https://plus.google.com/photos/115660783737401114704/albums/5339851803638946625?banner=pwa
Related: Bild • Drawing & Doodlingbilduppgifter Det här projektet var väldigt uppskattat av mina elever i åk 6. Vi kombinerade bild och teknik några veckor, då de båda ämnena tangerar varandra på flera punkter. Uppgiften var att göra en figur med någon rörlig del. Jag visade på två konstruktioner - en med en remsa, som man drog i sidled och en med en cirkulär platta som kunde roteras. Eleverna kunde använda någon av dessa konstruktioner, men de kunde också välja en helt egen. Det första steget var att göra en skiss.
Bild och geografi – Kartor beskriver världen Genom undervisningen i ämnet geografi ska eleverna sammanfattningsvis ges förutsättningar att utveckla sin förmåga att: göra geografiska analyser av omvärlden och värdera resultaten med hjälp av kartor och andra geografiska källor, teorier, metoder och tekniker, Undervisningen i geografi ska behandla följande centrala innehåll I årskurs 4–6 Geografins metoder, begrepp och arbetssätt: Kartan och dess uppbyggnad med färger, symboler och skala. Topografiska och tematiska kartor. Pysseltajm - Gör egna bokmärken Som jag skrev i det här inlägget funderade jag på att göra en tutorial för att göra egna bokmärken, vilket vissa av er gärna ville se. Så.. här är den!
Skapa digitala badges Digitala badges är ett mycket bra sätt att belöna och motivera elever. Här är några förslag på sidor för att skapa digitala badges: Vad är digitala badges och hur man kan använda sig av dem i undervisningen: Foliegubbar De här foliegubbarna var riktigt roliga att göra. Med relativt enkla medel kan man få till figurer som kan vara utgångspunkt till diskussioner i många olika riktningar. När man gör gubbarna är det lätt att tankarna går till Giacomettis verk. Hans verk kan vara en utgångspunkt för arbetet. Själva "skulpterandet" - att skapa och få fram olika uttryck kan vara ett annat.
Zentanglade landskap med klass 4 Under året har jag arbetat lite med zentangle med de fyror jag undervisar i bild. När jag såg det här tipset blev jag sugen på att göra något liknande med min klass. Jag hade själv gjort tre bilder som jag visade och som de kunde ha som inspiration till mönster. Skapligt enkelt i bildundervisning Hur kan Skapligt Enkelt vara till hjälp i undervisningen? Målet med Skapligt Enkelt har aldrig varit att bli en heltäckande bank för att täcka det centrala innehållet för ämnet bild, men en del av de tips som finns här kan användas i bildundervisning i skolan. Se det som tips till det praktiska arbetet och utforma sedan själv lektionen med syfte och kunskapskrav i åtanke. Nedan ger jag exempel på uppgifter som skulle kunna passa till de olika delarna i det centrala innehållet. Det är svårt att göra uppdelningen 1-3/4-6 då många uppgifter går att anpassa till åldrarna.