Eks-dronepilot: »Obama er en fucking løgner« Jeg voksede op uden en far, men med en enlig mor, der elskede mig og mine to søstre utrolig højt. Min mor arbejdede hele tiden, da jeg var barn, og derfor var jeg meget alene. Jeg var et selvstændigt barn, der læste bøger hele tiden og gjorde, som jeg selv ville. Jeg er den ældste af mine søskende, og inden mine søstre blev født, læste min mor til lærer. Denne historie bygger på interview med Brandon Bryant. Det har ikke været muligt for Politiken at faktatjekke og efterprøve hans udsagn. Jeg voksede op i staten Montana, ude på landet. Til gengæld havde jeg en meget aktiv fantasi, og jeg voksede op med tegneserier og historier som ’Kong Arthur og Ridderne om Det Runde Bord’, ’Spiderman, ’Captain America’, ’Hulk’ og ’The Avengers’. Vejen ind i militæret I løbet af mit første semester på universitetet opbyggede jeg en stor gæld. 7.000 dollar (i dag knap 42.000 kroner, red). Jeg ville gerne uddanne mig til journalist, men jeg vidste også, at journalister ikke tjener særlig mange penge.
Blog — KHALED AKIL Joobin Bekhrad | September 17, 2012 You’re originally a lawyer, by profession. When did you begin taking photographs, and how did you end up going down the artistic route? I have two idols in my life – my father, and my grandfather. My maternal grandfather is a judge by profession, and has always had an obsession with photography, as far as I can remember. I spent my childhood with him, taking photos with his cameras, and later, for my 16th birthday, he gave me my first camera as a present. As for my father – he is one of the most famous painter in Syria, from whom I learned that the most important thing in one’s life is to do what they love doing. What is the story behind the photographs in the Unmentioned series? The story behind the photographs in the Unmentioned series is the story of my life, the story of Syria, and simply put, the story of all the countries in the Middle East. The Unmentioned is a blatant ‘NO’ to the war in Syria, and the dictatorship in the region.
Risiko for civile tab 11-08-2016 - kl. 13:25 Af Værnsfælles Forsvarskommando Hele den danske indsats i kampen mod ISIL handler overordnet om at støtte koalitionen i bekæmpelsen af terrororganisationen og at hjælpe med at beskytte civilbefolkningen mod alvorlige overgreb. - Men vi står i en situation nu, hvor vores mandat kan blive prøvet til det yderste, siger generalmajor Flemming Lentfer, der er chef for Operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando og dermed chef for de danske soldater, der er udsendt i Operation Inherent Resolve, og fortsætter. - Beskyttelse af civile er et afgørende element for os i alt det vi gør, når vi er i krig. Dansk F-16 på basen i Tyrkiet. - Det betyder, at selvom vi kan vælge våben og mål, der kan reducere risikoen, så kan vi komme i en situation, hvor vi ikke kan undgå at ramme civile, siger Flemming Lentfer. FremgangsmådenForud for ethvert angreb med danske kampfly vil danske medarbejdere være en del af planlægningen.
Krig koster liv | Information »Det kan ikke udelukkes, at danske fly kan komme til at flyve missioner, hvor civile tab ikke kan undgås.« - Værnsfælles Forsvarskommando den 11. august 2016. Da Folketinget med stemmer fra samtlige partier undtagen Enhedslisten og Alternativet i foråret intensiverede og udvidede krigen mod IS i Irak til også at omfatte flyangreb på IS i Syrien, lød kritikken i bl.a. Information, at det i realiteten betyder, at civile vil miste livet. En uheldig konsekvens, som forsvarsminister Peter Christensen (V) i et svar til Folketingets forsvarsudvalg begrundede med, at risikoen for civile tab må ses i forhold til missionens militære nødvendighed. Dengang kaldte Amnesty International den nye danske position for et paradigmeskifte, da den hidtidige politik på området har været, at danske bombefly ikke angriber, hvis der er den mindste risiko for civile tab. Læs også: Den, der vinder kampen om Aleppo, vinder også krigen