background preloader

The Carlyle Group

The Carlyle Group

The Student Hotel De ijzeren driehoek Vergroten Carlyle Group Teaser In mei vorig jaar zond Tegenlicht een documentaire uit over de Carlyle Group, een prestigieuze Amerikaanse investeringsmaatschappij. De uitzending maakte veel reacties los. Over de verstrengeling van overheid en bedrijfsleven De Carlyle Group is niet zomaar een investeringsonderneming. In Tegenlicht wordt aan de hand van interviews met betrokkenen een beeld geschetst van een bedrijf dat in een onzekere internationale omgeving economisch buitengewoon succesvol opereert. Totaal zijn er meer dan 535 beleggers uit 55 landen bij de Carlyle Group aangesloten, onder hen beleidsmakers uit Europa en de VS, Aziatische (ex)presidenten en leden van de Saoedische koninklijke familie. Carlyle richt zich bij haar investeringen op door de overheid gereguleerde terreinen als defensie, telecom, lucht- en ruimtevaart, en gezondheidszorg. De wederopbouw van Irak laat zien dat de verstrengeling van overheid en bedrijfsleven niet alleen is voorbestemd aan The Carlyle Group. Zoom

Carlyle Group ziet goudmijntje in Nijmeegse studenten De investeringsmaatschappij Carlyle Group kondigt aan nieuwe studentenflats te gaan bouwen, onder andere in Nijmegen. Dat klinkt natuurlijk als een gat in de markt en een welkome oplossing voor het eeuwige probleem van de kamernood. Maar de naam Carlyle Group doet wel ergens een belletje rinkelen. Deze club, die is gevestigd in Washington DC, heeft een uiterst dubieuze reputatie. Het meest opmerkelijk is de relatie tussen de familie Bush en de familie Bin Laden, die via de Carlyle Group tot stand kwam en onderwerp is van de meest schokkende complottheorieën over 11 september. Als je meer wilt weten over de werkwijze en organisatie van de Carlyle Group, kun je kijken naar Tegenlicht-aflevering " De IJzeren Driehoek. In tijden van economische crisis wijkt de Carlyle Group nu uit naar een andere doelgroep: de woningzoekende student. Er is al jaren een chronisch tekort aan studentenkamers in Nijmegen.

Ublad: Amerikaans bedrijf investeert fors in studentenkamers Carlyle exploiteert al een studentenflat in Luik en heeft in Den Haag het Van Limburg Stirum Huis aangekocht. Het pand, nu een zorginstelling, wordt in 2012 omgebouwd tot studentenflat met 250 kamers. Het bedrijf wil in Nederland en België ruim twintig flats neerzetten of verbouwen. De gemeubileerde kamers worden vanaf 95 euro per week verhuurd, desgewenst ook aan uitwisselingsstudenten, als de vaste bewoners met vakantie zijn. Stijgende studentenaantallen en een aanhoudend tekort aan kamers maken de flats tot een goede belegging, zegt de directeur van Carlyle vanochtend in het Financieele Dagblad. De panden die Carlyle opkoopt of ontwikkelt, worden voor periodes van twintig jaar verhuurd aan City Living, een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in de verhuur van volledig gemeubileerde accomodaties en waarin Carlyle “een stevig minderheidsbelang” heeft. Een verwacht rendement van twintig procent lijkt hem “waanzinnig” hoog.

Dan Briody is the author of the books (2004) and (2003). Born in Ridgefield, Connecticut , he and his family now live in Bridgewater . [ 1 ] [ edit ] Career Prior to writing about corporations and their political ties, Briody was a technology journalist, including working as an editor [ 2 ] and columnist [ 3 ] for . He later began writing for the magazine , for whom he initially wrote about the Carlyle Group in 2001. [ 4 ] Briody expanded his Carlyle Group article, turning it into his first book in 2003. put Briody in the media spotlight, commenting to audiences curious about the confluence of the military business and politics. In 2004, Briody published , a detailed account of Halliburton , the oil services and logistics company formerly run by Dick Cheney . More recently, Briody writes freelance articles for a variety of magazines, including , , , MSN , and . Briody, Dan (2004). . —— (2003). . [ edit ] References ^ Lefferts, E.L. Fost, Dan (May 6, 1999). Briody, Dan (November 30, 1999). Name

City Living wil 5000-7000 studentenwoningen bouwen binnen 5 jaar {*style:<b> 5000-7000 bedden, oftewel kamers, binnen vijf jaar. Dat is de ambitieuze doelstelling van de Amerikaanse miljardeninvesteerder Carlyle Group en de uit Engeland afkomstige studenten- en startershuisvester City Living. Een oplossing voor de algehele krapte op de woningmarkt of slechts een oplossing voor de welgestelde student? </b>*} De Carlyle Group ziet, samen met de Benelux Property Group (BPG), een gat in de markt als het gaat om huisvesting voor studenten en jonge starters. City Living, die de berichtgeving van de Carlyle Group over dit project bevestigt, baseert haar huisvestingsconcept op luxe, comfort en veiligheid. Hoewel de Carlyle Group berichtte 20 tot 25 panden voor ogen te hebben, noemen zij nog geen concrete steden. Of deze plannen in staat zijn voor iedereen een oplossing te bieden voor de krappe woningmarkt is nog niet duidelijk.

City Living Rotterdam – 28 juni 2011 Nieuwe projecten Het voormalige kantoorgebouw van de Sociale verzekeringsbank aan de Oostzeedijk 182-200 in Rotterdam is herontwikkeld tot The Student Hotel Rotterdam. City Living, een internationale huisvestingsorganisatie voor studenten heeft het leegstaande pand getransformeerd tot een studenten hotel met 252 kamers. Het kantoorpand is 8.541 m2 bvo. DSH Architecten (voorheen ROODEN architecten BV) verzorgde het ontwerp tot en met de uitvoeringstekeningen. City Living heeft naast de nieuwe locatie in Rotterdam locaties in Amsterdam en Dan Haag tot haar beschikking. Het pand aan de Oostzeedijk 182-200 is gebouwd in de periode 1941-1946. {*style:<b>Projectgegevens Project </b>*}: Student Hotel Rotterdam gerealiseerd Oostzeedijk 182 – 200 Studentenhuisvesting DSH Architecten, Martien de Schepper CityLiving september 2012 Gerelateerde artikelen:

Cursor | Amerikaans bedrijf investeert fors in studentenkamers Carlyle exploiteert al een studentenflat in Luik en heeft in Den Haag het Van Limburg Stirum Huis aangekocht. Het pand, nu een zorginstelling, wordt in 2012 omgebouwd tot studentenflat met tweehonderdvijftig kamers. Het bedrijf wil in Nederland en België ruim twintig flats neerzetten of verbouwen. De gemeubileerde kamers worden vanaf 95 euro per week (ruim vierhonderd euro per maand) verhuurd, desgewenst ook aan uitwisselingsstudenten, als de vaste bewoners met vakantie zijn. De panden die Carlyle opkoopt of ontwikkelt, worden voor periodes van twintig jaar verhuurd aan City Living, een Brits bedrijf gespecialiseerd in de verhuur van volledig gemeubileerde accommodaties, waarin Carlyle ‘een stevig minderheidsbelang’ heeft. In tegenstelling tot in veel andere studentensteden is er in Eindhoven geen gebrek aan studentenwoningen.

Related: