background preloader

Opettaja sosiaalisessa mediassa - Pearltrees - 10 vinkkiä opettajalle

Opettaja sosiaalisessa mediassa - Pearltrees - 10 vinkkiä opettajalle
Opettajan sukellus sosiaaliseen mediaan: "Löytyi Pearltrees-helmiä!"+ 10 vinkkiä opettajalle Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa Pearltrees-ohjelmasta opettajan näkökulmasta. Pearltrees-ohjelma: Pearltrees Pearltrees.comPearltrees app (iPad, iPhone)Pearltrees app - iTunes Minä ja Pearltrees: BlogikirjoitukseniPearltrees - a collaborative web curation tool HelmipuuniPearltrees.com/tommivilja Pearltrees-juttuja: Pearltrees makes Web curation a joy with its 'magical' new iPad appPearltrees makes Web curation a joy with its 'magical' new iPad app Pearltrees WikipediassaWikipedia - Pearltrees Pearltrees-videoita: Exclusive first look: Pearltrees iPad app enables new kind of content curation Exclusive first look: Pearltrees iPad app enables new kind of content curationWhat's The Role Of Curation In Search? Verkkokuratointi Building Thought Leadership through Content CurationBuilding Thought Leadership through Content Curation Semanttinen verkko, Web 3.0:

Sosiaalinen media opetuksessa: Opetus muuttuu Valtakunnalliset virtuaaliopetuksen päivät keräsivät runsaasti opettajia, rehtoreita, tutkijoita ja muita opetuksesta kiinnostuneita Helsingin Messukeskukseen 3. - 4.12.2012 seuraamaan, osallistumaan ja verkostoitumaan. Päivien viserrykset löytyvät Twitteristä hashtagilla #vvop2012. Aulis Pitkälä Opetushallituksesta totesi, että oppijakeskeinen oppiminen on Suomessa yleisempää kuin monissa muissa maissa, mutta muut Pohjoismaat ja Viro ovat edellämme tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytössä. Opetushallitus aikoo perustaa Digitaalisen oppimisen neuvottelukunnan edistämään digitaalisten oppimisympäristöjen käyttöä. Sirkka Heinonen pohti monitieteisen ja kriittisen tulevaisuustutkimuksen merkitystä. Salissa äänestettiin tekstiviestein tai nettisivulla Sirkka Heinosen esittämistä tulevaisuuskuvista. Anne Looney puhui merkityksistä ja yhteyksistä. Peter Vesterbacka Roviolta julisti, että ihminen oppii leikkimällä ja peleistä paremmin kuin perinteisesti koulussa.

Opettajan tvt-työkirja (Cover) Kirjoitin tämän pienen oppaan siksi, että itse olen aika innostunut siitä, mitä kaikkea voin tehdä tieto- ja viestintätekniikkaa käyttäen luokkahuoneessa ja samalla täydentää keinovalikoimaa oppimisen tukemisessa. Tiedän, että moni opettaja on turhautunut, kun työvälineitä on niin paljon, eikä aina tiedä, mitä kannattaisi käyttää ja miksi. Oma filosofiani tässä on, että kun silloin tällöin opettelee ja ottaa käyttöön jonkun itselle ja omalle opetustyylille sopivan työkalun, se auttaa myös miettimään omia opettamisen käytäntöjään. Miksi teen näin? Minusta on hienoa, jos opettaja käyttää vaikka vain yhtä tvt-työkalua, vaikka se alkuun pelottaisi. Peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmat edellyttävät, että opettaja ainakin vähän edistää myös järkevää ja tarkoituksenmukaista tieto- ja viestintätekniikan käyttöä osana opiskelijoiden oppimista.

Tulevaisuus haastaa oppimisen ja verkko-opettajan Verkko-opetuksen ja sosiaalisen median perusteet (esitys) + lista some-palveluista Olin tänään kouluttamassa Oulun aikuiskoulutuskeskuksella (OAKK) verkko-opetusta ja sosiaalista mediaa. Kyse oli Open Päivitys -täydennyskoulutushankkeeseen kuuluvasta koulutuksesta. Kiitokset aktiivisille osallistujille – hyvää keskustelua ja pohdintaa! :) Kirjoittelen myöhemmin lisää Open Päivityksen blogiin, nyt laitan vain nopeasti aineistoja muidenkin nähtäväksi: Avaa esitys SlideSharessa Alla ”pitkä versio” listastani, johon olen kerännyt hyviä netti-/sosiaalisen median palveluita. Lista on laadittu sosiaalisen median käyttöä aloitteleville, mutta jospa siitä olisi iloa muillekin. Lista suosittelemistani netti-/some-palveluista Tykkää tästä: Tykkää Lataa...

Sometu blogi opeverkostot - Facebook Osallistu tämän wikin rakenteluun. OHJE: Lisää tietoja ja linkkejä: klikkaa Edit, kirjoita haluamaasi kohtaan (listat aakkosjärjestykseen) ja tallenna. Palaute. What’s the difference between serious games, educational games, and game-based learning? | The Becker Blog This question keeps coming up. Here’s a handy table to help. This is an updated version of the table I created back in 2015. Note: This image is not to be posted anywhere or re-used without my written permission. (You are free to disagree with me, just don’t present this table as yours). 2 people like this post. Related New Report on the value of Game-based Learning New Report on the value of Game-based Learning Game-based learning: latest evidence and future directions The role of video games in teaching and learning is a source of debate among many educators, researchers and in the popular press. May 5, 2013 In "Educational Technology" Theories of Games and Interaction for Design (4: 3 Responses) These are public postings of my writings for the first course of the Graduate Certificate Program in Serious Game Design and Research at Michigan State University. September 30, 2012 Games vs Game-based Learning vs Gamification So many people are confused about the differences between these terms.

Bloggerista muutama muisto ja tuoreet ohjeet Blogger-blogeja on tullut vuosien varrella luotua lukuisia, niistä eloisin tämä Opeblogi, joka alkoi etäesitelmän liitännäisenä huhtikuussa 2006. Tuolloin etäesitelmässä Tampereelle kokoontuneille kirjastolaisille kerroin blogien lisäksi syötteistä. Tänäkin syksynä on harmiteltu somekoulutuksiin osallistuneiden kanssa, miten hitaasti syötteet ovat tulleet tutuiksi. Tässä ensimmäinen etäesitelmäni diasarja, ikää siis kuusi ja puoli vuotta: Tallensin tuota esitelmää varten tämän blogin varhaisversion, jonka laatimisen olin aloittanut 13.4.06. Muisteluksia riittäisi vaikka kuinka. Blogger on edelleen suosittu blogipalvelu.

Related: