Multiplikationstabeller Att behärska multiplikationstabellerna är en basfärdighet som du behöver kunna. Beroende på HUR du vill öva så finns här ett antal verktyg: Spelmiljö: Aliens attack (enkelt spel där du skjuter ner tex 2x2)Math Invaders (tränar även andra räknesätt, mera avancerat)Hoppande Pingviner (multiplayer möjligt)Granny Prix (gamla tanter tävlar i rullstol)Mathman (ät upp monster i din väg, påminner om Pacman)Mathmodels Mangahigh (tränar flera räknesätt, kräver inlogg, får ni av mig vid behov) Vårt skolid är 135268 Lösenord och inlogg är samma. Tabellträningsmiljö:
Strävorna Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända? 4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet!IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. Montessoriinspirerad matematik | matteblogg på Hjärups skola
Favorit Matematik! | Mattefröken Man ska vara kritisk och granska läromedel! Det har jag varit och gjort länge! Vi har under flera år (ca 12!) arbetat utan lärobok för eleverna vilket varit skönt och mindre stressigt än vad jag kände tidigare. De förlag som försökt sälja på mig böcker på mässor vet precis hur kritisk jag varit, det har nog nästan synts utanpå. Vi kände att vi var tvungna att utgå från något, kanske någon form av läromedel, i alla fall lärarstöd. – Ok, men jag ska inte ha lärobok! Nu står jag här med Favorit Matematiks Mera läroböcker till varje elev och är totalt såld och då har vi inte ens börjat! Idag hade vi visning av Camilla, Mimmi och Peter från Studentlitteratur för alla lärare som ska arbeta med läroböckerna på Rebbelberga skola. – Finns det också! ….. – Men problemlösningen har ni ju inte med?! Det känns bra. Jag kommer att arbeta fram matriser till de olika områden/kapitel som vi arbetar med i åk 3 (hinner jag så kommer det även för åk 1 och 2!)
Träna på bråk med Låtta Bläckfisk – Annas instruktionsbok Material: Ca 1/3 toarulle.Garn, gärna några olika färger.Kartongbit eller liknande att vira garnet runt, ca 20 cm bred.Sax.Knappar eller ögon.Lim/limpistol. Först tränar vi på att dela upp alla trådarna i två lika stora delar – en del kallas hälften, eller 1/2. När vi sen delar halvorna i två lika delar får vi fjärdedelar, och då kan man skriva 1/4. Fjärdedelarna ska också delas i lika stora delar. För att kunna fläta Låttas armar behöver vi dela upp dem i tre lika stora delar. Elevexempel från åk F-2. Del av helhet och del av antal. Skapande genom olika estetiska uttrycksformer, till exempel lek, bild, musik, dans och drama.Olika material, redskap och tekniker för att skapa och uttrycka sig.
Great interactive resources to teach fractions multiplication etc by jwinchester25 Feb 23