Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska.
Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten? Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. Matematik - För de allra yngstaTiotal och entalMixade räknesättFör de lite äldre barnen Lär dig siffrorna med radioapan! Klicka på bilden för att höra vad siffrorna heter och för att lära dig hur de ser ut. Katten musen tiotusen Minisebran Klicka på bilden för att ladda hem Minisebran . Räkna 1-5 med ankor Klicka på bilden för att spela. Räkna 1-10 med ankor Klicka på bilden för att spela. Klicka på bilden för att spela. Smälla ballonger 1-20 Smäll ballongerna i rätt ordningsföljd. Skjuta på ankor. Klicka på bilden för att spela. Skjuta på ankor. Klicka på bilden för att spela. Hjälp Nicke nyfiken att räkna kycklingar Ekorren Hajspel. Mata pingviner
Appar som hjälpmedel | autismnvskane
Här följer ett urval av iOS-appar (iPad, iPhone, iPod) i några olika kategorier. Listan kommer att uppdateras då och då framöver. - Dexteria: Handmotorik - Teckna: TeckenHattens teckensamling med filmer. - TeckenLex: teckensamling med filmer. - Ritade tecken: SPMI:s tecken från Ebba Editor. Kommunicera med bildkartor: - Grace Picture exchange for non-verbal people: PECS-app utan talsyntes. - Pratkort: Svensk app med 500 bilder. - Tap Speak Choice: Svensk talsyntes och PCS-bilder medföljer(dock på eng). - GoTalk Now: Talapparaten nu som app. - Grid Player: Kommer i mars till App Store som iPad app och senare även för iPhone/iPod. Kommunicera med situationsbilder: - Scen Speak: Lägg till tal eller ljud till ”hotspots” i egna importerade bilder. - Scene & Heard: Lägg till nyckelord med bild och tal i anslutning till egna bilder. Övrigt - Pictogram: bildsamling med pictogram. - First Then - Visual Schedule Planner - Schedular: Videoscheman eller bildscheman. - Home Routine: Endast text. - Picture Planner
Appar som hjälp vid läs- och skrivproblematik
Jag fick en fråga om vilka appar jag rekommenderar till elever med läs- och skrivproblematik. Här kommer min lista med appar utan inbördes ordning. Jag har tagit med appar med lite olika funktioner: Talande tangentbordTalsyntesRättstavningOrdprediktionOCR-läsareÖversättarePDFläsare både med och utan anteckningsmöjligheterAnteckningsverktyg med skriv och ljudfunktioner När det gäller appar för läs- och skrivhjälp finns flera bra som jag rekommenderar beroende på syfte. Inte alla elever gillar det talande tangentbordet som läser upp varje bokstav för sig, eller varje skrivet ord. Skolstil- (22 kr)En enkel och tydlig app med ljudande tangentbord och få extrafunktioner. Då skulle jag idag välja, Pixter, 22 krSkolstil, 22 krClaro Speak, 7 kriBooks, PDFreader och Anteckningsappen gratis Relaterade Appar för elever i behov av läs- och skrivstöd By phaewilk MorgueFile Jag brinner för att alla elever ska få tillgång till litteraturen, att få uppleva bokstävernas underbara värld. I "Allmänt" I "Appar"
SFI-appar för yngre och äldre elever
Jag fick en fråga om appar för SFI som fick min hjärna (och hjärta) att gå igång. SFI och arbetet med nyanlända elever har alltid legat mig varm om hjärtat. Dessa underbara barn som genom att vara just barn, leker sig in i den svenska skolan. Vilka appar skulle fungera för dem, för att ge dem en större chans att integreras i den svenska skolan, ge dem en större chans att kunna delta på sina egna villkor, och också kunna dela med sig av sina egna berättelser i ord och bild. Jag har letat efter appar som ökar ordförrådet i text och bild, appar som låter, som härmar, som spelar in lektioner för att sedan kunna lyssnas på flera gånger, appar för att dokumentera och göra egna berättelser, appar för samarbete och reflektion… Jag har delat upp dem i två grupper: en samling för yngre elever och en samling för äldre elever. Appar för yngre elever: Appar för äldre elever:
Recension av Knäck läskoden - Träna bokstavsljud på ett lustfyllt sätt
Användningsområden och funktioner Appen Knäck läskoden ger ytterligare ett verktyg till den första läs- och skrivinlärningen, ett komplement till lästräning och skrivövningar på ett lustfyllt och multimodalt sätt. Tanken med appen är att eleverna ska kunna träna på bokstävernas ljud och form. Utvecklarna skriver själva att appen även syftar till skrivriktningen. Appen tränar grundförutsättningarna för läsning; hur fonem och grafem hör ihop. Appen har två delar som i sin tur är delade i tre delar. Träna: Välj bokstav, Slumpmässig bokstav och Nonsensord. Spel: Bokstäver, Nonsensord och 120 ord. 120 ord är en övning i att läsa vanligt förekommande helord. Det finns några få inställningar att göra, men de är viktiga för att träningen ska bli så effektiv som möjligt. Musik i menyer på eller av.Dölja skrivriktningen.Använda stora bokstäver. Tre delar i ”Träna” - Välj bokstav - Slumpmässig bokstav - Nonsensord Tre delar i ”Spela” - Bokstäver - 120 ord Inställningar Appen är enkelt utformad.