background preloader

Multiplikationssånger – att lära gånger med sånger

Multiplikationssånger – att lära gånger med sånger
Related:  MatematikDe fyra räknesätten

Strävorna Senast publicerade aktiviteterSamma area 8C8EAtt väga och jämföra 3A3CVad kan hända? 4D Fyra olika fyrhörningar 8C8EVäga paket och jämföra priser 2A2C3A3CBegreppet pengar 2A3ANyhet!IKT-strävorFrån och med 9 januari och åtminstone två månader framåt kommer vi att publicera en IKT-sträva varje vecka. För att kunna fortsätta ännu längre hoppas vi få in idéer och uppslag från er som har beprövade IKT-aktiviteter att dela med er av. Om du har sådana idéer eller andra synpunkter och önskemål som rör IKT-strävorna, hör av dig till Ulrica.Dalhberg@ncm.gu.se Läs mer om IKT-strävorna >>Blå strävor – matematik i många små stegI Blå strävor – matematik i många små steg finns kompletterande lärarmaterial till de aktiviteter som tagits fram för i första hand elever mottagna i särskolans skolformer. Utvecklingsarbetet med blå strävor pågår, därför läggs en del aktiviteter ut i arbetsversioner så att fler lärare får möjlighet att prova och kommentera innan slutversioner sammanställs.

100mattetal.se | Så här tänker vi. Hur tänker du? Skapligt Enkelt matematiskt Klas Matematik - Matte - Öva huvudräkning Detta är en sida för Dig, Dina barn eller skolbarn att öva matte, huvudräkning på tid. Du kan göra egna inställningar för att välja vilken typ av tal du vill öva eller välja bland de förinställda. Genom att göra egna inställningar kan man säkert hitta lämpliga övningar för alla åldrar. Du kan öva alla de fyra räknesätten: addition, subtraktion, multiplikation och division med heltal. Sidan är kanske mest lämpad för att öva gånger (multiplikationstabellen) vilken man lär sig utantill för att där kunna bli riktigt snabb. Jag har även försökt skapa en utskriftsanpassad layout för att man på ett enkelt sätt ska kunna skriva ut sin övning och fylla i den på papper. För att börja, tryck på länken "Öva naturliga tal" och välj något av de förinställda valen eller varför inte göra en egen övning. Lycka till!

Klas Matematik - Matte - Öva huvudräkning Math Worksheets | Free Printable Math Worksheets Matematik Med James Nottinghams tankar från boken Utmanande undervisningen snurrande i huvudet började jag detta läsår med ny tjänst, ny skola och ny kommun. Som jag skrivit tidigare så har jag ju jobbat mycket med matriser i åk 1-3 och hade också funderingar hur jag skulle fortsätta det jobbet i åk 4 som jag undervisar i nu. Nu har halva höstterminen gått och var har jag landat? Vi har ju Lgr 11 med alla förmågor, det centrala innehållet och kunskapskraven. Vi har även lärandemål som vi jobbar mot varje vecka. En självklar del blev att utgå från Kunskapsväggen som jag gjorde för några år sedan. För att synliggöra vad det är vi jobbar med just nu har jag valt ut de förmågor och det centrala innehållet från kunskapsväggen och lagt på bloggen jag har med mina elever – kunskapsgänget.se Det rödmarkerade i molnen är det centrala innehållet vi jobbar med just i detta område. För att synliggöra varje lärandemål mer har jag valt att göra som jag gjorde förra läsåret, nämligen matriser.

Kreativ matte Om Kreativmatte.se När jag för några år sedan arbetade som matte- och datalärare visade en elev mig sina filmer gjorda i Flash. Jag blev fascinerad av programmet Flash och dess möjligheter och började att göra interaktiva matteövningar i Flash. Jag har nu samlat mina matteövningar på kreativmatte.se, - fria att använda för alla intresserade! Jag var mattelärare för årskurserna 7-9, så de flesta matteövningarna är ursprungligen anpassade till dessa årskurser, men väl användbara även för mellanstadie- och gymnasieelever. Tanken med matteövningarna är att pröva/leka sig fram till fördjupad förståelse för matten. Matteövningarna är inte ordnade i svårighetsgrad, dom läggs upp allteftersom dom blir färdiga. Idéer till nya matteövningarna och synpunkter kring befintliga är mycket välkomna!

Matteboken - Hem Tiokompisar av Digitalt Hjärta AB Automatisera inlärning av tiokompisar Tanken med Tiospelen är att göra matematiken mer lättillgänglig och lustfylld, så att grundläggande kunskaper ska kunna få fäste på ett roligt sätt. Genom att automatisera räknandet i så hög utsträckning som möjligt, blir det lättare för barnet att förstå matematik även senare i livet. Sagt om appen "Den är jätterolig. "Så bra och mina elever(1:or) älskar denna." "Superbra spel! "Det är såå bra när eleverna kan spela tillsammans!!!!" "Förskoleklassen älskar den!" "Mina elever älskar tiokompisar." Brädtian – 1 till 4 spelare Varje spelare har en spelplan med nio rutor, numrerade från ett till nio. Fågeln Pip är en hjälpsam filur och blir det kort spelaren vill att det ska vara. Bomben lägger sig på en av spelarens fyllda rutor och spränger bort ett redan lagt kort, så att spelaren behöver ett nytt. Björnen ger tre kort istället för ett. Monstret är en hungrig soptunna. Tiopyramiden - patiens för en spelare

Problemlösning Det finns massor av ställen där man kan hitta matteproblem för elever att lösa, så det kan kanske kännas onödigt med ett sådant ställe till, men här samlar jag de problem som jag gillar och som jag tycker fungerar i mina klasser. Vill du använda dem - var så god! Problemen finns i pdf-format. Jag ska försöka sortera problemen efter svårighetsgrad, men det är inte helt lätt. Tanken med problemen är att de ska kunna träna på de förmågor som läroplanen anger. Det handlar alltså inte bara om att komma fram till rätt svar, utan att lära sig olika strategier, att träna på att berätta hur man tänkte, att fundera över om svaret är rimligt och att i förlängningen kunna skriva ner sin lösning matematiskt. Talområde 1-20 POJKAR och FLICKOR (dubbelt, totalt)BLOMVASEN (dubbelt, totalt)KULPÅSEN (fler än, totalt)ANNAS MYNT (värda, mynt)BARN PÅ LED (början, slutet, ordningstal)VILKA ÄR TALEN? Talområde 20-100 Talområde >100 PLANKAN (division, bild) Tal i decimalform VATTENGLASET (fullt, halvfullt, hg)

Matematik på nätet | IT förändrar skolan Nu börjar det finnas en hel del bra matematikresurser på nätet. Och då menar jag inte i huvudsak fakta om matematik eller mer av samma som man kan hitta i boken utan nya sätt att visualisera matematiska samband och begrepp. Datorn och Internet ger helt enkelt nya sätt att lära som bättra kan anpassas efter lässtilar och elevers behov. Dessutom kan man arbeta med hela världen i klassrummet när man har tillgång till Internet. Igår var jag på matematikkväll med Natur och Kultur, där föreläste läraren, forskaren och matematikutvecklaren Mona Rösseland. Till Multi finns det en del webbaserat material på norska, men det kan fungera också i svenska klassrum, pröva gärna bråkräkningen. Ett annat mycket bra exempel på hur man kan använda nätet för att boosta metteundervisningen är Mattecoach på nätet. Det kommer mer om matte- var så säker!

Matematikpapper Här finns kopieringsunderlag som du fritt kan använda i din undervisning. En del lärare skriver ut exakt det som behövs till en lektion, andra gör iordning en pärm med de underlag som kan vara aktuella för ett läsår och placerar pärmen vid kopiatorn. Eleverna kan alltid få arbeta på fina papper som inte är kopia på kopia på kopia … Har du önskemål, förslag eller synpunkter, hör av dig till Lena.Nilsson@ncm.gu.se. Läs en Nämnarentext om Matematikpapper >>, Stämmer inte måtten när du skrivit ut? Rutade papperKollegieblocksrutigt papper Obs! PrickpapperPrickpapperPrickpapper 2 cmIsometriskt prickpapperIsometriskt prickpapper 25 mm, avpassat för multilinkkuber TriangelpapperTriangelpapper, småTriangelpapper, mellanTriangelpapper, stora HexagonpapperHexagonpapper, småHexagonpapper, mellanHexagonpapper, stora MultiplikationsmaterialTom multiplikationsruta, två mindreTom multiplikationsruta, en störreTvå ifyllda multiplikationsrutor Rektangelformationer för multiplikation

8:ans tabell 8:ans tabell 1 juni, 2009 15:40 Lär dig sjunga 8:ans tabell. Kategori: Matematik - musik, Musik, Taluppfattning och tals användning Taggar: gångertabeller, multiplikation, musik, tabeller Liknande filmer ABCD-låten 4 år in da house – Tegelbobarn 3:ans tabell FN – Blowing in the wind Läxhjälp – Täljare och nämnare Dancing the whole way home 18 kommentarer Miranda Namirembe Svara Bra jobbat! Kommentera

Related: