background preloader

Draftback

https://chrome.google.com/webstore/detail/draftback/nnajoiemfpldioamchanognpjmocgkbg

Related:  h07katkar

Skola måste sluta använda molntjänst Du är här:Hem → Press → Nyheter → 2013 → Skola måste sluta använda molntjänst 17 september 2013 En skola i Sollentuna som använder molntjänsten Google Apps for Education måste antingen teckna ett avtal med Google som uppfyller bestämmelserna i personuppgiftslagen eller sluta använda molntjänsten. Datainspektionen har granskat Rudbecksskolan i Sollentuna som använder molntjänsten Google Apps for Education i sin verksamhet. Samtliga lärare och elever måste öppna ett konto hos Google för att få tillgång till de verktyg som behövs för skolarbetet. Myndigheten konstaterar att skolan inte har tecknat ett specifikt så kallat personuppgiftsbiträdesavtal med molntjänstleverantören Google. Inte heller Malmös avtal med Google håller Du är här:Hem → Press → Nyheter → 2014 → Inte heller Malmös avtal med Google håller 17 juni 2014 Datainspektionen har granskat om Malmös skolor uppfyller reglerna i personuppgiftslagen när de använder Googles molntjänst. Brister i avtalet med Google gör att skolorna måste ändra avtalet eller sluta använda molntjänsten. I september förra året riktade Datainspektionen kritik mot en Sollentunaskolas användning av molntjänsten Google Apps for Education. Nu är myndigheten klar med en granskning av om Malmös skolor uppfyller reglerna i personuppgiftslagen när de använder samma molntjänst.

Skriv din text i Google Docs-appen, synka i molnet och rätta med Stava Rex Nya Stava Rex för Google Docs är, som jag skrivit om tidigare, plattformsoberoende, vilket innebär att du kan rätta din text med Stava Rex även på en iPad eller annan lärplatta. Tillägg som Stava Rex kan dock endast kommas åt via en webbläsare och i det s.k. skrivbordsläget (samma gränssnitt som på en dator). Att skriva i webbläsaren i Google Docs på en lärplatta kan emellertid vara lite omständligt och något segt. Därför kan du välja att skriva din text i Google Docs-appen eller i Google Drive-appen, som är anpassad för lärplattor, först innan du rättar din text via webbläsaren och skrivbordsläget för Google Docs.

Teman - Rymden (astronomi) Här finns mer än 2000 filmer, ca 10 min långa, som förklarar matematiken för elever i förskoleklass, grundskolan och gymnasiet. Här finns även filmer inom naturvetenskapliga ämnen som biologi, kemi och fysik, samt inom humaniora, t.ex. ekonomi och historia. Taggar: algebra, aritmetik, astronomi, bankväsen, biologi, ekonomi, ekvationer, fysik, geometri, historia, kemi, matematik, matematikproblem, matte, matteproblem, sannolikhet

Guidad åtkomst barnsäkrar din iPhone eller iPad [video] Med ”Guidad åtkomst” kan man bland annat förhindra att barn råkar trycka på hem-knappen av misstag. Det dröjer inte länge innan vi alla kan ladda ner och installera iOS 6. Än så länge har Apple släppt tre beta-versioner av det nya operativsystemet. En av de nya finesserna som vi kan se fram emot heter ”Guidad åtkomst” (”Guided Access” på engelska). För de som låter sina barn använda iPhone och iPad är denna nya finess fantastiskt bra och varmt välkommen.

Spela Rymden engelska 28 sekunder sedan: Någon hade problem på nivå 1. Frågor om planeter som tog 4 sekunder. 7 minuter sedan: Någon hade problem på nivå 1. Frågor om planeter som tog 59 sekunder. 34 minuter sedan: En elev fick alla rätt på nivå 1. Frågor om planeter som tog 1 minut. Apple lanserar sitt driftsättningsprogram i Sverige Med Apples driftsättningsprogram kan företag och skolor på ett smidigt sätt administrera många IOS-enheter och Macar. Nu görs programmet tillgängligt utanför USA, bland annat i Sverige. I USA har Apple haft ett driftsättningsprogram för att underlätta för företag och skolor som behöver administrera många IOS-enheter och Macar. Feed forward på gruppnivå - Mia Smith Hur många gånger har vi lärare inte suttit sena kvällar (och nätter) med personlig, individuell feedback för att eleverna ska utveckla sitt skrivande, sitt tänkande och sitt lärande. Och efter några timmar kommer väl den där tanken farande att det man skriver till en elev säkert skulle gagna flera elever. Och att vi skriver samma saker på flera olika ställen. Hur kan vi maximera effekten av detta?

iPad som hjälpmedel-5 i topp Med stöd av it kan du idag förenkla många vardagliga rutiner. För att göra it tillgängligt för fler och för att möta den enskildes behov behöver du ibland göra individuella anpassningar. För många människor kan det personligt anpassade it-miljön vara av avgörande betydelse för framgång och upplevd livskvalitet. Intel-baserade Mac-datorer: Nollställa systemhanteraren SMC (System Management Controller) - Apple-support Obs! Det är möjligt att systemhanteraren (SMC) stöter på problem som kan orsaka att systemet beter sig oväntat. De vanligaste symptomen beskrivs nedan.

Related: