background preloader

Fraction Circles Template – Printable Fraction Circles – 11 Worksheets

Fraction Circles Template – Printable Fraction Circles – 11 Worksheets
Fraction Circles Template – Printable Fraction Circles More fraction Circles Worksheets Fraction Circles Worksheet – thirds -1/3 – Download Fraction Circles Worksheet – halves -1/2 – Download Fraction Circles Worksheet – fourths -1/4 – Download Fraction Circles Worksheet – fifths -1/5 – Download Fraction Circles Worksheet – sixths -1/6 – Download Fraction Circles Worksheet – sevenths -1/7 – Download Fraction Circles Worksheet – eighths -1/8 – Download Fraction Circles Worksheet – ninths -1/9 – Download Fraction Circles Worksheet – tenths -1/10 – Download Fraction Circles Worksheet – elevenths -1/11 – Download Fraction Circles Worksheet – twelfths -1/12 – Download Fraction Worksheets Fraction Circles Fraction Model Equivalent Fractions Fraction Addition Fraction Subtraction Comparing Fractions Related Worksheets Fraction Circles Worksheet March 8, 2013 In "Fraction Circles" Fraction Circles Template - Printable Fraction Circles - 1 Worksheet Equivalent Fractions - 2 Worksheets February 23, 2013 In "Fraction" Related:  hema04

Mariaslekrum Gratis material att ladda ner - My.Perfect.Baby.se Här samlar vi gratis material för barn med funktionsnedsättningar inom områdena diagnos/syndrom/språkstörning. Teckenmaterial, böcker, tips,lek och rapporter, etc. Tipsa oss gärna om mer på kontakt@myperfectbaby.se Böcker i pdf fil Det blev ett barn I boken Det blev ett barn berättar nio familjer öppenhjärtigt om den första tiden som föräldrar till ett barn med Downs syndrom. Det blev ett barn ges ut som en del av det nu avslutade projektet ”Bemötande och omhändertagande – när något oväntat sker” och är skriven med föräldrar och andra anhöriga i åtanke men riktar sig också till vårdpersonal som i sitt yrke möter nyblivna familjer och som nu får en god möjlighet att fylla på förrådet av kunskap på området bemötande, omhändertagande och Downs syndrom. Det blev ett barn kan laddas ned som pdf-fil (10,5 MB)Det blev ett barn kan beställas i tryck via e-post till: info@svenskadownforeningen.se och kostar då 212 kr inkl moms + porto Folder Material för gratis nedladdning: (pdf-filer. Julsånger Tips!

Minnesarmband På en amerikansk skolsida såg jag hur en lärare gjort pappersarmband med multiplikationstabellerna. Jag tänkte att den idén kunde man ju använda till mycket, så jag gjorde några armband på datorn och som jag sedan skrev ut. Här finns breda armband att skriva ut.Här finns smala armband att skriva ut. Ytan i mitten är tom, så att man kan skriva i vad man vill. Om man vill göra många likadana armband, kan man skriva i det man vill och sedan kopiera upp. Fäst ihop banden med en tejpbit, eller sätt en liten bit dubbelhäftande tejp i änden, så kan man bara dra av skyddspappret när man behöver ett armband. Tips på vad man kan använda armbanden till: * Påminnelse om något man ska göra (gå till tandläkaren, gå till spellektion, packa ner läxa... * Som stöd vid arbete (tiokamrater, multiplikationstabeller, formler, begrepp... * Som stöd för arbetsgång (1. Här finns armband med multiplikationstabellerna att skriva ut Har du någon annan idé på hur man kan använda armbanden?

roliga_raknemalor,_parm_a,_sartryck_01.pdf Life Cycle of a Frog Differentierad undervisning istället för individanpassningar – några exempel för kollegiala reflektioner | specialpedagogen Vi har ett gruppuppdrag i skolan men allt tal om individanpassningar gör att man kan förledas att tro att bara vi individualiserar mer så klarar vi fler elever. Denna tanke tolkas, upplever jag, som att vi ska individanpassa för varje elev eller så fort en elev verkar ha svårt att lära sig något eller bete sig som man bör i skolsammanhang. Eller varför inte när föräldrar eller tex BUP kräver det? Eftersom studier visar att alla elever någon gång under sin skoltid kommer att hamna i skolsvårigheter kan individanpassningar krävas rätt ofta, kanske varje dag och i varje klass. Ibland gör man anpassningar för att eleven ska kunna göra det som läraren tänker att klassen ska göra, ibland gör man anpassningar som innebär att eleven gör något helt annat än det klassen gör. Vad säger forskningen om individualisering? Vilka effekter ger individualiserad undervisning? utdrag från Visible Learnings interaktiva effektlista Se blogginlägget om det relationella och det kategoriska perspektivet Läs mer:

Lek och lär dig alfabetet med vårt rörelse-ABC! Lär dig alfabetet ända in i ryggmärgen när du leker med vårt rörelse-ABC, som såklart är helt gratis att ladda ner. Klicka på var och en av bilderna för att komma till respektive sida med en nedladdningsbar bild. Skriv antingen ut alfabetet i A3- eller A4-storlek och häng upp det på väggen eller minska fomatet på utskriften, så att du får små, små kort som barnen kan dra och leka med. Du får jättegärna ladda ner aktivitetsbladen för privat bruk och som till exempel gympa- eller skolmaterial. Däremot får du inte ladda ner och ladda upp dem som innehåll på din egen webbplats eller sälja det vidare. Relaterade Rörelse-ABC: Bokstaven A Ladda ner, skriv ut, lek och lär dig alfabetet med vårt rörelse-ABC. 12 november, 2017 I "Barnsida: Pyssla & Lek!" Rörelse-ABC: Bokstaven B Ladda ner, skriv ut, lek och lär dig alfabetet med vårt rörelse-ABC. Rörelse-ABC: Bokstaven C Ladda ner, skriv ut, lek och lär dig alfabetet med vårt rörelse-ABC.

extra anpassningar Det här inlägget handlar om behov utifrån frågeställningarna: Vad är behov?Varför är behovsbegreppet viktigt för oss som arbetar i skolan?Hur vi kan synliggöra och uttrycka behov? Det händer att jag som specialpedagog stöter på uttalanden som : ”Eleven behöver en-till-en-undervisning!”” Dessa uttalanden vittnar ofta om en icke tillfredsställande situation kring eleven och rymmer en önskan om något annat. Vilken betydelse har behov i en skolkontext? Så på vilket sätt är behov viktigt för oss som arbetar i skolan? Elevens behov i förhållande till vårt uppdrag är grunden i vårt arbete med eleverna. ”Undervisningen ska anpassas till varje elevs förutsättningar och behov.” Men vad är då behov? Behov – vad är det? Mitt tänk om behov är till stor del influerat av Petri Partanen som är leg. psykolog och specialist inom pedagogisk psykologi. Behov kan ses utifrån olika aspekter. ”Behov är det vi far illa av att vara utan”. Skolans uppgift är att Hur får vi syn på behov? Hur uttrycker vi behov? /AnnaBe

Tipsrunda.nu - Skapa tipspromenader snabbt och lätt. Språkutveckling med sekvensbilder! - Hülya Basaran Varför sekvensbilder? Ett omtyckt inslag för att träna den narrativa förmågan i elevernas språkutveckling är att använda sig av sekvensbilder. Det är bilder eller foton som eleverna ska lägga i den ordning som de tycker att det blir en röd tråd i berättandet. Genom samtal och interaktion med lärare eller en kompis kan eleverna träna logiskt tänkande och lägga bilderna i kronologisk ordning. Genom bilderna som utgångspunkt har eleverna möjlighet att träna på att utrycka sitt berättande både muntligt och skriftligt. Det finns säkert en mängd olika sätt som man kan använda sekvensbilder. Hur kan jag använda sekvensbilder? Sekvensbilder, eller foton kan användas på olika sätt: Med sekvensbilder kan eleverna: # Lägga en berättelse i kronologisk ordning och skriva eller prata till. # Träna på att återberätta och använda annat tempus och tidsord som först, sedan, efter en stund, till slut osv. # Reflektera över hur man kan göra och inte göra. # Formulera egna frågor till bilderna. Tips! Lycka till!

Risk för F? Utred orsaken och lös problemet tillsammans! Höstterminen går mot sitt slut, ännu ett läsår svischar förbi och det är dags att sammanfatta elevers prestationer och väga ihop allt man vet om hur förtrogna de är med allt det som har tränats och testats under terminen. Några elever får veta att de i princip är i hamn, några får veta att det saknas en del för att det ska kunna bli ett godkänt betyg, minst E, när det är dags att registrera betyget. En del elever har fått höra det förut och i värsta fall sitter de med flera gamla F och riskerar nu nya F. Vad gör man som lärare? Lärare har också en del strategier för att undvika det oundvikliga. Det som händer med elever som inte ägnar sig åt dåliga strategier är egentligen en sida av samma mynt som det som en del lärare hamnar i. Nyckelorden från styrdokumenten är “främja, förebygga, åtgärda”. Gå tillbaka till undervisningen. Kritiska situationer: Hur har det sett ut i undervisningen, finns här några ledtrådar som kan förklara varför en elev inte är i fas i studierna?

Related: