Magister Björn — Presentation Storyjumper Marias skolblogg | IKT-guide och förstelärare i Ale FlippadSO 16 Tips för en bra blogg : Sara.PM Jag kan känna att det här med bloggande är svårt. Man lägger ner mycket tid på det för att det ska bli så bra som möjligt. Men man har faktiskt ingen aning om hur det kommer att gå i slutändan. Det är inte hopplöst! Om jag och många andra är osäkra på hur man lyckas, då måste det också finnas någon som sitter på svaren? 16 Tips för en bra blogg 1. Har du några tips du kan dela med dig av? The Best Web Tools for Students to Create Visually Powerful Digital Resumes and Portfolios April 9, 2014 I am sharing with you some wonderful web tools that you and your students can use to showcase your work and create great digital portfolios. 1- About.me About.me is a great web tool that allows you to create a digital page where you can highlight your achievements and assets and show people and potential job recruiters your strengths and academic accomplishments. About.me provides you with a variety of templates and backgrounds to customize and use for your resume. 2- Visualize Visualize.me allows you to create a one page infographic resume based on the data imported from your LinkedIn account. 3- LinkedIn Portfolio Feature A few months ago, the popular professional networking website LinkedIn added a portfolio feature to user profiles.This new feature allows users to showcase their unique professional story using rich, visual content on their LinkedIn profiles. 4- Enthuse.me 5- Accredible 6- Populr.me
Webbstjärnans blogg På fredag klockan 13:00 sänds prisutdelningen live på webben, så att alla klasskompisar, föräldrar, kompisar, kan följa det som sker i Stockholm. Läs mer » Att jag numera ingår i den eminenta Webbstjärneteamet innebär att jag måste ha stenkoll på CC, alltså Creative Commons-licenser. Läs mer » Nästa vecka lanserar Webbstjärnan en ny kursportal där du kan lära dig mer om webb. Läs mer » Efter ett avslutat tävlingsår med Webbstjärnan, och nu när sommaren närmar sig, är det många som undrar vad som händer med deras webbsidor och bloggar. Läs mer » Vi vill återigen tacka alla fantastiska tävlingsdeltagare som var på plats under årets prisutdelning av Webbstjärnan för att ni kom och gjorde den så fantastiskt bra! Läs mer » Att vara ny på jobbet är alltid lika spännande. Läs mer » 25 dans- och teaterelever från Katedralskolan i Skara tog hem storslam på årets prisutdelning. Läs mer » Läs mer » Den festligaste prisutdelningsceremonin i Webbstjärnans historia är ett faktum. Läs mer » Läs mer » Läs mer »
Flippa pedagogiska planeringar I början av året fick jag inspiration att förändra presentationen av de pedagogiska planeringarna. Jag tycker att de pedagogiska planeringarna är ett bra redskap för att hjälpa mig att hålla fokus på de mål vi jobbar mot. Det är så oehört lätt att sväva iväg och upptäcka att när bedömningen ska göras är det nästan omöjligt. Jobbet som är gjort är säkert bra men det handlade inte om målen och då blir det ett helt omöjligt uppdrag att bedöma det i förhållande till målen har jag märkt! Jag använder planeringarna tillsammans med eleverna så att vi alla vet vart vi ska. och jag brukar gå igenom dem i början av temat och stanna upp vid dem under arbetets gång. Det som inte har fungerat riktigt är att det som ska vara pepp och lust när vi startar har istället varit ett segt och ett svårmotiverat moment. Jag skulle vilja få in texterna på ett annat sätt.
Pedagogiska tips till lärare, som vill arbeta med bloggar i skolan Jag fick frågan i förbigående av en lärare i Ronneby. -Kan inte du sammanfatta dina bästa pedagogiska tips som en lärare kan lära av innan de börjar blogga tillsammans med sina elever. Jag funderade länge, har jag pedagogiska tips att ge? Ska jag ge pedagogiska tips? När jag tittar tillbaka på mina egna erfarenheter så kan jag väl säga att mitt bästa tips till dig som pedagog är att vara närvarande i bloggandet. Fler tips, våga ge dig hän, våga låta det ta tid. - ekilla9d1.se (en grym temablogg) - superstarmedia.se (en grymt enkel lösning på att samla elever texter på samma ställe) - detektivenemilochvi.se (en blogg om att läsa och analysera böcker tillsammans) - tegelbobarn.se (klassbloggarnas klassblogg) - ivårkikare.se (en klassblogg på temat NO) - romanbloggen1.attbesokaenroman.se (en blogg om att gemensamt läsa en roman) - lindasprojekt.se (en blogg som samlar elevernas bildprojekt) Var inte blyg utan fråga om hjälp, fråga om input, be om hjälp.
Bedömning av lärande – för lärande – mot lärande! – Mitt Flippade Klassrum Så var då dagen här. Den dagen då årets formativa undervisning och formativa bedömning skulle summeras i ett betyg. En bokstav som ska motsvara elevens kunskapsnivå. Tre saker kan jag konstatera efter att upploppet är avklarat: 1. 2. 3. Varje lektion har använts till att eleven har arbetat med förmågorna. Att sätta ett ”rättvist” betyg baserat på elevens måluppfyllelse utifrån kunskapskraven i respektive ämne har aldrig känts så enkelt som idag. Nu sätter vi nya mål.Vi blickar framåt mot ett nytt läsår. Dagens betygsättning är inte bara en avslutning av läsåret 2013-2014 utan även en bra start och riktmärke för läsåret 2014/2015. En bra grund till reflektion och utvärdering. Välkommen i mål!