http://learnenglishkids.britishcouncil.org/en
Related: Skoltips • Engelska • listening and watching videos • natalochka1250 olika sätt att redovisa en bok Jag hittade ett gammalt papper hemma bland mina gamla skolböcker. Det var en lista som vi fick från vår svenska lärare när jag gick i grundskolan. Det var någon gång under 90-talet men det går fortfarande att använda dessa idéer till redovisningar, så nu delar jag med mig av listan till er. Uppträd som en av personerna i boken - berätta om dig själv och din roll i berättelsen.Gör en intervju med en av personerna i boken.Spela upp en scen ur boken.Gör en beskrivning av en av personerna, muntligt eller skriftligt. Vill du ha fler tips på hur man kan redovisa en bok?
Glosmaskin Right on 5 Libers onlinebok + glosmaskin = sant Om du arbetar med Libers Onlineböcker så finns länkar till Libers glosmaskiner i Onlineböckerna. Du kan också göra egna gloslistor med just de glosor som är aktuella för dig och länka till dem från rätt ställe i Onlineboken. Alternativ läslogg Läsloggar är ett utmärkt arbetsverktyg i läsundervisningen har varit min åsikt till jag läste en liten artikel med rubriken Rethinking Reading Logs. Artikelförfattaren Sarah Davis upptäckte en dag att – ja, visst läste hennes elever och skrev sina läsloggar – men det fanns ett MEN, upptäckte Sarah. Eleverna såg på läsningen som en uppgift och inte på något de gjorde för nöjes skull. Inte heller när de faktiskt uppskattade boken de läste.
Berättelser som berör Läsårets sista lektion blev passande nog med ett härligt gäng ungdomar som går ut nian. Lektionen bjöd därför på sammanfattande tankar om ämnet svenska. Undervisningen har bland annat haft som syfte att: Så ärtor och bönor på wettexduk Godmorgon, så härligt att vakna redan kl. 7:30 av sig själv och känna sig utsövd. I dag ska jag jobba några timmar, vi har öppet hus på förskolan mellan 11-13 idag! Om någon vill titta in så är adressen Sigurd Rings Gata 59 i Helsingborg. Engelska spel Det engelska språket omger oss alltmer i vardagen. Spela dessa engelskaspel så att du kan, vågar och vill använda engelska i olika situationer. Här har vi samlat alla spel inom ämnet Engelska. Starta med ”Grej of the day” – Två åttaåriga elever knackade på dörren strax innan jul och frågade: ”Kan vi få en grej?”, säger Umeåläraren Micael Hermansson. Varpå han bad att få veta vilka de har haft innan. – ”Hmm… vi har haft Påskön, Marie Curie, Mary Shelleys Frankenstein och… Nessie, Loch Ness-djuret!”.
Tema Valet Valet kommer väldigt lägligt i höst vid skolstart när man ändå ska prata om regler och vem som bestämmer hemma, i skolan och samhället. Min ö I min etta kommer jag börja lite lätt med att eleverna får göra en övning där de tränar på att säga sin åsikt. Vad skulle du ta med dig till en öde ö för att klara dig? Eleverna får tänka själva först, klippa ut och klistra in fem saker på sin ö. Sedan får de i mindre grupper presentera sina förslag och förklara sina val. Öjaby skolbibliotek - Engelska Engelska | | Läsa | Titta | Lyssna | Experimentera/Öva/Träna/Skapa | Spela | Länksamlingar | Undervisa/för pedagoger | På biblioteket News in levels - Läs nyheter sorterade efter olika svårighetsgrader. Har även översättnigsruta till svenska.Oxford Owl - Stor samling av gratis e-böcker för både skolan och hemma. Även övningar och frågor. Kräver inlogg men är gratis.The Game: Hello på SLI.se (Finns även: Numbers, Sports, Animals, Senses, Time, Body and clothes, Food, Feelings, Family) F-6 (14 min)Go Yoyo go!
page Tipsbanken är en ny portal för pedagogisk personal i skolan som samlar tips, råd och idéer för att förenkla och förbättra samarbetet i vardagen mellan pedagogen och elever med och i olika typer av svårigheter. Tips och idéer kommer från pedagoger som delat med sig under våra VIS-kurser (Verksamt i skolan). Du kan läsa alla tips genom att välja det område som du är intresserad av i menyn till höger. Kommer du på nya saker som du vill tipsa om finns möjlighet att göra detta. Vi förbehåller oss rätten att själva avgöra vilka tips som ska införas och när. Denna sida är under ständig utveckling och vi hoppas att det finns sådant som kan hjälpa elever att få en bättre skolvardag och att gå rakryggade genom hela skolan.
11 klockrena uppfinningar som kommer göra livet betydligt enklare. Ibland kan vardagen vara ganska krånglig. Men eftersom vi har en förmåga att följa våra dagliga rutiner kanske vi inte alltid tänker på att många små problem faktiskt skulle undvikas. Det finns nämligen en hel del människor där ute som gillar att tänka ett steg längre. Människor som får en snilleblixt och som antingen utvecklar en helt ny grej, eller som bara förbättrar en uppfinning som tidigare hade uppenbara brister. Dessa personer lyckas ibland bli rika på sina idéer, men allt för ofta får de inte den uppmärksamhet de så väl förtjänar för sina genidrag. Därför har jag nu samlat 11 smarta och häftiga uppfinningar som på olika sätt kan hyllas då de underlättar vår vardag ganska rejält.
Språkträningssidor Här finns länkar till olika typer av sidor som är skapade just för språkträning. Du hittar allt från väldigt enkelt uppbyggda ”fylla-i-övningar” för träning av vokabulär och grammatik, som kanske passar somliga av dina elever, till mer kreativa övningar. Några favoriter: Babelnet Theme Park (tematiskt baserade övningar på olika nivåer - i kategorin Blandat) BBC Learning English (mängder av aktiviteter av olika slag, många knutna till aktuella nyheter - i kategorin Blandat) Breaking News English (färdiga nyhetsbaserade lektionsplaneringar skapade av engelskläraren Sean Banvilkle med övningar av olika slag - i kategorin Blandat) British Council Learning English (massor av aktiviteter för såväl yngre elever (Kids) och äldre (Adults) - i kategorin Blandat) ESL Discussion (mer än sexhundra diskussionsämnen från Sean Banville som även gör Breaking News English - i kategorin Kommunikationsövningar) Film English (lektionsplaneringar för olika nivåer baserat på korta filmer från bl.a.
31 kvinnor som är viktigare för svenska elever att lära sig om än namnen på nazistiska generaler Under torsdagen släppte Dagens Nyheter en granskning om att historieböckerna i svenska skolan har glömt kvinnorna. I en av de granskade böckerna framgår det att det finns fler namngivna nazister än kvinnor i en tredjedel av boken. 31 nazister och 21 kvinnor. Böckerna som granskats är skrivna för den läroplan började gälla 2011och som hade högre krav på jämställhet i undervisningen. Att det trots det ser ut som det gör är orimligt. Det finns nämligen en hel drös kvinnor genom historien som svenska skolelever borde lära sig om.
Bedömningsstöd i engelska Diagnosmaterial i årskurs 1-6 Som stöd för bedömning i engelska finns ett nationellt diagnosmaterial som kan användas av lärare under flera år under grundskolans tidigare del. Kärnan i materialet utgörs av olika uppgifter som riktar sig dels till yngre elever, dels till lite äldre elever. Uppgifterna har fokus på färdigheterna lyssna och läsa och förstå, tala, samtala samt skriva. För att du ska få tillgång till diagnosmaterialet krävs det att du har inloggningsuppgifter till bedömningsportalen, samt behörighet i ämnet engelska. Diagnosmaterial i årskurs 1-6 (Skolverkets bedömningsportal) Så får du tillgång till bedömningsportalen