Kurs - Geografi (Grundskolan)
Kursplan - Geografi Förutsättningarna för liv på jorden är unika, föränderliga och sårbara. Det är därför alla människors ansvar att förvalta jorden så att en hållbar utveckling blir möjlig. Samspelet mellan människan och hennes omgivning har gett upphov till många olika livsmiljöer. Geografi ger oss kunskap om dessa miljöer och kan bidra till förståelse av människans levnadsvillkor. Ämnets syfte Kommentar Undervisningen i ämnet geografi ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper om geografiska förhållanden och utvecklar en geografisk referensram och ett rumsligt medvetande. Undervisningen ska ge eleverna möjlighet att utveckla kunskaper om vilka mänskliga verksamheter, och av naturen framkallade processer, som påverkar jordytans former och mönster. Undervisningen ska bidra till att eleverna utvecklar förtrogenhet med hur man växlar mellan olika tids- och rumsperspektiv. Centralt innehåll Kommentar I årskurs 1-3 Att leva tillsammans Att leva i närområdet Att leva i världen Jordgloben.
Recension av Min geografi - Färdighetsträna länder, flaggor, städer och landskap
Användningsområden Min geografi har kartor över hela världen som man kan träna på. Här finns varje världsdel och under dessa finns länder, flaggor, huvudstäder och för några länder finns territorium, delstater, regioner, departement eller län. I spelläget väljer man om man vill lära sig, öva, göra ett prov eller testa slumpmässig vad man kan. Något som jag la märke till när vi använde appen var att svarsalternativen var i bokstavsordning och detta är ett gyllene tillfälle att träna detta i ett sammanhang. Jag gillar appen som färdighetsträning men jag skulle vilja ha mer konsekvens kring vad som finns med i den och även ha Sverige lite mer detaljerat. Jag jämför också med redan befintliga, gratis webbtjänster, som Seterra och Webbmagistern, där man också kan träna geografiska namn. Betyget för denna app blir en 4:a. Jag skulle också vilja flytta på knappen ”färdig” eftersom det är lätt att komma åt den mitt under träning. Funktioner Flaggor, länder och huvudstäder i nästan hela världen.
Geografi
Klicka på de olika delmomenten i geografi till vänster, för att komma till önskat område.Fler ämnesområden kommer att läggas in allt eftersom. Nedan hittar du dessutom lite roliga övningar i namngeografi och google earth. Namngeografi. Massor av olika interaktiva övningar. Allt från Sveriges län, till länder och huvudstäder, men också om världens största sjöar, bergskedjor mm. Jättebra och kul! Kartspel Ännu en till övning namngeografi. Ytterligare ett kartspel :) Denna övning är på engelska, men bra! Namngeografi länder i europa Dra ländernas namn till rätt land. Google Earth! Hämta hem programmet här. Bra filmer med förklaringar om vad du kan göra i google earth!
Evas Superkoll Säsong 1, Del 1-5
samhällskunskap Säsong 1 Eva Funck ger sig ut i verkligheten för att förklara och berätta om allt det där vi har omkring oss, men inte riktigt vet varför det finns. Del 1: Skrock. Eva berättar om varför det finns skrock och var olika skrock kommer ifrån. Produktionsland: Sverige Ålder: 6 Speltid: 39 min
Vill ni sjunga Europas länder och huvudstäder?
Recension av Geo Elevation - Appen med tydlig profil
Användningsområden Att göra en profil över ett område kan vara ett effektiv verktyg när eleverna ska geografiska analyser. Tyvärr har jag allt oftare valt bort metoden, eftersom det tar lite för lång tid att göra en snygg profil för hand. Dessutom kan det vara svårt för vissa elever att förstå vad och hur de ska göra, utan att de för den delen har svårt att göra geografiska analyser. Men med den här appen så går det snabbt, det blir snyggt och det är lätt att förstå hur du ska göra. När jag introducerar profilverktyget, som anger vilken höjd olika punkter ligger på, så brukar jag börja med något eleverna känner till. Profiler är något som jag numera ofta kan återkomma till i geografiundervisningen. Med hjälp av de olika möjligheterna till att dela, så är appen bra när elever ska redovisa kunskap genom texter eller bildpresentationer. Funktioner Undervisningens syfte Förmågor som eleverna ska utveckla Appen ingår i dessa listor: Just nu finns denna app inte med i någon lista
Geografi
Jag såg det här fina arbetet på Ann Cathrin Rosenberg Hammerens facebook sida och vill gärna visa det för er. Jag fick använda hennes bild här. Tack Ann Cathrin! Måttet på den stora cirkeln är 24 cm sedan minskar man varje cirkel med 2 cm. Följande kan man förslagsvis ha med på cirklarna,börja på den största cirkeln:1.
how to teach kids where in the world they live
For a long time now, I’ve realized that Maddy, Owen, and Cora have no idea where they live. Sure, they get that they live in Maryland and their Nanny and Pap and most aunts and uncles live in Pennsylvania, but they don’t really know where they live in relation to the rest of the world. Cora sees the American flag and calls it the American Idol flag. I know she’s four and that this knowledge and perspective is something that comes with time–and maturity–but I thought that it was about time we addressed the issue head-on. In order to really understand even why our country has different types of coins (and governments) than other countries–like we discussed when we wrapped and counted coins earlier this week–they have to first learn that they live in the United States of America–a place quite different from the United Kingdom where William and Kate got married this spring, or Japan where Cars 2 took place, or Italy where their Grandma and Grandpa visited this year. me on the map YES! Success!
Gratis material till förskola: Bok välkommen till världsdelarna
Ny vecka och nya dagar att göra det bästa av! Här på bloggen startar den med ett nytt materiel som jag delar med mig av. Den här gången är det en ny bok till min serie av Välkommen till böckerna. Boken är om våra världsdelar. Materialet består av bilder på jordklotet och bilder på våra världsdelar: Nordamerika, Sydamerika, Afrika, Europa, Asien, Oceanien och Antarktis. Syftet med materialet är att titta och prata om världsdelarna och titta på några av djuren som lever där. Gör så här för att sätta ihop boken: Klipp ut alla delar. Laminera dem och klipp igen. Klistra fast en bild på baksidan av den jordgloben med texten välkommen till världsdelarna. Sätt fast en bilder efter den första med hjälp av bokplast eller tejp, fortsätt att sätta fast varje bild efter varann. Sista bilden klistras fast på baksidan av den andra jordgloben. Vik ihop bilderna som ett "dragspel". Alla bilderna på världsdelarna är i färgerna som finns på Montessoris världsdels materiel.