen för gratis nedladdning av undervisningsfilm På skolmedia.se kan landets lärare hitta filmer och annat nedladdnings­bart material från myndigheter, organisationer och företag. Lärare kan direkt och helt gratis använda materialet i sin undervisning. Filmer för alla skolår och ämnen, på svenska eller främmande språk. Om skolmedia.se >> Se Hans Rosling film och förnya din syn på världshistorien Gapminder >> The movie - outside the box en film om konsumtion och livsstil The movie >> Filmer om odling av rättvisemärkt kaffe med mera FairTrade har gjort ett antal filmer och även skrivet material där odlare och producenter berättar om hur våra val i butiken gör skillnad. Rättvisemärkt - film >> UR Matkoll Utbildningsradion har serier, TV- och radioprogram kring mat för alla åldersgrupper. UR Mat >> Tipping point ahead Tecknad film om "The tipping point in climate change" Engelskt tal med eller utan svensk text. Tipping point >> En obekväm sanning Al Gore. Home >> Film Malmö Naturskola >>

Miljömärkning MiljöSiten.se » Arkiv » Miljömärkningar Här nedan har vi samlat ett antal olika märkningar som du kan stöta på i vardagen. Miljömärkning är ett system som garanterar att en vara eller tjänst uppfyller vissa miljökrav. Det kan vara bra att känna till att en miljömärkning inte garanterar att en produkt är bra för miljön, men den är mindre miljöbelastande än andra produkter inom samma produktområde som inte är miljömärkta. Blomman är EU:s officiella miljömärkning. Svanen är Nordens officiella miljömärkning beslutad av Nordiska Ministerrådet. Miljömärkning SIS Miljömärkning sköter det praktiska arbetet med att ta fram kriterier, kontrollera och utfärda licenser för Svanen och EU-blomman i Sverige. Bra Miljöval är Svenska Naturskyddsföreningens miljömärke. Eko Sustainable Textile/Global Organic textile Standard (GOTS) Textile Standard Eko Sustainable Textile och Global Organic textile Standard (GOTS) är märkning som visar textilier producerade av naturliga, ekologiskt odlade fibrer.

Related: