Have Fun Teaching
Spel - Junior
Det här är ljudspelaren på sverigesradio.se. Just nu spelas ingenting. Klicka på en ljudlänk så startar den. Om du har frågor om eller synpunkter på Sveriges radios webbradio kan du kontakta oss på vår supportsida. Vill du dela med dig? Dela ut en viss tidpunkt i ett ljudklipp Högerklicka på tidsaxeln och välj ”Dela ut till aktuell tidpunkt” så får du en länk som startar ljudet på en visst plats i ljudet. Ljudklippet startas på det antal sekunder som du har valt.
Aktivitetsbanken
I Scouternas aktivitetsbank hittar du lekar, andakter och andra aktiviteter som gör unga redo för livet. Sök på valfritt ord för att hitta aktiviteter: Upplägg »Se aktiviteter utifrån om det är en lek, andakt, ceremoni etc.Målspår »Se aktiviteter utifrån målspåren i Scouternas program. Utvalda aktiviteter ActionakutenBli redo när det skett en olycka! CitronlekenTräna sinnena och lös ett klurigt problem tillsammans! Ladda upp aktiviteter Aktivitetsbanken är öppen för alla som vill. Ladda upp aktiviteter » Om Aktivitetsbanken Aktivitetsbanken är scoutledarens hjälp till planering och genomförande av aktiviteter som gör unga redo för livet! Om Aktivitetsbanken » Märken, terminsprogram och mer stöd På vår andra sajt Scoutservice hittar du mer stöd för scoutledare på sektionen Leda scouting. Leda scouting på Scoutservice »
jul
Jag är en sån som ääääälskar julen. Jag börjar gärna planera så smått i oktober och tycker att december är alltför kort för att hinna med allt skoj som jag vill hinna göra i juletid. (därmed inte sagt att jag inte stressar som er andra för att hinna få klart allt i tid, för det göra jag!) Idag börjar vi med lite julinspiration i form av adventskalendrar. På mitt jobb ska vi i år ha en mattekalender. När man ska välja kalender finns det lite att fundera över. Kanske ni vill fylla kalendern med något annat än aktiviteter? Utseendet på kalendern kan ju vara hur som helst egentligen, eftersom pengar inte växer på träd är det extra tacksamt med kalendrar man kan göra av material som redan finns på förskolan så här kommer några roliga, enkla och billiga förslag: Glöm inte att kika på gamla inlägg under etiketten jul, där finns massor av idéer!
Swedish Language Course
Introduction Contents of the Course Swedish Cultural Links Over 350,000 Hits! One of the 1003 Best Free Things on the Web, according to the 3/97 issue of Net Guide Magazine! No new lessons will be added until at least the spring of '07. Last updated August 26, 1999 (lessons); October 23, 2006 (links). Introduction Svenska, as the Swedes call their language, is spoken by the approximately 8 million inhabitants of Sweden, as well as another 300,000 people in Finland. This course was designed for beginners and no previous knowledge of Swedish is assumed. Contents Note: A graphical browser (netscape 2. or higher) is required in order to view the special Swedish characters. Alphabet and Pronunciation Lesson One: Vad är det? Lesson Two: Var bor du? Lessons Three: Possessive Lesson Four: Numbers 1-10 and Plurals Review of Lessons One to Four - plus Greetings and more (Coming) Lesson Five: Definite and Possessive Plural (Coming) Other Swedish-Related Links (all are unaffiliated with this course)
Barnspel för iPhone, iPad- och Android - Appar och pedagogiska spel för barn
DATORN i UTBILDNINGEN
Av:Bosse Andersson Trender för lärande IT blir mer och mer integrerat som stöd för kommunikation, informationssökning och publikation i allt fler människors vardagsliv - i arbetslivet och på fritiden. Verktygen och tjänsterna utvecklas till att bli allt mer användarvänliga. Bloggar blev riktigt heta under 2005. Det är bara synd att så få lärare använder bloggen tillsammans med sina elever. podsändningar Podcasts, eller podsändningar, är en ny företeelse som kom under förra året. "Jag kom över nr 2/2005 av Datorn i Utbildningen och läste med intresse artikeln om podcasting i skolor. lektion.se De flesta lärare har i alla tider delat med sig av sitt undervisningsmaterial som tex planeringar, övningar och egenproducerade texter. skriva sig till läsning Arne Trageton har turnerat flitigt runt om i Sveriges kommuner och dragit fulla hus. Det visar att för de flesta lärare är uppdraget i fokus och när it stödjer den uppgiften skapar det en efterfrågan av att använda datorn mer.
Förskoleburken: Samlingsidéer
(Jag har även lagt till en etikett som heter tips till samlingen där jag kommer stoppa inlägg som kan inspirera till aktiviteter i samlingen.) Vad har man samlingen till? Detta varierar ju runt förskolorna, men ofta är det just om att träffas, samla ihop sig och göra något gemensamt. Huvudsaken är att det är trevlig och roligt! Räkna barnen – vilka är här, borta? Lägga en sten i månadsburken Dra av ett blad i kalendern och kolla vilken månad, veckodag, datum och namnsdag (som ju är roligast) Ha en talsten som får gå runt och så får barnen berätta något (enligt instruktion, typ vad de gjort i helgen, eller helt valfritt) Besluta om saker : rösta och diskutera Prata om vilka regler ni har på förskolan Berätta för/förbered barnen på något som kommer hända på förskolan Prata om årstidstecken/senaste gången ni var i skogen! Sjunga! Läs ramsor. Rimma! Rörelsesånger! Ha önskesamling med önskeaktiviteter och sånger. Hunden och benet Gör en ringlek, ex bonden i vår by eller bro bro och breja. Sing! Rhyme!
TulsaConnect - Tulsa Web Hosting, Tulsa Colocation, Tulsa Data Center, Tulsa Rack Space, and Tulsa Cloud Hosting
Låt skolan få använda mer it – på rätt sätt | Anna-Karin Hatt
De senaste dagarnas diskussioner om vilken plats surfplattorna egentligen ska ha i våra skolor har varit väldigt uppfriskande. Den är ett tecken på att det finns ett oerhört stort intresse för frågan, och jag är verkligen den första att välkomna det. För när jag å regeringens vägnar presenterade den digitala agendan i höstas så presenterade jag också det nya it-politiska målet för Sverige, ett mål som innebär att Sverige ska sikta på att bli bäst i världen på att dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Men det är inte samma sak som att it alltid ska användas, i alla sammanhang. På senare tid har det presenterats nya forskningsresultat som visar att elever lär sig mer om man genomför mindre kunskapsprov ofta, jämfört med om de studerar materialet i böcker. Med it i klassrummet kan duktiga pedagoger också erbjuda ”lärverktyg” som ger elever alternativa sätt att lära. Vår utmaning är inte längre att få fram pedagogiska alternativ till konventionellt klassrumslärande.
DATORN i UTBILDNINGEN
Vi lär varandra - Ystads pedagoger delar med sig
Sebran - gratis program för barn
Sebran är ett kul och lärorikt dataprogram med originell grafik och specialskriven musik som hjälper barn (ca 4-9 år) att lära sig läsa och räkna. Programmet är dessutom gratis! Följande övningar ingår Hur många? Programmet kan köras på Windows 2000, XP, Vista och Windows 7. Sebran kan köras på mer än 30 olika språk, bland annat afrikaans, bretonska, danska, estniska, engelska, finska, franska, italienska, katalanska, kroatiska, norska, rumänska, polska, portugisiska, spanska, svenska, turkiska och tyska. Om du har problem med att fonterna inte installeras korrekt vid installaionen av Sebran, kan du ladda ner fonterna här och installera dem manuellt. Nytt 2011-04-04: Sebrans installationsprogram har uppdaterats för att fungera bättre med Windows 7 och Windows Vista. Nytt 2006-09-01: Ny version av Sebran (1.46) i vilken man kan använda endast små bokstäver i spelen. Nytt 2006-08-29: Ny version av Sebran (1.45) som kan köras på ungerska och litauiska.
TodaysMeet