[17] I si hi posem una mica de música? Recordo quan anava a l’escola o a l’institut i aprenia anglès. M’encantava el dia que la professora o el professor de torn deia que hi hauria una cançoneta. Era genial, perquè a mi em semblava que era un moment de relax i distracció. Ara que sóc jo la que puc decidir si ofereixo cançons o no als meus alumnes, m’adono que no ho faig mai. No ho he experimentat, però us deixo aquí algunes de les idees que em vénen al cap per treballar amb algunes cançons: 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. Estic segura que vosaltres useu altres cançons a l’aula. Ah! Imatge: Rubén Hernandis (www.enfoquezoom.com) /Foter T'agrada: M'agrada S'està carregant...
TEXT TEATRAL Llegeix aquest fragment d’una obra de teatre: ESCENA I(S’aixeca el teló. L’escenari es va il·luminant lentament. A poc a poc es pot veure la selva, plena de vida i colorit: arbres frondosos, arbustos gegants. També se senten els sorolls més diversos produïts pels animals que l’habiten.)VEU EN OFF: -La mítica selva. (Se sent llunyà el soroll del tam-tam cridant a reunió. GALL:- Quiquiriquic…! ( Dels llocs més inesperats van sorgint els animals donant lloc als comentaris més diversos.) GAT: -Ja t’he dit, estimat Jerri, que pots estar tranquil, que et concedeixo un dies de treva (pau). RATOLÍ: -Gràcies, Tom. (Segueixen una animada conversa. Treballem la llengua i literatura catalanes: Els gèneres literaris. Adreçat a L'ESO. Dins de tota obra literària podem trobar tres grans gèneres literaris: la narrativa, la dramàtica i la lírica. Anem a veure'ls breument. 1. És un gènere escrit en prosa, on un narrador o narradora explica en primera o en tercera persona uns fets que estan protagonitzats per uns personatges dins d'un ambient determinat. Ex: Aquell vespre, la Irina no es va voler deixar engatussar per les amigues, i tot just, se n'anà cap a casa seva. (Fragment inventat) .Per tal de saber més sobre el text narratiu clica a: o bé, el powerpoint de nou pàgines: 2. És un gènere escrit en prosa o envers, on els personatges representen de manera directa l'acció, i en cas aquest, no hi ha cap necessitat de ser relatada. MARIA: Què et va semblar la pel·lícula de cinema de l'altre dia? JOAN: A mi excel·lent, no havia vist rest semblant en tres D. MARIA: De fet, no em va acabar de convèncer gaire l'argument. JOAN: Doncs, potser els efectes especials em van distreure i fixar-se en altres elements. .En powerpoint: 3. Amén. 1.
Recursos per a l'autoaprenentatge 1. Comprensió oral Lectures. Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià Selecció de lectures de nivell A2 per practicar la comprensió oral i escrita acompanyades de test de resposta Veritable/Fals. FontdelCat. Consta de 5 mòduls amb activitats orals, escrites, lectures i activitats de comprensió global basades en situacions pròpies de la universitat, tant en contextos formals com informals. Quaderns virtuals. Recull de cinc diàlegs protagonitzats per alumnes d'Aula d'Acollida que es poden veure, escoltar i llegir en vídeo. Glops de lectura i comprensió Recull d'activitats de comprensió escrita i oral agrupades en diferents nivells: inicial, intermedi, avançat i expert. Escolta, llig i respon Recull 6 activitats de comprensió oral i escrita sobre temes quotidians. [torna a l’índex] 2. Viure a Catalunya. Recull de converses senzilles sobre temes quotidians adreçat a persones que acaben d'arribar a Catalunya i no coneixen la llengua catalana. A l’abast. Guies de conversa universitària 3. 4.
1º ESO Aprender - repasar: Lengua Todas las actividades son interactivas,doble clic sobre el enlace. Tema 1 .................................................... El Lenguaje literario La palabra significado,sonidos fonemas El texto forma y función Lenguaje verbal y no verbal Test Tema 2..............La narración,lenguaje oral/escrito,palabras primitivas,derivadas y géneros literarios. Estructura de las palabras Tema 3.................................................Género nominal, sustantivos. Clases de sustantivos Género y número del sustantivo La carta Tema 4.................................. La descripción El adjetivo Tema 5................................................ El verbo El verbo, Modo Novela,cuento y resumenTestTEST El determinanteDeterminativosDemostrativos y posesivosNumerales e Indefinidos DEMOSTRATIVOS DETERMINANTES NUMERALES E INDEFINIDOS La rima,el verso y resumen Palabras compuestaLAS PALABRAS COMPUESTASPALABRAS COMPUESTAS La líricaTESTTema 9...............................................................
EDU365 Aventura't amb l'ortografia 1. La B i la V 2. Escric majúscules 3. 1. 1. teatre d’escola | Bloc funcionant amb el WordPress (Anar a la Taula de Continguts) Amb pinzellades de contes de Pere Calders en motiu del centenari del seu naixement Escena I. (En una casa. PAGÈS 1: És horrible, senyor. AMO: A veure, a veure. PAGÈS 1: Cavant a l’hort, he trobat una mà. AMO: Una mà? PAGÈS 1: Una mà esquerra, senyor. AMO: On és? (Entra una noia amb la mà amb molta cura, desembolicada en un paper de diari) ESTHER: És una mà fresca, tallada de poc, i sens cap mena de dubte pertanyent a un home. AMO: Molt bé Esther. PAGÈS 1: Sota els clavells de les Índies, embolicada amb paper de diari. AMO: La mà rai, el que em preocupa és la resta. PAGÈS 1 I ESTHER: No, senyor, no hem trobat res més. AMO: Que vinguin tots, que passarem revista. (El pagès i la pagesa criden pels dos costats de l’escenari) PAGÈS 1 I ESTHER: Veniu, veniu tots, el senyor Josafat us crida! (Comencen a entrar pagesos, pageses i nens) AMO: Ensenyeu-me les mans, no voldria encetar una recerca del que li falta a aquesta mà, i que resultés que fos d’un de vosaltres. AMO: Tota?
Géneros literarios Las obras literarias presentan una serie de rasgos diferenciadores que permiten que las clasifiquemos en distintos grupos a los que se denomina géneros literarios. Tradicionalmente se han distinguido tres grandes géneros literarios: épica o narrativa, lírica o poesía y teatro o dramática. GÉNERO NARRATIVO. Se incluyen en el género narrativo las obras literarias en las que un narrador relata una historia ficticia protagonizada por unos personajes en un espacio y en un tiempo determinados. GÉNERO LÍRICO. Copia de Géneros literarios 1º ESO.pptx Aquí tienes también algunos EJERCICIOS INTERACTIVOS para trabajar los distintos géneros literarios.
4 cats : 4cats Ja hi som tots En Pep, l'amo del pis, i la Bel viuen junts. Avui trien un nou company de pis 19/04/2010 | 2958 visites El cactus La Sara va a una floristeria per comprar un cactus 26/04/2010 | 1316 visites El Barceló està molt bo La Sara i en Pep discuteixen sobre l'aspecte físic d'altres persones 21/04/2010 | 1126 visites La trucada La Bel i la Llum parlen per telèfon amb la seva família 28/04/2010 | 968 visites La sinceritat La Llum i la Bel parlen sobre maneres de ser i de comportar-se davant els altres 05/05/2010 | 702 visites Sopar romàntic En Pep demana parer a en Carles per portar una noia a sopar 10/05/2010 | 633 visites Delicatessen En Pep ensenya la Sara a fer un bon pa amb tomàquet 31/05/2010 | 632 visites Cap de setmana La Bel, en Carles i la Sara marxen fora de la ciutat el cap de setmana. 12/05/2010 | 570 visites La castanyada En Pep prepara una festa per la castanyada 14/06/2010 | 528 visites Sant Joan En Pep, la Bel, en Carles i la Sara expliquen com celebren Sant Joan 21/06/2010 | 502 visites
El.Cómic Teoría-Actividades Teoría: El cómic La historieta gráfica o cómic consiste en la narración de una historia a través de una sucesión de ilustraciones que se completan con un texto escrito. El lenguaje del cómic El autor de un cómic organiza la historia que quiere contar distribuyéndola en una serie de espacios o recuadros llamados viñetas. Características a) La narración es rápida. b) Se reproduce el lenguaje coloquial con: Titubeos (¡ca... caramba!). Actividades: 1ª.- Inventa un texto para las viñetas que van a continuación. Ver el original 2ª.- Cuenta la historia que ves en el dibujo con tus propias palabras. 3ª.- Dibuja una pequeña historieta cómica según tus posibilidades. Enviar mensaje con imagen CONECTORES PARA DAR UN SENTIDO LÓGICO A LA SECUENCIA DE LOS PÁRRAFOS. Exercicis interactius de lectoescriptura | Patufets al món Hem fet un repàs dels jocs i exercicis interactius que hi ha a la Xarxa perquè els nostres patufets treballin la lectoescriptura. Aquí en teniu uns quants, però segur que ens n’hem deixat. En coneixeu més? Hem procurat ordenar els exercicis segons la dificultat i els aspectes que treballen, però és una ordenació no pas exhaustiva, sinó orientativa. Esperem que trobeu aquesta tria útil i no dubteu a informar-nos de qualsevol problema o suggeriment que tingueu. Vocals: Exercicis que consisteixen en triar les imatges que corresponen a paraules amb una determinada vocal i les que no contenen aquesta mateixa vocal. Iniciació a la lectura: Recull d’activitats de lectura amb l’abecedari, els sons vocàlics, confegir paraules i frases i iniciació a la lectura sil·làbica. Consciència fonològica: Consta de tres nivells de dificultat per treballar la consciència fonològica. Juguem amb els sons!
ELEMENTOS DEL CÓMIC Clic en imagen para ver cómics creados por alumnado de 3º ESO Un cómic es un relato o historia explicada mediante viñetas o recuadros que contienen ilustraciones y en el que algunas o todas las viñetas pueden contener un texto más o menos breve. Para crear un cómic hemos de tener en cuenta los elementos que lo componen: Algunos elementos están relacionados con la imagen: VIÑETA, ENCUADRE, PLANOS, ÁNGULOS, METÁFORAS VISUALES, LINEAS CINÉTICASOtros elementos relacionados con el texto: CARTELA, CARTUCHO, BOCADILLO o GLOBO Elementos del Cómic from Hautatzen (Marian) Este curso, en clase de 3º ESO, hemos creado varios cómics basándonos en algunos textos del Poema del Cid en el marco de un proyecto más amplio denominado Cabalgando con el Cid .