Experimentos de Física Ciencias de ESO Química i Color - Jornades De Recerca El suc rosat de col llombarda es torna vermellós amb suc de llimona i es torna de color verd amb amoníac. Com s'expliquen aquests canvis de color? Quin tipus de substància és el suc de col llombarda? Per fer-ho necessites: Preparació Dos vasos Suc de col llombarda Suc de llimona Amoníac Prepara una mica de suc de col llombarda. Marca dos vasos amb les lletres A i B i posa-hi aigua fins a la meitat de la seva capacitat. Afegeix suc de col llombarda als dos vasos fins que la mescla quedi de color rosat. Afegeix suc de llimona al vas A fins que el líquid canviï a un color vermellós. Afegeix amoníac al vas B fins que el líquid canviï a color verd. El suc de col llombarda és un indicador àcid-base.
Naturals IES Margarida Xirgu Unitat 1. Introducció al mètode científic. Unitat 2 . La matèria. Unitat 3.Els àtoms i les seves unions. Unitat 5. "Si no fos per l'electricitat, tots estaríem veient la televisió a la llum de les espelmes". George Gobel, humorista (1919-1991) Lectura i resum • Punt 1: pàg. 92 • Punt 2: pàg. 93 • Punt 3: pàg. 94 • Punt 4: pàg. 96 • Punt 6: pàg. 100 • Fer l’activitat 27, pag. 103 Lectura i resum • Punt 1: pàg. 112,113 • Punt 2: pàg. 114 • Punt 3: pàg. 115 • Punt 4: pàg. 116-117 • Punt 8: Enunciar llei de Joule pàg. 122 • Punt 9: pàg. 124 Revisar plataforma Weeras.
El bloc d'Educació de la FUB | Entra, mira, llegeix, aprèn, comparteix,… BENVINGUDES I BENVINGUTS AL BLOC D'EDUCACIÓ DE LA FUB | Pàgina 2 Els passats dies 25 i 26 de novembre, els Estudis d’Educació Infantil de la FUB van celebrar la 3a edició de les Jornades de Diàlegs Educatius que portava com a títol “Amb Q de Química“ Estem molt contents i contentes de poder comptar ja amb la tercera edició d’aquestes Jornades que van néixer el curs 2009-2010 coincidint amb l’inici dels estudis de Grau en Educació Infantil a la FUB, i que després d’haver-nos avesat a les “Converses digitals” l’any 2009, i a la “Mirada sistèmica” l’any 2010, enguany hem centrat les Jornades en la manera de treballar la Química a infantil i primària, essent el 2011 l’Any de la Química. A continuació us deixem amb el recull de les principals aportacions de les xerrades i els tallers i esperem poder comptar amb els vostres comentaris: Divendres 25: 16:30h: Fira d’Experimentació. La Fira d'Experimentació a la FUB 18h: Presentació del llibre “Química a Infantil i Primària” Presentació del llibre "Química a Infantil i Primària" 18:30h: “Mengem química, naturalment”
Fira de la Ciència El divendres 9 de maig se celebra la Fira de la Ciència. Petits Grans Científics a les places Constitució i Josep Pla de Girona. Durant el matí (de 9.30 a 12.30) s’hi realitzaran tallers i demostracions amb l’objectiu de promoure l’educació científica i la divulgació de la ciència entre nens i nenes d’educació infantil i primària (entre 4 i 12 anys). La 7a edició de la Fira de la Ciència l’organitza el Grup de Recerca en Educació Científica i Ambiental de la UdG amb el suport de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital (UdG), de La Caseta de la Devesa (Ajuntament de Girona), del Servei Educatiu del Gironès (Departament d’Ensenyament) i de CaixaFòrum Girona (Obra Social “la Caixa”). Està prevista la participació d’uns 1.500 nens i nenes d’educació infantil i primària d’escoles de Girona i rodalies. Durant la jornada escolar s’ofereixen més de 50 tallers i demostracions diferents.
Grups de Recerca > Coneix medi > Monogràfic > Com és el lloc on visc? Hábitats, assentaments i ecosistemes Introducció Conèixer l’entorn en el que els nens i nenes es mouen i viuen és un element fonamental per a la comprensió de les seves característiques i la creació de vincles: sentiment de pertinença, arrelament, participació col·laborativa, activitats conjuntes, autoestima, etc. En algunes poblacions i barris aquesta exploració la realitzen lliurement els nens i nenes, en les seves hores d’esbarjo i de relació lliure amb l’entorn.. Però cada vegada més, aquestes les passen en espais tancats, amb molt poca interacció amb els espais oberts, aspecte fonamental en aquestes edats, pels seu desenvolupament i socialització i interpretació del medi. Plantejar com és el lloc on vivim, permet moltes entrades diferents, que es poden treballar a diferents nivells o escales geogràfiques: Com és la meva escola? Es pot plantejar la descripció i l’explicació del lloc: Com és? Propostes i experiències didàctiques P4. P4. P5. P5. P5. P5. P5. P3. P5. P5. P3. P3. P3. P5.