background preloader

Ewas länkar för lågstadiet

Ewas länkar för lågstadiet
Blandat Faktabanken Länkar med frågor och svar inom alla tänkbara ämnen. Fria Nationalencyklopedin Här hittar du korta förklaringar till alla NEs uppslagsord. Länkskafferiet Skolverkets stora länkskafferi där du klickar dig vidare till allt mellan himmel och jord. Pics4Learning Här finns bilder som är gratis för elever att använda till sina arbeten. Unga fakta Här hittar du fakta om allt från stjärnor & planeter till däggdjur, världshav, dinosaurier och grekisk mytologi. UR Barn Lär dig om vulkaner, rymden, människokroppen och mycket mer på Utbildningsradions sida för barn och unga. Webbmagistern Testa dina kunskaper i olika ämnen. Wikimedia Commons Här hittar du bilder som du kan ladda ner gratis och använda i alla skolarbeten. Wikipedia Fri encyklopedi (uppslagsverk) där du kan söka information om allt du är intresserad av. Alla Sveriges fåglar Här hittar du bilder och fakta om alla Sveriges fåglar. Anatomisk atlas En atlas över hela kroppen. Bioresurs Biotopia Djurljud Lyssna på hur djuren låter. Draklandet

http://www.tiselius.net/ewa/lag/

Related:  Webbsidor Bra sakerlärarresurserLärarresurs

"En nyhetstidning för barn om barn" Fredagen den 7 april började påsklovet för Marcus, ­Matilda och Agnes, som går i femman på en skola som ­ligger nära Drottninggatan, där terrordådet hände. – Jag var jätteglad, det var fredag, sol och lov. Men sedan ändrades allt så snabbt, säger Agnes. Hon hade precis slutat skolan och sålde majblommor tillsammans med en kompis på Svea­vägen i närheten. – När vi frågade en dam om hon ville köpa sa hon att det hänt något i stan. Vi förstod inte först, men sedan kom det en massa människor som grät och blödde näsblod.

jlsu En av böckerna som jag tipsade om i mitt blogginlägg boktips 2015 handlar om hur vi ser på hjärnan och vår förmåga att utvecklas. Boken jag tänker på är Carol S. Dwecks ”Mindset – du blir vad du tänker”. Hon skriver om ”fixed mindset” och ”growth mindset” som är två olika förhållningssätt till hjärnan och möjligheterna att utvecklas och lära sig. En svensk översättning av begreppen kan vara statiskt och dynamiskt tankesätt.

Material för uppstart Luften är fylld av förväntan, ett nytt läsår står för dörren. Möjlighet till utveckling och kunskap, möjlighet till utmaning och skapande av varje elevs bästa skola. Här delar jag med mig av uppstartsmaterial. Glöm inte att använda det utifrån ett tydligt syfte, varför, hur och vad – nyckelorden. Läs mer om mina uppstartstankar här: tankar Tio tips för en inkluderande skolstart Många barn och ungdomar är nervösa nu, inte bara pirr i magen utan kanske har de ångest inför omställningen från lov till skola. Hjälp dem att komma tillbaka genom att förbereda dem noga på vad som sker den närmaste veckan. Här är tio tips för att få elever som har en positiv inställning till skolan:

Bonusmaterial - Prova på Majema - köp läromedel och kalendrar för lärare online Välkommen till Majemas arkiv med bonusmaterial!- Klicka på respektive bild för att komma till bokens bonusmaterial. Mitt i prick extramaterial Läsloppa Kalendrar Learning Study Variationsteorin är en vetenskaplig teori om lärande som är utvecklad från den Fenomenografiska forskningsansatsen. Teorin fokuserar vad som skall läras och hur innehållet kan behandlas för att det skall vara möjligt att lära. Teorin består av tre delar, Lärandeobjekt, Kritiska aspekter och Variationsmönster. Lärandeobjekt är den förmåga läraren vill att eleverna skall lära. Kritiska aspekter är de aspekter eleverna ej ännu urskiljt och vad som måste behandlas i undervisningen för att eleverna skall ha möjlighet att uppnå lärandet. Variationsmönster är olika specifika sätt att behandla innehållet så att lärandet blir möjligt.

Elevinflytande klart – PP-vägg svenska klart! Japp då har vi klarat av elevinflytandet till PP-väggen i svenska. I åk 1 är det inte helt lätt för eleverna men som jag säger till barnen: Så nu har vi tränat en gång! Vi pratade om hur man lär sig läsa och skriva. matteblogg på Mårtenskolan i Lunds kommun Uppgift lämplig för åk 2 och 3 Eleverna får 16 ”gräsbitar” var (1*1 dm stora, gröna kartongbitar) och tre kor. De tre korna ska få lite olika hagar. Ko nr 1 får själv bestämma hur hagen ska se ut. Förutom de 16 ”gräsbitarna” kan det finnas extra ytor med t ex en damm eller å inne i hagen. Storstadsmamman Blog: Ny klass till hösten Del 1 Jag vet jag vet, än så har inte ens sommarlovet börjar. Men jag märker att många efterfrågar vad man kan göra första veckan i skolan , samarbetsövningar. Hur kan jag arbeta för att få ihop gruppen/klassen. Här kommer några av mina tips och idéer.

Skolbanken Här delar pedagoger från hela landet på inspiration i form av tusentals pedagogiska planeringar, matriser och samtalsmallar. Du får vara med om du vill, det kostar ingenting att använda Skolbanken eller dess innehåll. Läs mer om Skolbanken » Om Skolbanken Skolbanken innehåller 10 000-tals exempel på planeringar, matriser och samtalsmallar. Turas om: Positivt tänkande – Kooperativt Lärande För att elever ska kunna samarbeta på ett fungerande och lärande sätt behöver de få möjlighet att träna på samarbetsfärdigheter. En av dessa är konsten att möta det andra säger på ett positivt sätt. Hur medlemmarna i gruppen bemöter idéer och tankar från andra bestämmer hur mycket eleverna vågar dela med sig. Det är här viktigt att vi hjälper eleverna i hur de kan bemöta varandra på ett sätt som främjar samarbete och ett positivt klimat. Redan under de första dagarna tränade vi på detta med våra elever i årskurs 1.

Related: