background preloader

Bullying

Facebook Twitter

Activitat “Bullying” – 4t ESO – IES Escola Intermunicipal del Penedès. Última actualització 10 Mar, 2021 Des de l’assignatura de Comunica’m, els alumnes de 4t A van decidir triar el tema de l’assetjament escolar o bullying per fer-ne una campanya de conscienciació.

Activitat “Bullying” – 4t ESO – IES Escola Intermunicipal del Penedès

Han dut a terme dues accions: la primera, dissenyar, elaborar i distribuir uns cartells fets per ells mateixos per Sant Sadurní. La segona, elaborar aquests vídeos que us presento a continuació. He de dir que vaig quedar bastant impressionada quan vaig veure el resultat final. Crec que transmeten encertadament molts dels sentiments i situacions que es viuen en els casos d’assetjament. El més desolador de tot és que no trobem l’aturador: cada any, cada curs, tenim casos d’assetjament, i no pocs. Per acabar, apunto una reflexió final dels estudiants que em va fer pensar molt quan en vam parlar a l’aula sobre el tema, i que pot ser motiu de conversa a casa. Núria Talavera Professora de Comunica’m. 10 cortos anti bullying para reflexionar. Piensa antes de enviar UNICEF. Experimento social 'bulling' en Burger King. Fer «bullying» a una planta. 1ar bullying. Si tu hijo calla, habla. Campaña de Unicef contra los prejuicios.

Guia Ciber Cat. Ciberbullying – Bullying. El ciberassetjament escolar o ciberbullying és una forma concreta de ciberassetjament, en la que únicament hi ha menors implicats.

Ciberbullying – Bullying

Constitueix una realitat que afecta principalment a adolescents, amb una incidència creixent. Es pot definir com un “dany intencionat i repetit infringit per un menor -o un grup de menors-, envers un altre menor, mitjançant l’ús d’ordinador, telèfon mòbil o altres tecnologies digitals” (Hinduja i Patchin, 2014). Característiques Anonimat (que facilita la desinhibició, la desconnexió moral,…).Sensació d’impunitatMinimització del dany causat a la víctimaAsincronia (es pot realitzar en qualsevol moment i sense un lligam temporal)Ràpida distribució de contingutsFacilitat per adoptar rols ficticisManca absoluta de referents moralsLa víctima rarament denuncia (per no perdre privilegis d’ús) Conductes Fenòmens vinculats Sexting: Difusió o publicació d’imatges o videos de tipus sexual, produïts pel propi remitent.

«Com més competitiva és una escola, més bullying hi ha» "Ens toca educar en l'empatia.

«Com més competitiva és una escola, més bullying hi ha»

Fer una anàlisi amb més perspectiva de les coses". El psicòleg estatunidenc David Johnson és un expert en l'aprenentatge cooperatiu, i fundador, amb el seu germà Roger Johnson, del Centre d’Aprenentatge Cooperatiu de la Universitat de Minnesota. Pioners en aquesta metodologia, són autors de més de 500 articles d’investigació i han publicat més de 50 llibres sobre aquest tema.

Mostrant i demostrant que l’aprenentatge en grup augmenta l’èxit acadèmic i professional, la qualitat de vida i la felicitat dels infants. Recollim 14 reflexions seves arran de la seva participació al Cicle de Conferències (R)evolució educativa d'EduCaixa. 1. Si no riguéssim les gràcies de qui fa mal. Si agredissin algú davant nostre i no féssim res per evitar-ho ens convertiríem directament en còmplices de l'acte de violència.

Si no riguéssim les gràcies de qui fa mal

Perquè reforçaríem el poder de l'agressor. Ho diu i ho subratlla ben clar el programa (revolucionari) que a les escoles finlandeses planta cara al bullying: l'anomenat KiVA (que neix de les paraules Kiusaamista Vastaan, en català: contra l'assetjament escolar). Descobrim en 14 punts i en un vídeo perquè aquesta eina té l'eficàcia que té. Les il·lustracions que ens acompanyen són de la sèrie Protagonistes de Gemma París. Il·lustració: Gemma París 1. 8. 9. 10. 11. 13. Cohesió de grup per prevenir l'assetjament escolar - Fundesplai +Escola. YouTube. La Colla enCORatjada - Fedesplai. Descripció Aquesta activitat s’ha elaborat en el marc del projecte Expressa’t en català – Fundesplai, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística.

La Colla enCORatjada - Fedesplai

Vivim en una societat que ha normalitzat la violència, fins i tot és atractiva. Els infants creixen en aquesta cultura i aprenen i emulen ràpidament allò que els és atractiu i desitjat. Per això diem que cal posar de “moda” altres valors com ara el respecte, l’amabilitat, l’empatia, el bon tracte, etc. aquesta és la finalitat de la Colla EnCORatjada, una colla de noies i nois amb grans poders per atraure aquests valors que volem. La força de la Colla és la força del grup. Les “Colles EnCORatjades” les podem trobar a tot arreu, per exemple, a l’Esplai, al Menjador Escolar, a les activitats Extraescolars, a les Colònies, als Casals, etc., perquè es tracta d’una manera de fer i actuar pròpia dels infants i joves que formen part de Fundesplai. Pots descarregar-te aquí “La Colla EnCORatjada” Objectius Valoració.