Gratismaterial om djur och natur.
Här hittar du det gratismaterial som jag har producerat för att använda gratis. Du hittar även många andras material om djur, natur och miljö. Har du tips på material du tror skulle passa i Lanclins materialbank får du gärna tipsa mig på linnea.edmark@hotmail.com! Vill du läsa mer om materialet som jag har producerat hittar du det i kategorin Lekar i naturen. Där skriver jag om tips och exempel på hur man kan använda det. Sångkort Nr 1 – Grodor, myggor, sniglar mm (12 sånger)Nr 2 – På melodin Björnen sover (6 sånger)Nr 3 – Hav, skog, fjäll och äng (4 sånger)Nr 4 – Insekter (6 sånger)Nr 5 – Hösten (6 sånger)Nr 6 – Vintern (6 sånger)Nr 7 – Våren (8 sånger) QR-koder QR-koder till 32 av Lanclins sångkort. Uppdragskort Memory med naturbilder Nr 1 – Memorybild 1-24 (djur) Allemansrätten Här listar jag material om allemansrätten du kan ladda ner och använda gratis. Insekter Spår Vem har gått här? Vatten, hav och sjöar Träd och kottar. Miljö- och klimat. Boktips och bokrecensioner. Filmtips Tecken som stöd
http://www.lanclin.com/gratismaterial/
Related: gullis
• NO
• Biologi
• miljö
Lässtrategier – Josef Sahlin
Är du sugen på att använda figurerna för lässtrategier som flera av klasserna använder i Årstaskolan? Här nedan finns pdf:er som du kan skriva ut och sätta upp i klassrummet. Även andra format finns.
Experiment – Upplev energi
Ämnen: NO, Tk Experiment Nedan klickar du dig vidare till de olika övningarnas instruktioner. Därifrån kan du ladda ner övningarna som PDF. 1. Du strålar energi
Hur källsorterar vi i förskolan och skolan
Hur stort är ditt avtryck? Den 1 augusti 2018 inträffade ”Overshoot day”. Då hade vi, på sju månader, förbrukat årsproduktionen av ekologiska resurser för 2018. Resten av året lever vi över jordens tillgångar. I Sverige ligger vi på tionde plats när det gäller det ekologiska fotavtrycket i världen.
Det är galet många som Googlar på ”Knoppisar” varje dag som kommer in på min blogg. Gissar att det har med årstiden att göra… Om du är en av dom som är på jakt efter bilder på knoppisar och vill ha bilderna lite mindre pixliga, är det bara att du skickar mig ett meddelande nedan så mailar jag dom till dig. Det kostar ingenting, men du får gärna lämna ett meddelande här i gästboken. :-) Knoppisar ritade 2005 av Nina Mårdfelt Knoppisarnas namn är påhittade av Anders Rapp.
Länktips för appar och program (Utforska vidare, Appar och program) – Kodboken
Vill du spara sidan som PDF görs detta från utskriftsdialogen som du får fram när du klickar på länken ovan. Se instruktioner nedan för var man klickar i respektive operativsystem: Windows & Chrome OS
Höstförsöket - en del av Naturens kalender – följer vårtecken, sommartecken och hösttecken
Välkommen till Höstförsöket 2018! Vill du och dina elever delta i riktig forskning? För sjätte året i rad genomför vi Höstförsöket. Genom att delta i detta massexperiment skapar ni enastående forskningsdata som redan väckt nyfikenhet bland forskningskollegor och lett till vetenskapliga publikationer.
De globala målen i dagspolitiken
Höstens skolstart kommer att präglas av valrörelsen för Sveriges alla SO-lärare. Samtidigt har vi en tajt planering att hålla oss till när vi vill få in både det centrala innehållet, testa av kunskapskravens förmågor och arbeta mot ämnenas syften. Det finns även andra mål att jobba mot. Hur står det till med de globala målen till exempel? Vilket ansvar har vi som privatpersoner, lärare och vuxna att arbeta för att uppnå de globala målen. Vilket ansvar har våra politiker och de olika riksdagspartierna?
Lärarhandledningar, läshandledningar, arbetsmaterial, extramaterial, läsnycklar – Klara bokprat
Många förlag erbjuder extramaterial till sina böcker, helt gratis som en extra service till lärare och andra som arbetar med läsning i skolan och på andra håll. Först och främst är det lättlästförlagen Nypon och Hegas, de erbjuder material till alla sina titlar, helt fritt att ladda ner och använda. Nypons hittar du på den här sidan där de ligger i bokstavsordning efter titel. Materialet består dels av en handledning med tips och idéer till er pedagoger, dels av lektionsmaterial för eleverna.
Att träna eleverna i att genomföra systematiska undersökningar
I det samhälle våra elever kommer möta vet vi att ny kunskap hela tiden skapas och att de kan få reda på saker de inte vet enkelt. Däremot behöver vi elever som i framtiden kan bedriva f orskning av hög kvalité och då behövs förmågan att genomföra systematiska undersökningar. I läroplanens kunskapskrav i NO-ämnena ingår många olika delmoment som eleverna ska utveckla och bedömas i när det gäller systematiska undersökningar.
Naturens kalender i skolan – följer vårtecken, sommartecken och hösttecken
Vårtecken och hösttecken blir vetenskap! Har du koll på när vårtecknen kom i år? Vet du att hösttecken är lika viktiga som vårtecken för forskarna?
Hur källsorterar vi i förskolan och skolan
Hur stort är ditt avtryck? Den 2 augusti 2017 inträffade ”Overshoot day”. Då hade vi, på sju månader, förbrukat årsproduktionen av ekologiska resurser för 2017. Resten av året lever vi över jordens tillgångar. I Sverige ligger vi på tionde plats när det gäller det ekologiska fotavtrycket i världen.
Related: