https://americanenglish.state.gov/#child-1494
Related: Engelska F-6 • ceciliademaecker • Speak • SpeakingSelingua - gratis språkutbildningsprogram Selingua är ett svenskt språkundervisningsprogram för Windows som övar upp ditt engelska, tyska, franska och spanska ordförråd. Omfattande ordlistor med omkring 2000 ord på varje språk följer med programmet, och det finns även möjlighet att utöka ordlistorna med egna ord. För att drilla alla dessa ord finns fyra olika ordkunskapsövningar, en genusövning, en korsordsövning och en övning i att böja oregelbundna verb. 10 sajter med gratis bilder du kan använda fritt Ibland kan det bli stopp i den kreativa processen. Du har inte tid att ta med dig kameran ut och fota en höstlig park som ska komplettera dagens inlägg. Eller så behöver du några enkla bilder att varva din PowerPoint-presentation med. Det är då royaltyfria bilder med Creative Commons-licens passar perfekt.
Förstelärare i Svedala ”How often do we as teachers ask our students to do something in class which they would do in everyday life using their own language? Probably not often enough.” Vardagskonversationer kring köksbordet, en shoppingrunda eller varför inte kvällen då du och dina kompisar bestämde er för att fixa ett party. Det var precis vad mina sjuor fick göra, planera ett party. Efter ett avsnitt av Holly’s heroes, där huvudpersonen bjuder in till fest fick eleverna i mindre grupper diskutera vad som var bra, mindre bra och om de hade gjort något annorlunda. Uppgiften engagerade och än mer engagemang väcktes när de sedan parvis fick i uppgift att planera en ny fest. Walk and talk med elever Idag under engelsklektionen gick vi ut på gården och hade ”Walk and talk” i ca 30 min. Eleverna fick själva göra gruppindelningen utifrån ”hitta någon du känner dig trygg att prata engelska tillsammans med”. De delade upp sig i par eller i grupper om 3. Jag har haft eleverna i flera år nu och vet att de kan göra denna indelning under eget ansvar men detta måste du som lärare kanske styra upp så att alla hittar en kamrat. Det var samma grupper under hela passet men samtalsinnehållet varierade. Eleverna fick ett ämne att samtala om av mig som de diskuterade under en promenad.
Speakingactivities Frustrerad ställer jag en fråga i facebookgruppen Engelska för år 6-9 där jag söker råd och hjälp kring hur andra brukar göra med grupper som inte vill eller vågar tala engelska. Tycka vad man vill om sociala medier, men att under en dag kunna diskutera problemet med lärare som är spridda över hela Sverige tycker jag är fantastiskt. I gruppen finns också deltagare från Finland och Norge. Råd och tips strömmar in och många känner igen i sig problemet.
ef Classroom Material Inspirera dina elever Vi delar din passion för att ständigt förnya och förbättra engelskundervisningen för dina elever. Därför erbjuder vi kostnadsfritt lektionsmaterial och andra resurser till dig som engelsklärare. Dessa inkluderar bland annat underlag för inspirerande lektioner och obegränsad tillgång till våra moderna språktester online. 2016 Din lekplats på nätet! - Utelekar Leka kan man göra över allt, men allra bäst är nog utomhusI betygsordning bäst först. 201 lekar hittades. Typ Bedömning av muntlig kommunikativ förmåga Delprov B i ämnesprovet i årskurs 6 i engelska prövar elevernas receptiva förmåga, att läsa och förstå och att lyssna och förstå. Delprovet består därför av två delar, B 1 och B 2, där B 1 prövar förmågan att läsa och förstå. Många elever läser selektivt Bedömningen av elevers förmåga att läsa och förstå skriven engelska fokuserar på förmågan att förstå helhet och sammanhang, men också på att uppfatta detaljer.
Silent viewing – att lära ut språklig interaktion Att träna språklig interaktion utan att eleverna känner att det blir tvunget är svårt många gånger. Ett sätt att få igång kommunikationen är genom sk silent viewing. Det är filmklipp utan ljud som man tittar på och sedan kan man: Förutspå – om man tittar på en del av sekvensen och sedan gissar vad som ska komma härnäst.Ordlistor – man skriver ner ord som rör sekvensen och sedan återberättar historien.Eleverna kan skriva dialogerna och läsa in och göra en text/tal till sekvensen.Eleverna kan skriva om historien med ett annat slut och sedan dela med varandra.I grupper kan en elev titta på filmen och sen återberätta för de andra som sitter med ryggen mot – en sk bakdörr.Eleverna kan fylla i ord på vissa ställen där ljudet är avstängt – sk cloze listening. Det går ju givetvis bra att bara stänga av ljudet på vilken filmsekvens som helst.
Smarta citat – #mellanstadiebloggen [ENGELSKA] Dessa citat är underbara och gjorda för att färgläggas. Men de kan också bli en rolig uppgift i skolan, till exempel vid läsårets start. Förslag på arbetsgång: Låt eleverna välja ett citat som de tycker om. Tips för bättre självkänsla Om du lätt fastnar i negativa tankar om dig själv, kan du träna på att tänka annorlunda. Att vara snäll mot sig själv är viktigt. Det kallas ibland för att ha självmedkänsla. Du kan tänka att du ska vara din bästa vän och inte din fiende. Det är extra viktigt om du har misslyckats med något eller tycker att du har gjort bort dig. Om något är jobbigt just nu, försök att tänka: det är okej, det går över, och det gör mig inte till en dålig person. Engelskan innanför och utanför klassrumsväggarna - hur öppnar vi dörrarna? - Mia Smith De senaste veckorna har läxdebatten blossat upp i medierna igen. Det handlar om huruvida eleverna över huvud taget ska ha läxor eller ej, vilken sorts läxor det i så fall ska vara och hur mycket tid som är rimligt. Det handlar också om vad forskningen säger, vilket är en komplex historia. Men jag tänker inte fördjupa mig så mycket i de traditionella läxorna i det här blogginlägget, utan det där eleverna ändå gör när de inte är i skolan. Jag tänker på den extramurala engelskan.
Våga tala engelska! Inte alltid så lätt. Frågan är hur vi hjälper eleverna till att våga visa sina kunskaper även muntligt? Enligt min erfarenhet brukar elever i årskurs fyra verkligen längta efter att få lära sig mer engelska. Ordförråd och de meningar som kan sägas och skriva ökar i en lavinartad takt i och med att det i timplanen ges mycket större utrymme för ämnet på mellanstadiet än i lågstadiet. Ibland kan jag dock märka att trots att elever ligger långt framme i sitt utvecklande av språket är det svårt att vara muntligt aktiv i klassrummet. Till och börja med är (som alltid) ett tillåtande klassrumsklimat viktigt. Engelska åk 6 - Nationella prov i främmande språk, Göteborgs universitet Här ges exempel på olika typer av uppgifter som har förekommit och kan förekomma i nationella prov i årskurs 6. Provuppgifterna kommer från tidigare givna prov, som inte längre omfattas av sekretess. Observera att