http://www.youtube.com/watch?v=0dNLAhL46xM
Related: AUTRES • SONIDO6 lieux du Grand Paris où le street art s’épanouit 1. Fluctuart, où le graffiti prend le large Lauréat de l’appel à projet « Réinventer la Seine » lancé en 2016 par les villes de Paris, Rouen et Le Havre, Fluctuart met en valeur les pratiques émergentes et contemporaines.
Nens i sonalls: memòria del so a l'escola. Arts Santa Mònica La Calaixera Sonora és una proposta que afronta el paper de la música en la societat actual i, més enllà de la "pedagogie d'éveil", aposta per una nova "pedagogia de l'apoderament". Aquest plantejament es vehicula a través d'un procés de de-construcció i re-construcció del dispositiu "sonall", en el que emergeixen 4 categories que remeten a 4 tipus d’activitats (interessar, explorar, descobrir, jugar) pensades per realitzar-se a l’escola. La Calaixera Sonora és un moble de fusta amb 4 calaixos, un per a cadascuna d'aquestes categories. En la seva fase inicial, de producció dels materials i desenvolupament de les activitats, la calaixera es va emprar per a la realització d’un projecte d’innovació educativa a l’Escola del Poble Nou del Delta.
Des MOOCs consacrés à la culture artistique Solerni, solution logicielle adossée au groupe Orange, propose, avec ses partenaires, la Réunion des musées nationaux-Grand Palais, le Château de Versailles et le Musée de l’Homme, un certain nombre de cours en ligne gratuits ouverts à tous dans le domaine des arts et de la culture : L’impressionnisme (histoire, caractéristiques, réactions, peintres), Picasso (vie et environnement, activités artistiques), Louis XIV à Versailles (l’architecture du Château de Versailles, l'étiquette, la vie quotidienne du roi), Les origines de l’Homme, Une brève histoire de l'art (La Renaissance, Le Grand siècle, Les Lumières, Le XIXe siècle, Le XXe siècle), L’art moderne et contemporain en 8 gestes (Ralentir, Ritualiser, Inventer/Inventez, Assembler, Détruire, Reproduire, Réduire et Critiquer). La majorité des MOOCs actuellement disponibles sont des parcours libres et ouverts, ce qui permet d'y accéder de manière permanente. Sources Solerni Culture : Réseaux et médias sociaux
Maracas Las maracas son un instrumento idiófono y de oscilación constituido por una parte esférica hueca sostenida por un mango que la atraviesa, o está adherida a ella. En su interior se le llena con pequeños elementos percusivos, como piedras pequeñas o semillas, pedazos de vidrio, pedazos pequeños de metal, arroz etc. Los cuales producen sonido al golpearlos contra la pared interna de la esfera. Pedro José Ramírez Sendoya define maraca como: Sonajero de las orquestas indias. Palabra de origen Taino-Caribe Maraka ; Campana. En lengua arawuka: Malaka.
Un cours de stopmotion donné par Monsieur Michel Gondry Michel Gondry, c'est le réalisateur de "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", "Soyez sympas, rembobinez", "The Green Hornet". Sa passion : le stop motion. Cette technique d'animation consiste à faire faire de tout petits déplacements, entre la prise de chaque image fixe, à des objets ou des personnages pour ainsi donner au spectateur l'illusion qu'ils bougent. "Quand on prend les photos, en tout cas sur mon iPhone, et qu'on est en mode photos, il y a une petite bande où on voit toutes les photos et si on passe le doigt dessus, on voit l'animation parce qu'on voit toutes les photos les unes après les autres. Efecto de sala - Foley Grabación de efectos sala. En la gran mayoría de los casos el foley se acaba convirtiendo en un arte, un arte en desarrollo. No es un proceso fácil y requiere de mucha imaginación para llevar a cabo procesos asombrosos... Como crear el sonido de un ser inexistente en el mundo real, el despegue de una nave espacial... Los nuevos sistemas digitales nos permiten la reproducción del más mínimo detalle sonoro, primando su realismo y su definición; Por este motivo ya no hablamos de diseño de sonido sino de arquitectura del mismo.
Laura Llaneli ssssonoritatssss Persones usuàries dels centres ocupacionals 1981 i La Marina d’Asproseat participen en un projecte en col·laboració amb la Fundació Joan Miró per explorar la relació amb l’entorn a través del so. Laura Llaneli és l’artista encarregada d’acompanyar les persones usuàries del centre ocupacional i obrir la porta a la innovació i experimentació sonores i la cocreació d’obres. El projecte de sis mesos de durada i metodologia participativa, va arrencar amb un Soundwalk, una sortida per escoltar l’entorn i mostrar una nova manera d’orientar-se i conèixer allò que ens envolta. A més de redescobrir l’espai més proper a través de l’oïda, les persones amb discapacitat intel·lectual prenen consciència de la informació que reben pels sentits, guanyen en seguretat i confiança i milloren la seva relació amb els companys. Posant l’èmfasi en el so, ssssonoritatssss ofereix als participants un univers sonor al qual mai no havien accedit abans.
Laura Llaneli ssssonoritatssss ssssonoritatssss Proposta artística col·laborativa de Laura Llaneli Amb el suport del programa Art for Change "la Caixa" La Fundació Joan Miró presenta ssssonoritatssss, una proposta artística de Laura Llaneli que gira al voltant dels sons de la nostra quotidianitat. Harmony Games Harmony-Games, la col·lecció per aprendre música jugant, va néixer l’any 2012 amb l’objectiu d’oferir nous recursos pedagògics als professionals de l’educació musical. El seu principal impulsor, Oriol Ferré, entusiasta dels petits invents, sempre ha gaudit experimentant amb diferents materials i dissenyant les seves pròpies creacions. Per això, convençut que la innovació no només és possible sinó que també és necessària, va posar fil a l’agulla en aquest projecte.
Laura Llaneli EN RESiDÈNCiA al Quatre Cantons Ràbia potència somnolència. S’ha fet una exposición amb els vídeso que han el.laborta els alumnes.El dia de la inauguració han fet una performance. Gravem sons pel museo. Hem conegut el projecte Sons de Barcelona i una web de sons sense drets d’autor anomenada Freesound. Hem visitat una càmera anecòica a la Facultat de Enginyers de so de La Salle a Barcelona. Avui l’artista Laura Llaneli ens ha portat a una galeria d’art de Sant Cugat i ens ha ensenyat la seva exposició. Eli Gras Eli Gras. Donada la meva trajectòria i tendència treballo majorment la recerca, creació i solucions d’enginys sonors i visuals per a fer servir en els concerts, instal·lacions o els tallers que realitzo, fent servir principalment materials i tècniques de baixa tecnologia i bricollage, sovint amb elements provinents del reciclatge. Tanmateix desenvolupo idees i obres de concepte i plantejaments, sigui per a temàtica i orientació musical i performàntica com editorials doncs, realitzo a més edicions singulars, implicant en general facetes i temes com ara la instal·lació sonora, l’escriptura, il·luminació, vídeo, disseny, arts visuals i altres relacionats, doncs sóc del parer que emprar una diversitat de tècniques i vies d’expressió és profitós i bo en deixar-les influenciar-se, inspirar i interactuar. Tanmateix faig tasques de composició d’obres electroacústiques, d’art radiofònic, pop i concretes, sovint barrejant aquests termes.