background preloader

Pedagogisia vinkkejä ja lisätietoa

Facebook Twitter

Tilat pedagogisesti haltuun: Tutki tilaa -malli pähkinänkuoressa (Napauta kuvaa avataksesi tiedoston!) Ympäristön tutkiminen koko keholla ja tilassa liikkuen tukee tunnepitoisen suhteen muodostumista ympäristöön.

Tilat pedagogisesti haltuun: Tutki tilaa -malli pähkinänkuoressa (Napauta kuvaa avataksesi tiedoston!)

Samalla tietoisuus omasta suhteesta elinympäristöön, kulttuuriin ja yhteisön historiaan ja juuriin syvenee. Kulttuuriympäristöissä on mahdollista toteuttaa oppimisprosesseja, joissa opitaan samanaikaisesti monenlaisia tietoja, taitoja ja asenteita. Tästä postauksesta saat omaan työkalupakkiisi pedagogisen mallin minkä tahansa tilan tutkimiselle. Kuinka hyödyntää lisättyä todellisuutta oppimisessa? (Napauta kuvaa avataksesi tiedoston!) Miltä tuntuisi hyödyntää lisättyä todellisuutta opetuksessa helposti?

Kuinka hyödyntää lisättyä todellisuutta oppimisessa? (Napauta kuvaa avataksesi tiedoston!)

Entä jos se vielä tukisi oppimista? Kerron tässä postauksessa, miten helposti uuden Tutki tilaa -materiaalin avulla voit:käyttää lisättyä todellisuutta opetuksessa valmiiden esinekorttien avullaedistää ympäristönlukutaitoainnostua tekemään oppilaiden kanssa sisältöjä oman paikkakunnan kulttuurikohteista Lisätystä todellisuudesta opetuksessa Lisätyn todellisuuden haaste on usein siinä, että sisällön luominen on opettajan hektisessä arjessa juuri siihen omaan läheiseen kulttuuriympäristöön työlästä, mikäli haluaisi saada sisällöt aukeamaan juuri tietynlaisesta ja näköisestä asiasta tai esineestä. Tutki tilaa BINGO - klikkaa kuvaa ladataksesi bingopohjat (Napauta kuvaa avataksesi tiedoston!) Aistit auki kulttuuriympäristössä - Vinkkejä vierailun toteuttamiseen (Napauta kuvaa avataksesi tiedoston!)

Kun oppimisen tila muuttuu Meillä on ilo kouluttaa opettajia tänä vuonna uskonnollisissa tiloissa.

Aistit auki kulttuuriympäristössä - Vinkkejä vierailun toteuttamiseen (Napauta kuvaa avataksesi tiedoston!)

Tunnelma on ollut aivan erilainen kuin luentosaleissa. Jo tilaan astuminen kylmästä ja kiireestä pysäyttää. Esimerkiksi ortodoksisen kirkon tuoksut, rikas värimaailma ja kauniit esineet hivelevät aisteja. Keho rentoutuu ja uteliaisuus herää. Tämä kokemus, lukemamme ja monet testiryhmämme vahvistavat ymmärrystämme siitä, miten jo oppimisympäristön muutos voi terävöittää aistejamme ja herättää meitä havainnoimaan uusin silmin. Tilassa voi toimia monella tapaa Perinteisen lähestymistavan sijaan, jossa usein tilassa työtä tekevät puhuvat, olemme lähteneet liikkeelle ajatuksesta, että oppijat voisivat tutkia tilaa itsenäisesti ja pohtia tilan ja sen esineiden merkitystä eri näkökulmista.  Meitä jännitti kovasti miten opettajat ottavat vastaan tällaisen kokemuksellisen ja tutkivan lähestymistavan oppimisprosessiin. Vinkkejä kulttuuriympäristössä vierailemiseen. Elokuu kutsuu liikkumaan ja oppimaan kulttuuriympäristöistä ulkona! (Napauta kuvaa avataksesi tiedoston!)

Kesä kutsuu liikkumaan, tuoksuttamaan sateen jälkeistä raikasta ilmaa ja ihailemaan auringon heijastusta järvenpintaan.

Elokuu kutsuu liikkumaan ja oppimaan kulttuuriympäristöistä ulkona! (Napauta kuvaa avataksesi tiedoston!)

Miten saisi koulujen alettuakin jatkaa kesälle luonteenomaista liikkumista, ja ulkoilua niin, että samalla opittaisi mielekkäästi? Tässä postauksessa kerromme lyhyesti uudesta materiaalistamme ja siitä, miten voit käyttää pientä osaa siitä vaikka jo huomenna oppilaiden kanssa koulun pihamaalla tai lähiympäristössä. Uusi Tutki tilaa -materiaali kutsuu tutustumaan kulttuuriympäristöihin kokonaisvaltaisesti Tälle lukuvuodelle loimme pedagogisen materiaalin, joka kutsuu tutustumaan ympäristössämme oleviin kulttuuriperintökohteisiin.

Näin pääsemme ylös pulpetista ja ulos luokasta – liikkuvan koulunkin teeman mukaisesti. Kulttuurista lukutaitoa: matkoja moskeijaan Suomessa ja muualla (Napauta kuvaa avataksesi blogin!) Miltä tuntuu astua moskeijaan?

Kulttuurista lukutaitoa: matkoja moskeijaan Suomessa ja muualla (Napauta kuvaa avataksesi blogin!)

Mitä moskeijan esineistö kertoo islamista? Mitä moskeija minussa herättää ja mitä se kertoo itsestäni ja ympäröivästä kulttuurista? Tässä blogikirjoituksessa esitellään pedagoginen polku, jossa tutustutaan moskeijaan ja sen keskeisiin elementteihin sekä saadaan tietoa muslimeista Suomessa. Materiaaleista voi koota helposti myös omia pedagogisia polkuja. Kulttuurinen osaaminen ja uskonnon lukutaito ovat keskeisiä opetussuunnitelman tavoitteita. Halusimme tarjota opettajille välineitä kertoa islamista tavalla, joka tarjoaa kokemuksia sekä ohjaa tutkimaan ja pohtimaan. Työskentelyvinkit: I. II. III. IV. Materiaalit: Minun matkani moskeijoihin -kertomus Elin lapsuuteni pienessä suomalaisessa kylässä, jonka lähes kaikki asukkaat olivat valkoihoisia suomalaisia luterilaisia kristittyjä.

Hieman epäröiden jätin kenkäni oven suuhun Kalliomoskeijan ovella. Nykyinen kotikaupunkini Järvenpää on Suomen ainoa kaupunki, jossa on moskeijaksi rakennettu rakennus. Online - Heidelberg Journal of Religions on the Internet (Napauta kuvaa avataksesi tiedoston!) Learning with tablets in a church - Experiences of augmented reality in religious education Mari Huotari, Essi Ikonen Abstract The research of AR –technology in learning has indicated promising results, such as increased content understanding and student motivation.

Online - Heidelberg Journal of Religions on the Internet (Napauta kuvaa avataksesi tiedoston!)

Kirkkotila oppimisympäristönä (Napauta alla olevaa otsikkoa avataksesi tiedoston!) Oppimisympäristöt osana opetuksen toteutusta (Napauta alla olevaa otsikkoa avataksesi tiedoston!) Aurasma ohje (Antti Huotari)

Joulukalenteri 2018

Lisätty todellisuus kirkkoseikkailun toteutuksessa (Napauta kuvaa avataksesi blogin!) Meillä oli ilo järjestää tänä vuonna valtakunnallinen 5.-6. luokkalaisille suunnattu Raamattuvisa -kampanja tiimissämme.

Lisätty todellisuus kirkkoseikkailun toteutuksessa (Napauta kuvaa avataksesi blogin!)

Raamattuvisa on ollut perinteisesti tietokilpailu. Nyt uuden opetusuunnitelman käyttöönoton kynnyksellä tavoitteena oli uudistaa visaa laaja-alaisen osaamisen taitoja edistäväksi. Kieltämättä ajatus tuntui neliön tunkemiseltä ympyrään. Miten tietokilpailulla voisi edistää laaja-alaisesti taitoja? Lisähaasteena oli, että tehtävien tuli olla nopeita korjata ja korjausohjeiden yksiselitteisiä. Näiden haasteiden äärellä syntyi ajatus toiminnallisesta tietokilpailusta, kirkkoseikkailusta da Vinci -koodin hengessä.

Päätimme piilottaa tehtävät kirkkotilaan lisätyn todellisuuden teknologiaa hyödyntäen. Tämä on erityisen kätevää kirkkotilassa, jossa ei ole mahdollista pyhyys- tai turvallisuussyistä koskea joka paikkaan tai mennä joka paikkaan. Avuksi kutsuimme Kiesus learningin mainion porukan. Miten Aurasma toimii? Tehtäviin vastattiin perinteisesti kynällä paperille. Vinkki: Uskontotuntiunelmia: Pokémon Go ja lisätty todellisuus uskonnon opetuksessa (Napauta kuvaa avataksesi blogin!) Uusi lukuvuosi 2016-2017 käynnistyy vauhdikkaissa merkeissä.

Uskontotuntiunelmia: Pokémon Go ja lisätty todellisuus uskonnon opetuksessa (Napauta kuvaa avataksesi blogin!)

Kesäloman aikana peliyhtiö Niantic julkaisi suureksi hitiksi nousseen Pokémon Go -pelin. Eri-ikäiset oppijat ovat siis kirmanneet tämän vuoden kesälomansa erilaisia Pokémoneja jahdaten, mutta nyt olisi taas aika keskittyä opetussuunnitelman mukaiseen työskentelyyn. Uhka vai mahdollisuus - mistä ilmiössä nimeltä Pokémon Go on kyse? Pokémon Go on niin sanottua lisättyä todellisuutta (engl. augmented reality) hyödyntävä sovellus. Lisätyn todellisuuden teknologia mahdollistaa virtuaalisen sisällön eli esimerkiksi videon, kuvan tai tekstin sijoittamisen fyysisiin objekteihin kuvatunnistusta hyödyntäen tai tiettyyn paikkaan GPS -koordinaattien avulla. Lisätty todellisuus kirkkoseikkailussa Agricola ja Kiesus toteuttivat viime keväänä lisättyä todellisuutta hyödyntäneen kirkkoseikkailun osana Raamattuvisan finaalia Kallion kirkossa Helsingissä. OPS 2016 ja lisätty todellisuus Kokeilemaan! Sovelluksia ja vinkkejä: Iloisin terveisin.