http://www.youtube.com/watch?v=yrln8nyVBLU
Related: Nätsmart17 bilder på hur det är att vara tjej på internet 2016 Att vara tjej på nätet innebär för många att ständigt tvingas ta emot sexmeddelanden som man aldrig bett om. I dagsläget finns det väldigt lite statistik i ämnet, så vi frågade våra kvinnliga snapchat-följare hur verkligheten ser ut för dem. Här är svaren på fick – samt några exempel på hur kvinnors inkorgar kan se ut. Kredd till Assholesonline.
Nätjättar lovar EU att bekämpa näthat Näthatet hotar i förlängningen demokratin, menar fyra av världens största internetföretag, som nu accepterar nya EU-regler om att skärpa kampen mot hatiskt innehåll på nätet. Facebook, Twitter, Googleägda Youtube och Microsoft lovar att följa en uppsättning uppföranderegler. I ett pressmeddelande om regelsamlingen skriver EU-kommissionen och de fyra internetföretagen att spridandet av hatiskt innehåll inte bara negativt påverkar dem det riktar sig mot utan även har en ”nedkylande effekt på den demokratiska debatten”.
Acceptera aldrig att någon skriver otrevliga saker till dig - Aktuellt - Privat - Telia.se Blir du utsatt för något som känns riktigt jobbigt, en bild som visar en privat situation eller att någon sprider allvarliga rykten, ska du polisanmäla det. Det är inte alltid lätt att veta vart gränsen går. Därför kan du alltid ringa polisen eller andra organisationer för att få tips på hur du kan gå vidare. Det är också viktigt att veta att alla kränkningar inte är ett brott. Men att hota om misshandel eller att döda någon, så att den utsatta blir rädd, kallas för olaga hot och är ett brott. Samma sak gäller ofredande, som att vid upprepade tillfällen skriva nedsättande kommentarer om någon på nätet.
Kränkande behandling Här hittar du korta referat av några beslut om anmälningar som gäller kränkande behandling. Uppgifter som kan identifiera enskilda har ändrats eller tagits bort. Till höger på sidan ser du också vilka regler Skolinspektionen och Barn- och elevombudet utgår från, när vi utreder anmälningar om kränkningar. Här kan du läsa korta referat av några av Skolinspektionens och Barn- och elevombudets beslut som gäller kränkningar:
De vill ha nätsmarta elever Madeleine Högman och Karin Lepistö. Foto: Mikael Andersson Murgårdsskolan är en centralt belägen F-9-skola i Sandviken med 530 elever. Alla elever från och med årskurs ett har varsin dator sedan tre år tillbaka, då man blev första skolan ut i Sandvikens kommuns en-till-en-satsning. Samtidigt startade arbetet med Nätsmarta: ett elev- och vardagsnära helhetsgrepp på undervisningen som är grundat i dagens digitala förutsättningar. Domstol: Facebook måste radera hatinlägg Fallet har drivits av Österrikes parti De Gröna efter att någon hade upprättat ett falskt konto i partiledaren Eva Glawischnigs namn. Domstolen i Wien slog fast att falska och hatiska inlägg mot Eva Glawischnig på Facebook ska tas bort. Rätten ansåg att det inte räckte att bara radera inläggen i Österrike utan att det gäller alla liknande inlägg som har gjorts över hela världen. Domstolen menar att en sådan process är lätt för Facebook att automatisera, skriver BBC. Domen ses som en stor seger för de som kämpar mot så kallade nättroll och spridning av falska nyheter på sociala medier. Men den kan även få betydelse internationellt där användare i andra länder kan hänvisa till domen.
Kidish – Språket i ditt barns digitala vardag Kidish är det språk som lever och utvecklas i appar, TV-spel, forum på nätet och i miljontals SMS som skickas dagligen. Vi kallar detta språk kidish och det används av över en miljon svenska ungdomar i åldrarna 12–16 år. Sajten är ett verktyg för dig som förälder. För en skola fri från porr Ni kanske har sett att centerkvinnorna har startat en kampanj för en porrfri skola där man förordar filter på alla skoldatorer. Det strider ju mot all forskning på området så jag spelade in en liten film som sammanfattar kritiken mot den typen av satsningar. För den som vill läsa mer rekommenderar jag mina böcker. Här länkar jag till förlagens sidor men böckerna finns såklart hos alla bokhandlare också. Vad gör unga på nätet?