Opettaja sosiaalisessa mediassa - Pearltrees - 10 vinkkiä opettajalle
Opettajan sukellus sosiaaliseen mediaan: "Löytyi Pearltrees-helmiä!"+ 10 vinkkiä opettajalle Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa Pearltrees-ohjelmasta opettajan näkökulmasta. Pearltrees-ohjelma: Pearltrees Pearltrees.comPearltrees app (iPad, iPhone)Pearltrees app - iTunes Minä ja Pearltrees: BlogikirjoitukseniPearltrees - a collaborative web curation tool HelmipuuniPearltrees.com/tommivilja Pearltrees-juttuja: Pearltrees makes Web curation a joy with its 'magical' new iPad appPearltrees makes Web curation a joy with its 'magical' new iPad app Pearltrees WikipediassaWikipedia - Pearltrees Pearltrees-videoita: Exclusive first look: Pearltrees iPad app enables new kind of content curation Exclusive first look: Pearltrees iPad app enables new kind of content curationWhat's The Role Of Curation In Search? Verkkokuratointi Building Thought Leadership through Content CurationBuilding Thought Leadership through Content Curation Semanttinen verkko, Web 3.0:
Sosiaalinen media opetuksessa: Opetus muuttuu
Valtakunnalliset virtuaaliopetuksen päivät keräsivät runsaasti opettajia, rehtoreita, tutkijoita ja muita opetuksesta kiinnostuneita Helsingin Messukeskukseen 3. - 4.12.2012 seuraamaan, osallistumaan ja verkostoitumaan. Päivien viserrykset löytyvät Twitteristä hashtagilla #vvop2012. Aulis Pitkälä Opetushallituksesta totesi, että oppijakeskeinen oppiminen on Suomessa yleisempää kuin monissa muissa maissa, mutta muut Pohjoismaat ja Viro ovat edellämme tieto- ja viestintätekniikan opetuskäytössä. Opetushallitus aikoo perustaa Digitaalisen oppimisen neuvottelukunnan edistämään digitaalisten oppimisympäristöjen käyttöä. Sirkka Heinonen pohti monitieteisen ja kriittisen tulevaisuustutkimuksen merkitystä. Salissa äänestettiin tekstiviestein tai nettisivulla Sirkka Heinosen esittämistä tulevaisuuskuvista. Anne Looney puhui merkityksistä ja yhteyksistä. Peter Vesterbacka Roviolta julisti, että ihminen oppii leikkimällä ja peleistä paremmin kuin perinteisesti koulussa.
Sometu blogi
Bloggerista muutama muisto ja tuoreet ohjeet
Blogger-blogeja on tullut vuosien varrella luotua lukuisia, niistä eloisin tämä Opeblogi, joka alkoi etäesitelmän liitännäisenä huhtikuussa 2006. Tuolloin etäesitelmässä Tampereelle kokoontuneille kirjastolaisille kerroin blogien lisäksi syötteistä. Tänäkin syksynä on harmiteltu somekoulutuksiin osallistuneiden kanssa, miten hitaasti syötteet ovat tulleet tutuiksi. Tässä ensimmäinen etäesitelmäni diasarja, ikää siis kuusi ja puoli vuotta: Tallensin tuota esitelmää varten tämän blogin varhaisversion, jonka laatimisen olin aloittanut 13.4.06. Muisteluksia riittäisi vaikka kuinka. Blogger on edelleen suosittu blogipalvelu.
oppiminen ja työ 2.0 | Työnhaussa blogi vakuuttaa paremmin kuin paperit
Nykyisin työnantajat ovat yhä vähemmän kiinnostuneita tutkinnoista ja sertifikaateista ja enemmän todellisista taidoista ja työkokemuksesta. Tehokkain tapa antaa konkreettista näyttöä osaamisestaan on oma (asiantuntija)blogi tai ePortfolio. Sertifikaateista todelliseen osaamiseen Miksi työnantaja enää luottaisi tutkintoihin? Tutkinto = kallis hakijasuodatin? Inside HigherEd julkaisi taannoin räväkän jutun tutkintojen arvon laskusta, jonka mukaan ”tutkinnot lähinnä palvelevat yrityksiä välineenä, jonka avulla hakijamääriä kavennetaan karsimalla muodollisesti epäpätevät hakijat. Nykyisin pelkkä tutkintopaperi riittää harvoin vakuuttamaan työnantajaa. Verkko-opiskelu ja vaihtoehtoiset reitit Samaan aikaan verkko-opiskelu on alkanut tarjota vaihtoehtoisia reittejä osaamisen kartuttamiseen. Verkko-opiskelu harvoin johtaa viralliseen tutkintoon, mutta todellisen osaamisen kasvun kannalta se voi olla jopa tehokkaampaa. Kuinka ”myydä” oma epävirallinen osaaminen? Blogi on uusi ansioluettelo
Kuinka otan varmuuskopion Blogger-blogista?
Otsikon kysymys on tullut vastaan pariltakin suunnalta. Nykyisin monet hankkeet dokumentoivat toimintaansa blogiin. Pieni huoli väreilee mielessä: hankkeiden dokumentteja tulee säilyttää useita vuosia ja muutenkin, entäs jos Blogger lopetetaan? Palvelu toki on Google-nimisen jättilaisen huomassa ja tällä hetkellä bisnes kukoistaa, mutta eihän mikään ole ikuista. Varmuuskopiot ovat aina paikallaan. Tässä siis ohje Bloggerin varmuuskopiointiin. Eli mene blogin asetuksiin: Valitse Asetuksista kohta Muu ja valitse sieltä Vie blogi: Ja sitten vain Lataa blogi:
Teachers Quick Guide to Blogging
As I told you before, I have many freebies in store for you this month and this is one of them. I have just finished working on a graphic designed specifically for the readers of Educational Technology and Mobile Learning.This is basically a simple guide on how teachers can leverage blogging in their classroom teaching. This graphic is inspired by our popular post : " The Ultimate Guide to The Use of Blogs in Education " My aim behind this work is to provide you with some handy ideas and tips on how to use blogs with your students. As is the case with each of the freebies I publish here. Click Here to download and print it.
Blogi
Julkaisemme lyhyitä, enintään noin 300 sanan pituisia kommentteja, joiden sisältö liittyy blogikirjoituksen aiheeseen. Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Tarkistaminen ja julkaisu tapahtuu arkisin virka-aikana. Julkaisemme asialliset kommentit, jotka eivät riko lakia eivätkä hyviä tapoja. esittää rasistisia tai asiattomia kommenttejayllyttää väkivaltaan tai rikokseenesittää laitonta tai loukkaavaa materiaaliajulkaista toisen yksityisyyttä koskevia tietojajulkaista tekijänoikeuksin suojattua materiaalialinkittää muualla verkossa aineistoon, joka ei tue keskustelun aihetta tai on muuten asiatonmarkkinoida tai mainostaamassapostittaa puheenvuoroja tai lausuntoja. Ohjeiden vastaisia kommentteja ei julkaista.
iPad koulussa – Näppäimistö ja graafeja « I Just Noticed
Otin eilen tableteille tarkoitetun Logitechin näppäimistön mukaan kouluun. Tämä teki iPadin käytöstä huomattavasti miellyttävämpää. Jos mahdollista, aion kantaa näppäimistöä mukanani suurimman osan jaksoa. Pysty kirjoittamaan huomattavasti sujuvammin ja kieltämättä iPadilla ja miniläppärillä ei tässä asiassa ole eroa. Näppäimistön lisäksi laajensi iPadin käyttöäni fysiikantunnille. Tein pikaisen katselmuksen App Storessa ja löysin sovelluksen nimeltä Spread Sheet, joka kelpasi tarkoitukseeni. Tässä ruutukaappaus piirtämästäni graafista. Eli tällaista eilen. Tykkää tästä: Tykkää Lataa...
Related:
Related: