İstanbu hurdacı, Türkiye'de Marmara Bölgesi'nin Çatalca-Kocaeli Bölümü'nde yer alan kent ve Türkiye'nin 81 ilinden biridir. Ülkenin nüfus bakımından en oldukca göç alan ve en kalabalık ilidir. Ekonomik, tarihî ve sosyo-kültürel açıdan biri olan şehirlerden biridir.[6][7][8] Şehir, iktisadi büyüklük açısından dünyada 34. Sırada yer alır. Nüfuslarına göre metropoller listesinde belediye sınırları göz önüne alınarak yapılan sıralamaya bakılırsa Avrupa'da birinci, dünyada ise altıncı sırada yer almaktadır.
İstanbul en yakın hurdacı Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara kıyısı ve Boğaziçi boyunca, Haliç'i de çevreleyecek halde kurulmuştur. İstanbul kıtalararası bir şehir olup, Avrupa'daki kısmına Avrupa Yakası yada Rumeli Yakası, Asya'daki kısmına ise Anadolu Yakası veya Asya Yakası denir. İstanbul'da en yakın hurdacı firmasıyız. Tarihte ilk olarak üç tarafı Marmara Denizi, Boğaziçi ve Haliç'in sardığı bir yarımada üstünde kurulan İstanbul'un batıdaki sınırını İstanbul Surları oluşturmaktaydı. Gelişme ve büyüme sürecinde surların her seferinde daha batıya ilerletilerek inşa edilmesiyle dört kere genişletilen şehrin 39 ilçesi vardır. Sınırları içerisinde ise büyükşehir belediyesi ile beraber toplam 40 belediye bulunmaktadır.
Hurdacı, genel olarak metal aksamlarını veya metal atıkları toplayan kişidir. Hurdacılık, hususi durumunu kaybetmiş, çalışmayan ve artık kullanılamayacak olan materyallerin geri dönüşüme tekrar kazandırılması için toplanma aşamasıdır. Genel olarak hurdacılar, topladıkları hurdaları ayrıştırma merkezine götürerek alüminyum, bakır, çinko, demir, krom ve nikel şeklinde maden gruplarına ayırarak biriktirmektedirler. Belli bir kiloya ulaştıktan sonra geri dönüşüm tesislerine götürerek oralarda eritilme işlemleri yapılır.
Hurda, kullanım haricinde olan malzemenin posasıdır. Hurda birçok materyali arasında barındırabilir. Hurda türevleri olarak en yüksek kıymetli olanlar metal türevleridir.
Hurdacılar, İnsanların elinde olan ve işe yaramayan hurdaları kolaylıkla alabilir ve aldıktan sonrasında eritip ham maddeye dönüştürebilir. Ve bu yeniden tekrar kullanılırsa Geri dönüşüm olmaya adım atar. Bu sayede hurdalar kendi başına bir piyasa olmuştur.
Örnek vermek gerekirse şu anda yeni olan bir elektronik alet ileride eskidikçe hurdaya dönüşebilir, hurda durumuna düştükten sonra içinde bulunan demir, çelik, bakır, kurşun gibi maddeler kullanılabilir.
https://hursanmetal.com/