Studiematerial
Det pedagogiska materialet är indelat i två olika nivåer: grundläggande och fördjupande. Materialet är gratis, kan beställas i klassuppsättningar och hålls ständigt aktuellt. Allt tryckt material finns också som pdf och kan laddas ner för eget bruk. Till materialet finns frågor och övningar. Grundläggande Riksdagen en kort vägledning handlar om riksdagens roll i samhället. Seriehäften Tecknade serier om hur man kan påverka politiska beslut, demokrati och om samhällets inkomster och utgifter.Beställ eller ladda ned seriehäften Webbspelet Rixdax Rixdax är ett webbspel som ger eleverna grundläggande kunskaper om riksdagens arbete och möjlighet att testa vad de kan. Fördjupning Vi erbjuder fyra studiehäften som fördjupar kunskaperna om riksdagen. Därför demokrati Demokrati handlar om alla människors lika värde och rättigheter och om möjligheten att vara med och bestämma. Sveriges fyra grundlagar För att ett samhälle ska fungera behövs det spelregler. Arbetet i kammare och utskott
Studi
val
Öppna läromedel – Läromedelsprojektet för alla av alla
Nu är projektet “Öppna läromedel” igång för alla som vill vara med och skapa fria läromedel för grundskolan och gymnasiet. Dessa läromedel ska inte ses som färdigställda och förpaketerade på det sätt vi är vana att se traditionella läromedel. Vem som helst (lärare, elever, forskare, lärarstudenter) kan vara med och skapa dessa läromedel och vi tänkte ta möjligheten här att berätta mer om vad det hela handlar om. Detta har hänt En fredagkväll satt Kristian Niemi och läste igenom studentuppsatser. Lärarkandidater som granskat läromedel. Kristian hade sedan en tid tillbaka gått och grunnat på hur man skulle kunna komma tillrätta med läroböckernas svagheter. Ylva Pettersson och Sara Mörtsell hoppade snabbt på, när diskussionerna redan hade börjat landa i att det var dags att göra något. Wikibooks De här frågorna känns igen från debatten om Wikipedia. Läromedelsgranskning Läromedel i religion granskas kontinuerligt, och kanhända är islam under luppen extra ofta. Men tänk om det gick? Men nu.
kommun - Förskoleklass Björken - Demokrativeckan
Vad betyder demokrati? Hur går ett val till? Vem får rösta? Vad får man vara med och bestämma om? Vuxna pratar om att det är valår, både hemma och på TV, men vad betyder det egentligen? I Björkens förskoleklass på Björktorpsskolan har vi fördjupat oss under demokrativeckan i begreppet demokrati och vad det står för. Tillsammans med eleverna genomförde vi ett val. ”Valet” låg sen till grund för samtal om var, hur, vilka och varför vuxna röstar. Nedan följer bilddokumentation över demokratiarbetet: 1. 2. 3. 4. 8 olika valsedlar (lekar) att välja på: 5. 6. 7. 8. 9. 10. Det har varit en fantastisk vecka med mycket givande samtal. Demokrati finns med i både skollagen och läroplanen LGR11 och vår förhoppning är att vi med denna temavecka har sått ett frö och lagt en grund för fortsatt arbete och fördjupning inom begreppet demokrati.
Related:
Related: