הזכות לטעות: על המורה בבית ספר ניל"י | חינוך אחר
הסיפור של בית ספר ניל"י עלה לתקשורת. ראיתי את בן הזוג אמש ונקרע לי הלב. חשבתי לעצמי – איך יכול להיות שמורה (שאולי עשתה טעות), נזרקת לכלבים ע"י בית הספר, משרד החינוך, הסתדרות המורים? הקונפליקט הסמוי בין המורים להורים מובנה לעצם הרעיון של בית הספר. הילד מבלה עם המורים (מורה אחת בכיתות הנמוכות) יותר שעות מאשר עם ההורים. ישנן תצורות שונות למעורבות הורים בבית הספר: 1. 2. 3. 4. 5. 6. יש בטח עוד מצבים. האתגר האמתי הוא של גישור ולא התנתקות, והיזמה לכך צריכה לבא מבית הספר. מצבים בהם ההורים יוצאים "להגנתו" של הילד הם מובנים, אבל המקרה של בית ספר ניל"י מדגיש כמה צריך להיות מנגנון שמנהלי בתי הספר צריכים להיות מוכנים אליו. נוהל כזה ראוי שיתורגל בכל קורס מנהלים, שהרי כשבאים שני עורכי דין ותוקפים, אני מאמין שקל להיכנס לחרדה… בכל מקרה, ראוי לחזק את המורה, אני מקווה שהורים ומורים ותלמידים מראים לה כמה הם אוהבים ותומכים (אפילו ללא הצורך לברר את העובדות). אני מאמין שמה שהבירור של 'מה באמת היה' מסיט את הדיון בעיקר.
Being Busy Permanently Reduces Your Capacity to Think Deeply and Creatively
The other day a friend mentioned that he’s looking forward to autonomous cars, as it will help lower the accident and fatality rates caused by distracted driving. True, was my initial reply, with a caveat: what we gain on the roads we lose in general attention. Having yet another place to be distracted does not add to our mental and social health. Little good comes from being distracted yet we seem incapable of focusing our attention. Among many qualities that suffer, recent research shows creativity takes a hit when you’re constantly busy. The idea is to balance linear thinking—which requires intense focus—with creative thinking, which is borne out of idleness. She is not the first to point this out. This saps us of not only willpower (of which we have a limited store) but creativity as well. Artists recontextualize reality and offer visions that were previously invisible. And that’s dangerous for quality of life. 1.
כל מה שחשבתם שאתם יודעים על למידה הוא טעות
Garth Sundem. "Everything You Thought You Knew About Learning Is Wrong", January 29, 2012. המחבר ערך ראיון עם רוברט ביורק (Robert Bjork), המנהל של מעבדת הלמידה והשכחה (Learning and Forgetting Lab) באוניברסיטת UCLA , פרופסור לפסיכולוגיה ומומחה בעל שם לדחיסת מידע בדרך שתאפשר למידע לא להישכח. ביורק טען כי אנשים נוטים ללמוד חומר בחלקים גדולים. ביורק מסביר ש- interleaving מוצלח מאפשר לכם "למקם" כל מיומנות בין המיומנויות האחרות. ביורק טוען גם ש- interleaving ושינוי מקום הלמידה יעזרו לכם לשלוט במיומנויות בתחומים שונים , בין אם אתם לומדים מתמטיקה, צרפתית או מנסים להפוך לרקדנים טובים יותר. ביורק טוען כי אם אתם לומדים ואז מחכים, המבחנים מראים שככל שאתם מחכים זמן רב יותר מהלמידה, כך תשכחו יותר. ביורק מסביר זאת כך: כאשר אנחנו מכניסים חומר לזיכרון, אנו עושים יותר מאשר לגלות אותו אחרי כן. תשכחו מלשכוח. זאת מאחר ולבני אדם יש יכולת אחסון מידע בלתי מוגבלת, ההיזכרות תוך נבירה בכל פרטי המידע שקיים במוח יכולה להיות בעייתית. קישור למאמר באנגלית
5 reasons why your company has a high turnover rate
Did you ever try looking into why your employees are leaving your company? Have you thought about the possible reasons as to why this might be occurring? This article will help answer the question as to why your company may have a high turnover rate and what can be done to deal with the issues. Poor management This is a very important factor that may result in people leaving the company as managers fail to properly establish communication with the employees. This may happen because managers fail to display proper use of communication skills and hence end up promoting ( digital advertising services )a rather autocratic behavior where employees have no say in what is happening around them.
לומד לדבר: טעות אחת ואתה מחוסל
אין הרבה טעויות שיעלו לכם בהרצאה, אבל יש טעות אחת שכדאי לעשות הכל כדי להימנע ממנה. זו טעות שהיא כמעט בלתי מורגשת, וגם מרצים מנוסים שמלהיבים את הקהל יכול למעוד בה. היא לא תמנע את מחיאות הכפיים בסוף. היא לא תמנע מאנשים לגשת אליכם בסוף ההרצאה ולהגיד כמה הם נהנו. אבל, היא תמנע את הדבר החשוב ביותר שבשבילו קמתם לדבר מול קהל מלכתחילה - היא תמנע מהקהל שלכם לקום ולפעול. בין אם אתם מדברים מול קהל של מכבי אש על אמצעי בטיחות באש, או מול מהנדסי תוכנה על שימוש נכון בתבניות עיצוב, או מול משקיעים ומנסים למכור להם את הסטארט אפ החדש, הדבר החשוב ביותר הוא הקריאה לפעולה. כדי שקריאה לפעולה תתקבל בהבנה, המאזינים שלכם יצטרכו תשובה לשאלה "בשביל מה אני צריך את זה בכלל". הטעות, אם כן, שתעלה לכם בהרצאה הינה התעלמות משאלה זו. איך בונים הרצאה שמצליחה להניע לפעולה החסם הראשון שימנע מהאנשים שלכם לפעול הוא חסם ה"בשביל מה". ככל שההרצאה קצרה יותר, יש להשקיע יותר זמן (יחסי) במכירת הבעייה - כלומר בהסבר למה נושא ההרצאה בכלל חשוב. הנה מספר דרכים כיצד לעשות זאת: 1. הכי טוב להתחיל ממקרה שקרה למאזינים. 2. 3.