https://digitalalektioner.iis.se/webbstjarnan/
Datakunskap för nybörjare Det finns bra sidor på nätet som du kan använda dej av när du undervisar eller när du själv vill lära dej grunderna i datorkunskap. Vi tipsar om några riktigt bra ställen. GrundernaIt ikapp. Ett komplett studiematerial i datakuns kap. Bra för den som är ny och osäker på vad man kan göra med datorer. Verktyg som underlättar min lärarvardag Att arbeta som lärare är oerhört roligt och inspirerande. Att också få lov att arbeta med den digitala tekniken i lärandet och undervisningen gör att ens arbete blir än roligare. Det tycker i alla fall jag. Jag försöker hålla mig uppdaterad i den nya tekniken och jag försöker lära mig olika program och appar som på olika sätt kan bidra till att min undervisning skapar ökade förutsättningar för alla att lyckas.
Bloggar för Pedagog Stockholm Varannan pedagogisk hette det, och japp, jag har läst Christina Löfving, Itmammans bok ”Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen” och jag fastnade lite ivrigt på det hon skriver om respons och en ide jag har. Respons som leder framåt under hela arbetets gång är viktigt för alla elever. Den som varje dag arbetar utan att mötas av annat än ointresse blir inte motiverad att anstränga sig, vi behöver alla respons, både positiv och konstruktiv respons Inte bara ett bra! eller fint jobbat!
Didaktikens verktyg - webbplats hos UR Utbildningsradion (UR) har skapat en webbplats - Didaktikens verktyg - där målet är att stärka lärares multimodala kunskap och didaktiska kompetens genom ett webbaserat utbildningspaket för blivande och verksamma lärare. Vi vill med vår temasida ge förslag på hur vi inom folkbildningen kan använda denna gigantiska kunskapskälla för att öka vår kompetens inom området. Hand i hand med samhällets digitalisering förändras även förutsättningarna och möjligheterna inom hela utbildning – och bildningssvärlden.
Förstå kunskapskraven På arabiska: Att utveckla ett resonemang i svenska Att resonera om något innebär att du fördjupar din åsikt genom att förklara hur du kom fram till den. Det här är något som du har stor användning av att kunna i skolan, men också på fritiden när du ska argumentera för... Nybörjarguide ~ Kilskrift Din nybörjarguide till att flippa klassrummet Vad bra! Du har börjat intressera dig för att flippa klassrummet. Men vad är det egentligen? Lgr11 Läroplan för grundskolan Pedagog Stockholm Läraren är bästa läromedlet Visa menyn Translate Lgr11 Läroplan för grundskolan Struktur med index, länkar och slides Ett längre gemensamt läsprojekt består ofta av många både stora och små uppgifter. Det blir snabbt svårt att hålla ordning på dokument, frågor och svar, både för läraren och eleverna. Tidigare har jag från en huvudsida med hjälp av andra dokument länkat till just stora och små uppgifter. Problemet är bara att det blir så många dokument och en svår gränsdragning vilka uppgifter som verkligen ”förtjänar” ett eget dokument. Därför samlar jag numera ALLT i samma dokument. Styckeinledning hjälper föga då antalet stycken snabbt blir många.