http://danmarkshistorien.dk/forside/
Related: Danmarkshistorie • HistorieMediestream - Herunder fri adgang til danske aviser før 1918! Video: Introduktion og søgevejledning På eKurser.nu kan du finde et ekursus, som via to korte videoer giver en god introduktion til aviserne i Mediestream og leverer brugbare søgetips. Hvis du er mere til tekst end video, kan du finde vores egne guides her. Visualisér dine søgninger med Smurf Med værktøjet Smurf kan man få visualiseret sine søgninger i de digitaliserede aviser over tid. På den måde kan man bl.a. spotte tidens tendenser, se ud- og afvikling af ord og undersøge om Poul Schlüter blev mere omtalt end Anker Jørgensen (det gjorde han ikke).
Historieundervisningen skal ikke spilde skolens tid Historie Af: Stine Grynberg Historiedidaktiker Rune Christiansen fra læreruddannelsen i Aarhus mener, at ren vidensformidling er overflødigt, når nu vi har Google. Du søgte efter kilder Kilder: Beboerorganisation Denne del af kildepakken "Til kamp for kvarteret" indeholder arkivalier fra organisationerne Nansensgade Beboerforening, Nørrebros Beboeraktion - Tømrergade, Nørrebros Beboeraktion - Blågårdsgade, Folkets Hus Stengade og Fælleskomiteen for de Køenhavnske Beboerorganisationer. Kilder: Venskabsforeninger under den kolde krig Denne del af kildepakken "Fred og venskab under den kolde krig" indeholder arkivalier fra organisationerne Landsforeningen til samvirke mellem Danmark og Sovjetunionen og sikkerhed samt Venskabsforening Danmark – Den Demokratiske Folkerepublik Korea. Kilder til ligelønskampen
REFORMATION 1517-2017 - Digitalt undervisningsmateriale Underviser du på en ungdomsuddannelse? Så vil vi gerne hjælpe dig med at gøre Reformationen til et mere interessant tema til undervisningen! I tillæg til vores temamagasin REFORMATION 1517-2017 har vi udarbejdet en række undervisningsforløb, som publiceres her på siden onsdag den 1. februar. Forløbene er hver på 3 til 7 sider og indeholder tekster, litteraturhenvisninger, arbejdsopgaver og meget mere - og de kan bruges både tværfagligt og enkeltfagligt. Materialet er indsamlet og udarbejdet af Sissel Worm Glass, lektor i dansk og dramatik og Sofie Reimick, lektor i religion og historie, fra hhv.
Rigsarkivets undervisningstilbud finder du på kilderne.dk På Rigsarkivets platform for digitale undervisningsmaterialer til grundskolen og ungdomsuddannelserne kommer eleverne helt tæt på 800 års danmarkshistorie. Find det hele på kilderne.dk. En autentisk oplevelse På Kilderne.dk bliver elevernes nysgerrighed vakt gennem gode historier, detektivarbejde og direkte adgang til uredigerede kilder. Rigsarkivets samling dokumenterer Danmarks historie sort på hvidt, og når eleverne selv dykker ned i kilderne, får de et enestående indblik i såvel store, historiske begivenheder som helt almindelige menneskers liv og vilkår i forskellige perioder.
Koldkrigsrollespil En klasse bemander en af civilforsvarets kommandocentraler og har til opgave at navigere deres by sikkert ud af netop den krise, mange frygtede på den tid. Tiden er ca. 1981-83. Museum Skanderborg har i samarbejde med HistorieLab, Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling lavet et undervisnings-rollespil om Den Kolde Krig, som frit kan hentes og benyttes af alle. Niveauet er gymnasiet og folkeskolens 8.-9. klassetrin. Til spillet hører en materialebank samt et undervisningsmateriale til Folkeskolens 8.-9. klasse. I gymnasiet kan læringsrollespillet enten indgå som en del af den generelle historieundervisning, eller det kan bruges som en del af et flerfagligt AT-forløb.
Kilder På danmarkshistorien.dk kan du finde en stor mængde 'kilder' til Danmarks historie. Med kilder menes der tekster og andre levn fra fortiden, som historikerne og andre kan benytte til at foretage analyser og tolkninger af historien. I øjeblikket rummer databasen lidt over 1000 kilder. Traditionelt set bliver historiske kilder ofte opfattet som gamle, støvede dokumenter gemt væk i diverse arkiver.
Politisk historiebrug Søger du information om DR's persondatapolitik Læs mere om DR's persondatapolitik (www.dr.dk/service/drs-persondatapolitik) Hvad er en cookie?