Marie Rådbo - astronom. Intressanta astronomiska länkar Komet Hale-Bopp Planeterna Främmande planetsystem Sonder och satelliter Hubble Space Telescope Utforskningen av Mars Cassini-Huygens vid Saturnus International Space Station, ISS Keplerteleskopet Satelliter på himlen Undervisning Nationellt resurscentrum i fysik Hands-on Universe Amazing Space NASA Education Blandat Astronomins historia Nasas hemsida ESA:s hemsida ESO SETI, sökande efter utomjordiskt liv Dagens astronomiska bild Onsalas Rymdobservatorium Föreningen Svenska Astronomiska Sällskapet Chalmers Aerospace Club, en studentförening Bad astronomy Astrobiologi Nordiskt nätverk i astrobiologi Rymdkanalen Tidskrifter Populär astronomi Astronomy Sky and telescope App för kvällens stjärnhimmel Itunes Android.
Ut_i_rymden-Tid_2_Facit. Mediacenter Jönköpings län / Evas funkarprogram 3:2 - Väderlek. Animated science - Magma: Jordklotets berättelse. The Biggest Stars In The Universe. Rymden, åk 1-3, Väse skola. Temaarbete under två veckor då vi arbetar i tvärgrupper årskurs 1-3 om rymden.
Lärområde Mål Kopplingar till läroplan Bl Syfte skapa bilder med digitala och hantverksmässiga tekniker och verktyg samt med olika material, Sv Syfte formulera sig och kommunicera i tal och skrift, Sv Syfte läsa och analysera skönlitteratur och andra texter för olika syften, Sv Syfte söka information från olika källor och värdera dessa. NO Syfte - Fysik använda kunskaper i fysik för att granska information, kommunicera och ta ställning i frågor som rör energi, teknik, miljö och samhälle, NO Syfte - Fysik använda fysikens begrepp, modeller och teorier för att beskriva och förklara fysikaliska samband i naturen och samhället. Lärandemål Läraktiviteter Utvärdering Bedömning av lärande. LPP för tema Rymden åk 2 vt 2013. Vi lär oss om jorden, solen, månen och stjärnorna.
Undervisningens innehåll: Vad? Big bang - Hur skapades universum? Stjärnhimlens utseende vid olika tider på året.Stjärnbilder på himlen.Jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra.Dag och natt. ÅrstidernaMånens olika faser.Människan i rymden. Syfte/n för arbetsområde eller ämnet Kopplingar till läroplan. Rymden åk 3. Du ska få lära dig om solen, månen, våra planeter, stjärnorna och hur allt hänger ihop.
Vi ska undersöka varför det finns årstider och om hur natt och dag fungerar på jorden. Kopplingar till Lgr 11 och till kursplaner i ämnet / ämnena Kopplingar till läroplan NO 1-3 Året runt i naturen Jordens, solens och månens rörelser i förhållande till varandra. Månens olika faser. Kunskapskrav i årskurs 3 eller 6 Sv Syfte formulera sig och kommunicera i tal och skrift, Sv 1-3 Informationssökning och källkritik Informationssökning i böcker, tidskrifter och på webbsidor för barn. Till eleverna Målet med arbetet är att: Under arbetets gång kommer vi att: besöka planetariettitta på filmer om rymdenta reda på fakta om planeternaskriva enkla faktatexterbygga rymdraketerskapa olika stjärnbilderskriva fantasiberättelser Du kommer redovisa ditt arbete genom: Vi kommer bedöma din förmåga att.
Astronomi. Modellen_av_solsystemet. Rymden – länkar för barn. 6 januari, 2012 av Katharina När vi i årskurs 3 har jobbat med vårt rymdtema har vi använt oss av följande länkar.
Dessa länkar har varit samlade på klassbloggen. På så vis kan barnen lätt hitta de länkar som är anpassade för åldern och de behöver bara komma ihåg en adress (till klassbloggen), där hittar de allt. Relaterade Liber espresso Gå in via denna länk och läs mer Liber espresso via Liber espresso. I "Länktips" Sju filmer om behov och möjligheter - Teknikstöd See on Scoop.it - IKT och iPad i undervisningenSju filmer om behov och möjligheter Här visas sju korta filmer som beskriver skolsituationer du säkert känner igen. År 4 Uddaredsskolan. Ett rymdäventyr. På fredagar bjuder vi vuxna på ”Grej Of The (fri)Day”.
Det kan vara helt skilda ämnen som vi berättar om och i fredags så berättade Lottis om vår svenske astronaut Christer Fuglesang. När Lottis hade berättat färdigt om Christer, så knackade vår kock Alex på dörren och lämnade ett brev från C.F. från Rymdstyrelsen. Tänka sig! Det var ett brev från Christer Fuglesang. Han ville att vi skulle gå ner i skolans källare och att vi skulle följa med på ett äventyr. Det vi möttes av var detta: Vi fick vara med och uppleva ”the big bang” och så fick vi ett morsemeddelande. Det var vi tvungna att lösa! Vi tror att vi lyckades lösa meddelandet och det stod: ”SOS Vi behöver en plats att bo där våra fröer kan gro och djur kan bo. Hmmm… Vem kan Klonk vara? När vi kom ner i källaren igen så möttes vi av ett bord där det fanns vatten, jord, krukor och ”rymdfröer”.
Vi vet ju vad våra fröer på jorden behöver för att gro. Det här blir ju riktigt spännande! Förmågor: Storyline Rymden.