background preloader

Förskoleburken: Samlingsidéer

Förskoleburken: Samlingsidéer
(Jag har även lagt till en etikett som heter tips till samlingen där jag kommer stoppa inlägg som kan inspirera till aktiviteter i samlingen.) Vad har man samlingen till? Detta varierar ju runt förskolorna, men ofta är det just om att träffas, samla ihop sig och göra något gemensamt. Huvudsaken är att det är trevlig och roligt! Räkna barnen – vilka är här, borta? Man kan göra en aktivitet vid “uppropet” t ex att alla får lägga varsin kloss så att man bygger ett torn tillsammans(räkna sedan klossarna=antal barn!). Lägga en sten i månadsburken Dra av ett blad i kalendern och kolla vilken månad, veckodag, datum och namnsdag (som ju är roligast) Ha en talsten som får gå runt och så får barnen berätta något (enligt instruktion, typ vad de gjort i helgen, eller helt valfritt) Besluta om saker : rösta och diskutera Prata om vilka regler ni har på förskolan Berätta för/förbered barnen på något som kommer hända på förskolan Prata om årstidstecken/senaste gången ni var i skogen! Sjunga! Läs ramsor.

0811_09_4 Barnspel för iPhone, iPad- och Android - Appar och pedagogiska spel för barn F2 på Vretaskolan | Följ med när vi lär oss bokstäver och annat viktigt! barnlänkar, barnsajter, pyssel , målarsidor Äntligen har världens mest populära Astrid fått sin officiella sajt. På Astrid Lindgrens 93-årsdag öppnade astridlindgren.se där du bland annat kan fördjupa dig i författarinnans liv och författarskap. Självklart hittar du också massor av information om alla Astrid Lindgrens böcker och hennes figurer. Vill du veta hur iden till Bröderna Lejonhjärta kom till eller om hur figuren Pippi Långstrump föddes så är det här sajten för dig. Det finns gott om Pippi Långstrumpspel att köpa men få om ens några gratis. Alfon Åbergs egen hemsida med tävling, pyssel, fakta mm. Brukar du titta på Bolibompa på TV Här kan du besöka såväl Drakens land som Vuxenlandet och Barnlandet. Pysselguiden är en webbplats med tips och idéer om pyssel. En ny sajt för i år som startat riktigt trevligt med lite spel, pyssel som också förhoppningsvis kommer att bygga ut. En av mina favoriter när det gäller pyssel är craftandcreativity.com/blog/ där Helena gör jättefina saker. Visseligen är julen slut men ...? Hej!

Lathund för pedagoger | Fantastiska Föräldrar LATHUND FÖR PEDAGOGER med hoppiga, ofokuserade, tysta eller arga elever 1. Inta (eller pröva) positionen: Du ansvarar för att undervisa eleven som den är. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Aktivitetsbanken I Scouternas aktivitetsbank hittar du lekar, andakter och andra aktiviteter som gör unga redo för livet. Sök på valfritt ord för att hitta aktiviteter: Upplägg »Se aktiviteter utifrån om det är en lek, andakt, ceremoni etc.Målspår »Se aktiviteter utifrån målspåren i Scouternas program. Utvalda aktiviteter ActionakutenBli redo när det skett en olycka! CitronlekenTräna sinnena och lös ett klurigt problem tillsammans! Ladda upp aktiviteter Aktivitetsbanken är öppen för alla som vill. Ladda upp aktiviteter » Om Aktivitetsbanken Aktivitetsbanken är scoutledarens hjälp till planering och genomförande av aktiviteter som gör unga redo för livet! Om Aktivitetsbanken » Märken, terminsprogram och mer stöd På vår andra sajt Scoutservice hittar du mer stöd för scoutledare på sektionen Leda scouting. Leda scouting på Scoutservice »

Lotusdiagran i planeringen för att nå målen | iPad i förskolan Lotusdiagran i planeringen för att nå målen I boken ”Lek och lär med surfplatta i förskolan” tar författarna Lena Gällhagen och Elisabet Wahlström upp ett fantastiskt bra sätt att få grepp om förskolans alla mål och hjälper oss att nå och synliggöra målen som vi jobbar med. De använder sig av Lotusdiagram där de har sorterat upp alla 30 mål från Lpfö-98 Här har jag försökt åskådliggöra Lena Gällhagen och Elisabet Wahlströms målsortering i ett lotusdiagram och deras tanke är att man utgår från diagrammet när man planerar och utvärderar en aktivitet. Planeringens Lotusdiagram skulle kunna se ut så här: Om LEnaNorgren Jag jobbar som IT pedagog i Kommundelen Holmsund Obbola för både förskolan och Skolan samt elevhälsan. Det här inlägget postades i Uncategorized.

Spel - Junior Det här är ljudspelaren på sverigesradio.se. Just nu spelas ingenting. Klicka på en ljudlänk så startar den. Du kan göra spelaren mindre genom att klicka på knappen Min radio. Om du har frågor om eller synpunkter på Sveriges radios webbradio kan du kontakta oss på vår supportsida. Vill du dela med dig? Dela ut en viss tidpunkt i ett ljudklipp Högerklicka på tidsaxeln och välj ”Dela ut till aktuell tidpunkt” så får du en länk som startar ljudet på en visst plats i ljudet. Ljudklippet startas på det antal sekunder som du har valt.

Related: