I stormens öga | Lyssna.nu I stormens öga är ett interaktivt klassrumsspel om barnkonventionen för årskurs 4-7. Det här är ett spännande skolmaterial om barns rättigheter och om barns situation världen över. Syftet är att få barn intresserade av barnkonventionen och vilken roll rättigheter spelar i våra liv. I stormens öga riktar sig till lärarledda grupper om minst 12 elever. Handlingen går ut på att en stor grupp barn i olika åldrar blir strandsatta på en öde ö, där de ska försöka överleva tills de upptäcks och kan återvända hem. Ladda ner materialet här. Materialet är producerat av UNICEF Sverige.
Konfliktlösning mha 4-rutan | Malins PPlugg För ett tag sen undrade en tjej på FB om min rutor kring konfliktlösning, hoppas att du hittar hit nu igen ;-). Det har tagit lite tid men nu har jag äntligen scannat in dem och fått dem digitalt så jag kan lägga upp dem här på bloggen. Jag är absolut ingen serietecknare utan har bara gjort utefter bästa förmåga… Den sista, nr3 som ligger med de andra på länken inte här under, är lite suddig och svag i färgerna och pratbubblorna upptäckte jag är i konstig ”läsordning” men är det någon som har användning för dem så varsågoda. Länk
Vara vänner: Bella säger ifrån Snälla Bella säger aldrig ifrån och hamnar aldrig i bråk. Men hon mår dåligt när hennes kompis Wilma retar klasskamraten Oscar för hans röda hår. Wilma kallar Oscar för "Rödluvan" och säger att det bara är på skoj, men Bella ser att Oscar inte tycker att det är roligt. När klassen har julpyssel går Wilmas skämt för långt. Här kan du skapa egna klipp ur programmet Hjälp Stäng 1. Se en film om hur man skapar klipp. DelaKopiera länken genom att trycka ctrl+C på PC eller cmd+C på Mac. Så kan du använda programmet i din undervisning Lärarhandledning Ladda ner (PDF)
.facebook 1423692497418 Länkar till filer Det var flera som frågade om bilden jag visade i förra blogginlägget om hur man gör förlåt. Här kommer den. Jag lägger också ut en länk till en kompisbild som jag har på väggen. Trevlig helg! page Tipsbanken är en ny portal för pedagogisk personal i skolan som samlar tips, råd och idéer för att förenkla och förbättra samarbetet i vardagen mellan pedagogen och elever med och i olika typer av svårigheter. Tips och idéer kommer från pedagoger som delat med sig under våra VIS-kurser (Verksamt i skolan). Du kan läsa alla tips genom att välja det område som du är intresserad av i menyn till höger. Kommer du på nya saker som du vill tipsa om finns möjlighet att göra detta. Vi förbehåller oss rätten att själva avgöra vilka tips som ska införas och när. Tipsen kommer från konkreta situationer där pedagoger använt dem.
Vi jobbar mot våra sociala mål. | Malins PPlugg Nu har vi dragit igång ett tema kring våra sociala mål. Se tidigare inlägg angående förarbetet med den sociala PPn. Idag har vi tittat på film, Ugglan och kompisproblemet om att säga förlåt på riktigt, och utifrån den fick vi visdomsord till oss. ”Att säga förlåt på riktigt, det är faktiskt jätteviktigt. ” Vi pratar i klassen kring detta och om målen som vi ska jobba mot. Barnen får ett eget ”uggle-problem” att lösa. Övningar » Retorik i skolan Vi har samlat övningarna under respektiva steg: Steg 1 · Tillåtande klassrumsklimat Steg 2 · Fantasiskapande övningar – turtagning Steg 3 · Aktivt lyssnande Steg 4 · Berättelser I Steg 5 · Berättelser II Steg 6 · Minnestekniker Steg 7 · Framförandet Steg 8 · Respons – ros och goda råd Steg 9 · Röst – nervositet – andning & avslappning Steg 10 · Partesmodellen: retorikens arbetsmodell1. Steg 11 · Argumentation Steg 12 · Övningar att inspireras av
.facebook 1423692335256 SE FILMEN: Mobbningsfilmen som gör succé på Youtube NyheterPublicerad 21:30, 27 aug 2015 I våras skrev Vallentuna Nyheter om en filminspelning på Bällstabergsskolan. Nu har filmen släppts – och blivit en succé. – Det är häftigt att vibidragit till att det pratas så mycket mobbning. När han var hos TV 4 fick han omdömet ”för djävla bra” och ”en stark film” av tv-journalisterna. Vallentuna Nyheter kan inte annat än hålla med – det är en hemskt tragisk och samtidigt upplyftande film. – Jag är väldigt nöjd med filmen, med helheten, talet och texten tillsammans med bild och musik. Eleverna tagna Han har fått in hundratals kommentarer. Just nu mobbas 60 000 barn enligt organisationen Friends. – Därför känns det viktigt att filmen når ut. Filmen är ett ideellt projekt. – Jag är inte intresserad av pengar för filmen, jag vill bara att folk ska sluta mobba.
Om du var jag: Astrid - om svek Filmen handlar om Astrid som sviker sin kompis Katrine när de tuffa tjejerna inte längre vill att Katrine ska hänga med dem. Vad ska Astrid göra som känner att hon hamnat mittemellan och inte vet hur hon ska göra? Ska hon välja Katrine och riskera att hamna utanför, eller svika Katrine och få hänga med gänget? Så kan du använda programmet i din undervisning Lärarhandledning Ladda ner (PDF)