background preloader

Educació i TIC

Facebook Twitter

Alexandria: Biblioteca de materials per a les PDI. Aquesta és la base de dades de materials per a les pissarres digitals interactives (PDI).

alexandria: Biblioteca de materials per a les PDI

Hi podeu aportar fitxers amb el material en formats diversos (notebook, xbk...) i d'una mida inferior a 20 Mb. --> Com pujar materials per a PDI.La imatge adjunta ha d'estar en format gif, jpg o png (no adjunteu imatges en format bmp).Per tal que el material es pugui previsualitzar heu d'adjuntar un fitxer en PDF (inferior a 10 Mb). Per a més informació consulteu el document Característiques dels materials. Per cercar materials utilitzeu la pestanya "Cerca". També podeu ordenar-los per data de creació, autor/a, títol, nivell educatiu i altres dades a partir de les opcions de la part inferior de la pàgina. Tingueu en compte que la llicència genèrica del lloc és Creative Commons Reconeixement - No comercial - Compartir igual (text legal), de manera que tingueu cura amb els drets d'autoria.

Recull PDI. Recull PDI.

PDI

Scratch. Comunicadors a la xarxa - EAAG. Comunicadors a la xarxa - EAAG. Taxonomía de Bloom para la Era Digital. Andrew Churches Descargue este documento en formato PDF La Taxonomía de Bloom y la Taxonomía Revisada de Bloom [1] son herramientas clave para los docentes y los encargados del diseño de capacitaciones.

Taxonomía de Bloom para la Era Digital

Benjamín Bloom publicó la taxonomía original en los años de 1950 y Lorin Anderson y Krathwohl le hicieron revisiones en el 2000 [1]. Pero desde la más reciente publicación de la taxonomía han ocurrido muchos cambios y desarrollos que deben tenerse en cuenta. Esta es entonces una actualización de la Taxonomía Revisada de Bloom [1] que atiende los nuevos comportamientos, acciones y oportunidades de aprendizaje que aparecen a medida que las TIC (Tecnologías de la Información y las Comunicaciones) avanzan y se vuelven más omnipresentes. Tanto la Taxonomía Original como la revisada por Anderson y Krathwohl [1] se centran en el dominio cognitivo.

Esta taxonomía para la era digital no se enfoca en las herramientas y en las TIC, pues éstas son apenas los medios. . “...habilidades de comunicación. Inicio. Experimentos en Educación Primaria e Infantil: "La Noche Europea de los Investigadores" Ayer en Melilla se celebró 'La Noche Europea de los Investigadores'.

Experimentos en Educación Primaria e Infantil: "La Noche Europea de los Investigadores"

La universidad de Granada a través de su Campus de Melilla nos invitaron a participar dando a conocer los que hacemos en el colegio en relación con las matemáticas y los experimentos. Así que allí estuvimos. Esta "Noche" se produce conjuntamente en 350 ciudades. Se trata de un programa de la Unión Europea y que en Melilla se realiza gracias a la Universidad de Granada (España) y la Ciudad Autónoma de Melilla (España). Se han diseñado una serie de actividades que han incluido talleres lúdicos y científicos, exposiciones de lo que se realiza en la universidad, un espectáculo de magia y una exhibición de gimnasia rítmica. En las fotos se observa nuestro cartel de exposición realizado por el maestro José Ramón Cortiñas y una instantánea de nuestra intervención con algunos peques. Y os pongo también una presentación de la "Noche". Recursos acadèmics de la Chrome web store. GITIC 2015-16 - Google Slides.

Tecnología, psicología social, Social media, aprendizaje, tendencias web. GITIC. El uso de las TICs en la educacion. L’educació i el futur de la cultura. Hauríem de parlar una mica sobre el binomi que encapçala aquesta sèrie d’articles que publiquem: Cultura i Democràcia.

L’educació i el futur de la cultura

A alguns els farà pensar en la necessitat que els governs garanteixin l’accés de tothom a la cultura, entenent aquesta com una sèrie de bens desitjables. Altres, amb una visió més dinàmica, tindran un altre objectiu: facilitar la participació de tothom en la cultura com a protagonistes. En aquest cas la cultura tindria més a veure amb codis que amb objectes culturals. Sigui com sigui, quan sumem aquestes dues paraules parlem de la cultura com un bé d’interès per tothom i no com a cosa de pocs, i això ens aboca irremeiablement a pensar en els sistemes que defineixen com la compartim. És cert que la televisió i internet tenen una notable influència en la transmissió de coneixements, codis i gustos, però sens dubte l’escola encara té un pes important.

I, de fet, tothom en parla. . • Visió “industrial” . • Visió “artística” . • Visió “humanística”.