background preloader

Vi kämpar för ett skräpfritt Sverige

Vi kämpar för ett skräpfritt Sverige

Energispanarfilmen, F-6 Falken och Rosa ger en introduktion till begrepp som energi, växthusgaser och klimatförändringar. Filmen kan användas när ni arbetar med övningen Vad är energi? för åk F-6.Röst: Olle Sarri Till Energifallets startsida Samtalstips innan och efter filmen: 1. Har eleverna hört talas om klimatförändringar? 2. 3. Berättade filmen något ni inte tidigare visste? Har du tankar om Energispanarfilmen, eller kanske hela Energifallet.se? Material för skola och förskola | Håll Sverige Rent Batteriskolan Batteriskolan är en webbportal med spännande pedagogiskt material och roliga uppdrag för elever i åk F-6. Materialen inspirerar till ett lustfyllt lärande om batterier, återvinning och miljöfrågor. Det ger också dina elever möjlighet att tillämpa matematik, svenska, bild, naturorienterande ämnen och hem- och konsumentkunskap på ett roligt sätt Gå till Batteriskolan (extern länk) Det stora Örnäventyret Med "Det stora Örnäventyret" lär ni er mer om allemansrätten på ett lekfullt och engagerande sätt genom värderingsövningar, aktiviteter och lekar. Ladda ner "Det stora Örnäventyret" (pdf) Mofflor och människor – en storyline om resurser Den pedagogiska metoden Storyline används för att lyfta fram frågor kring vad som är resurser och vad som är skräp. Ladda ner "Mofflor och människor - en storyline om konsumtion" (pdf) Blixtpatrullens äventyr Välkommen till ett material som vill inspirera till arbete med nedskräpning, återvinning, återanvändning och allemansrätt. Sälles skräpbok

Världsnaturfonden WWF Sverige | Världsnaturfonden WWF Barr och Pinne räddar världen: Allemansrätten En man är ute i skogen med sin hund som springer fritt och skrämmer alla djuren. Mannen är i full färd med att bryta av en stor gren för att ge till hunden. Barr och Pinne rycker ut och hinner precis fram så att de kan hindra mannen från att bryta av grenen. Hage i kontrollrummet trycker på den magiska knappen och mannen somnar, men varken Barr eller Pinne vet så mycket om allemansrätt - eller vad de ska göra med hunden. Som tur är vet Stickan allt: "Tänk på hur du beter dig i naturen. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp Stäng 1. Se en film om hur man skapar klipp. DelaKopiera länken genom att trycka ctrl+C på PC eller cmd+C på Mac. Så kan du använda programmet i din undervisning Lärarhandledning Ladda ner (PDF)

CYKELCHOCKA SVERIGE! Lördagen den 6 september (v 36) uppmärksammas cykelns roll i staden och för klimatet av Naturskyddsföreningens lokala eldsjälar över hela landet, och självklart hakar vi på med vår grunskolesatsning, läromedlet Energifallet! Vi har förberett ett upplägg med övningar från Energifallet.se för att du och dina elever ska kunna arbeta med trafik, transport och lokal påverkan under veckan! Övningarna nedan kan spridas ut på 2-3 dagar och upplägget börjar i konkreta undersökningar och avslutas med att eleverna får reflektera över vad mer cykling kan betyda för miljön och hur man kan vara med och påverka för ett cykelvänligare samhälle. Den 6:e september kommer hela landet att bubbla av cykelverkstäder, tävlingar av olika slag, snack om bästa däcken, rutterna och politiken, klimatet och förutsättningarna för cykelns framfart i Sverige. Lycka till! Dag 1 - skolan: Vi undersöker del 2: från A till B.Inledningsuppgift. Dag 2-3 - samhället: Skapa publicitet – förändra världen! Inledningsuppgift.

Polarön - En Storyline om Klimat | Svenska FN-förbundet Klimatförändringarna angår oss alla. Svenska FN-förbundet har tagit fram en Storyline om klimat för lärare som vill arbeta med frågan på ett annorlunda sätt. Denna storyline ger kunskap om klimatet och stärker elevernas engagemang för hållbar utveckling, miljö och internationell samverkan. Handlingen utspelar sig på en påhittad ö i polartrakterna där konsekvenserna av klimatförändringarna är påtagliga. Följande ämnen ingår; naturvetenskap, samhällskunskap, svenska, slöjd, hemkunskap, engelska samt idrott och hälsa. Man kan använda cirka 3 veckor till Polarön men upplägget är flexibelt. Ladda ner Polarön som pdf (PDF-dokument, 7,9 MB) Kontakta oss Vid frågor, kontakta:Helén Huledal, skolansvarig Tel: 08 462 25 81 Ansvarig för sidan: Terese Johansson Uppdaterad 31 mars 2014 Publicerad 4 juni 2008 Läs fler nyheter Too young to wed 24 apr-18 maj Stadsgårdshamnen 22, Stockholm Utställningen "Too young to wed" visas på Fotografiska museet i Stockholm. Se hela kalendariet Instagram

En miljon små steg - Tips för en bättre miljö Rätt sopa på rätt plats | Sopor.nu - en överblick över olika platser som tar emot ditt avfall Sopor ska lämnas till olika platser beroende på vad det är: Återvinningscentraler Till kommunernas återvinningscentraler (ÅVC) kan du lämna grovsopor (exempelvis trasiga möbler och annan inredning), trädgårdsavfall, farligt avfall (exempelvis elavfall och färg), metallskrot (även den gamla stekpannan) samt mindre mängder byggavfall. De tar ofta också emot en del förpackningar, exempelvis stora wellkartonger eller frigolit som inte ryms i behållarna på återvinningsstationerna. Flera återvinningscentraler tar också emot kläder eller saker för välgörande ändamål. På återvinningscentralerna finns personal som kan hjälpa dig rätt. Återvinningscentraler kan också kallas återvinningsgård, kretsloppspark, återbruk med mera. Sök på Lokal information för att se var din närmaste återvinningscentral finns. Till sidans början Återvinningsstationer På återvinningsstationerna (ÅVS) kan du lämna förpackningar och tidningar.

HannasHus.se - Hannas Hus

Related: