http://www.skapligtenkelt.se/2015/07/bokmarken.html
Related: pyssel • LäsaKompisarmband på cirkel Jag fick ett tips om ett sätt att göra kompisarmband, som jag inte sett förut. Beskrivningen var på engelska och finns här. När man gör kompisarmbanden (eller snodden, som man ju kan använda till vad man vill...) använder man en cirkel av kartong. Rita upp en cirkel som är ca 10 cm i diameter på en bit kartong. Klipp ut cirkeln och klipp 8 hack runt om. Bokcirkel – upplägg och struktur Här kommer ett tips till er som arbetar med bokcirklar och boksamtal. Det är såklart med inspiration från En läsande klass och våra fantastiska läsfixare! Under fyran bestod den mesta läsningen av just En läsande klass och nu när mina elever har börjat femman tänkte jag att läsningen skulle bestå främst av bokcirklar av olika slag. Jag bifogar nedan färdigt material som man kan använda rakt av om i gillar det. Detta blir första gången mina elever får arbeta med bokcirklar och jag har en ganska stor spridning på läsförmågan hos dem så det innebär en relativt enkel bok till första omgången.
#109 Virka ett monsterbokmärke Den här beskrivning kommer från Annika Messing som just i dagarna har släppt boken Välkommen till Virkligheten, en mönsterbok fullproppad med figurer. 10 vill slöjda detta Loading ... » Så här gör du papier maché – 101 idéer Följ våra enkla instruktioner och gör fina papier machéfigurer av tapetklister och papper. Av Anna Forslund Med tapetklister, gamla tidningar och en portion fantasi kan man skapa söta fantasidjur, skålar och väggprydnader som håller att användas. Dessutom kommer barnen att älska att få vara med. Inget är nämligen så roligt som att riva papper och sedan få doppa det i kladdigt lim. Men som tur är för den vuxne är det extremt enkelt att tvätta bort limmet från bord, stolar, väggar, tak och andra möjliga och omöjliga ytor som tapetklister kan hamna på när man har sådär lite extra roligt.
Att själv få komma på vad man inte kan! Idag provade vi att använda mini-post-it-lappar när vi läste om ”Nedbrytning” i vår NO-bok. Ett arbetssätt som beskrivs i boken ”Läsdidaktik” av Astrid Roe. Hon kallar den här strategin för ”kontrollera läsningen”.
DIY – Virkade rosor som bokmärken … eller, Ullas bokmärken PS. This pattern is now translated to English (13.12.2013)! Smarta citat – #mellanstadiebloggen [ENGELSKA] Dessa citat är underbara och gjorda för att färgläggas. Men de kan också bli en rolig uppgift i skolan, till exempel vid läsårets start. Förslag på arbetsgång: Låt eleverna välja ett citat som de tycker om. Skriv ut några som du har valt eller låt eleverna gå in på hemsidan och välja själva.Säg att citaten ska hängas upp och att eleverna därför ska färglägga dem det finaste de kan (visa gärna en matris för att konkretisera olika kvalitativa nivåer).Om eleverna har fått välja citat fritt är det viktigt att gå runt medan de färglägger och stämma av att de verkligen har förstått innebörden av citatet.
Stationsläsning Läsning behöver tränas på många olika sätt. Nedan beskrivs flera olika sätt att göra stationsläsning på. 1. Fasta stationer Jag plockade fram ett antal småböcker i olika svårighetsgrad. Pysseltajm - Gör egna bokmärken Som jag skrev i det här inlägget funderade jag på att göra en tutorial för att göra egna bokmärken, vilket vissa av er gärna ville se. Så.. här är den! SVJ – lektionsplaneringar Passa på att läsa Roald Dahls bok SVJ nu när den har filmatiserats! En underbar berättelse med ett otroligt fantasifullt och innovativt språk! På RoaldDahl.com finns fantastiskt inspirerande lektionsplaneringar till hans böcker. Så även till SVJ.
Free Halloween Templates! I detta inlägg blir det massor gratis Halloween templates. Mer hittar ni också i min facebookgrupp Ihjärtat av läraryrket. Samt i min Inspogrupp på Instagram med enbart pyssel o skolaktiviteter Mitt Roliga Klassrum Klicka på bilderna för att komma till de olika printables. Olika masker till halloweenpartyt kanske som eleverna själva kan måla.! Färgläggningssidor att kanske ha som extra uppgift.
Sanning eller konsekvens – Sidekicks på rIKTigt Att tillsammans i klassen dela upplevelser från gemensam läsning är en god ingång till lärande. Att läsa och därigenom få en gemensam upplevelse att utgå ifrån är så givande på många plan. Boken Sanning eller konsekvens skriven av Annika Thor har sedan ett par år sedan varit ett återkommande inslag i min undervisning tillsammans med eleverna i år 6. Över tid har planering och arbete förändrats och utvecklats på olika sätt. I planen inför arbetet finns förväntningar på arbete och lärandet nedskrivna.LPP_Sanning eller konseksvens år 6
Vad har pyssel, jul och bild med varandra att göra? Tidigare år när jag lagt upp förslag på jul- och påskpyssel har det oftast varit några bildlärare som varit kritiska. Kritiska för att ”pyssel”inte är riktigt skapande. Vem bestämmer det? Lyssnade i dag på när man på radion diskuterade den nya programserien ”Konstnärsdrömmen”. Vårbyskolans elever släpper ny app för boksamtal Igår släppte mellanstadieelever på Vårbyskolan i Huddinge ett digitalt läromedel i form av en app för boksamtal. Barn, lärare och föräldrar i hela Sverige kan ha nytta och glädje av appen. Appen ”Boksamtal” är resultatet av ett språkutvecklande och entreprenöriellt projekt som pågått under flera månader. Syftet är att stärka läskulturen och öka intresset för skönlitteratur. – Eleverna har skapat applikationen på lektionerna för elevens val, i något som vi kallar för Författarskolan.